неделя, 19 ноември 2017 г.

Yves Rocher Jardins du Monde Almond from California Shower cream

         Yves Rocher са една от любимите ми марки що се отнася до бяла козметика и за тяло. Знаете че обожавам коледните им колекции. Пробвала съм и немалко душ гелове. Особено преди да станат толкова разпространени в България, през ръцете ми е минала почти цялата серия Jardins du Monde. Имат страхотни аромати, правят богата пяна, не изсушават и състава им е добър. А цените са супер достъпни. Струват по 4 лв.


         Наред със стандартните им душ гелове, имат и няколко кремообразни. Тяхната текстура е още по-изкушаваща, подхранваща и доставя истинско удоволствие в банята. За мен няма "сезон", но през студените месеци я предпочитам. Със сигурност знаете за прословутия крем с кафе (Coffee beans from Brazil) , който дори аз като антифен на тази напитка много харесвам. Има още с памук от Индия, магнолия от Китай и макадамия от Гватемала.

         Днес ще си говорим обаче за този с бадем от Калифорния. Ако обичате аромата на ядката, непременно го потърсете. Много нежен, мек и балансиран е. Ухае на чисто, на лек и луксозен крем. На пресен бадем и мляко. В опаковката няма онази нотка на лека горчивина, но веднага щом нанесете на влажната кожа, се разкрива прекрасния му аромат. Ако си спомняте лосиона с бадем и вишни на Balea с макароните, тук бадема е подобен. Идея по-лек обаче. Не очаквайте парфюмен мирис, много деликатен е и стои близо до кожата. След баня не остава.


          Текстурата му е средногъста и прави мека пяна, която обгръща кожата като с мляко.... И тук се сещам за онази реклама с Клеопатра с ваната. Аз обичам да го нанасям и масажирам директно с ръцете вместо с гъба и така се наслаждавам на макс. Не прави силна пухкава пяна, но усещането е невероятно отпускащо, а тялото получава необходимата доза подхранване още под душа. След подсушаване няма опъване и ако не излизам на студа, мога да пропусна крема.


         Силно се надявам този вид да не е отпаднал от асортимента, защото е изключително добър като аромат и определено бих повторила като го изразходя. Смело мога да препоръчам и останалите - особено през лятото с Тиаре и Карамбола. Цък за състава.
         Душ геловете на марката са разпространени на много места, има ги дори в Елитис и Лили. За ценовия си клас са чудесно попадение. Ако все още не сте ги пробвали, поправете се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар