неделя, 3 декември 2017 г.

The Body Shop Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask

         The Body Shop се доказа през последните години пред мен и не се съмнявам в качеството им. Не съм пробвала много от техните продукти, но за тяло са ми от любимите. Сега реших да дам шанс и на новите веган маски, които са на пазара от година. Избрах си тази с етиопски мед. Обожавам аромата, а и ефекта от тази съставка знаете колко добър е за суха кожа през зимата.


       Етиопския мед, използван в маската идва от Биосферния резерват на ЮНЕСКО в Етиопия, където африканските пчели дестилират нектара от дъждовните гори, за създаване отличителен цветен мед. За събирането на този скъпоценен мед, се работи с "пчелари" от Беза Мар - група, посветена на подобряването поминъка на етиопските пчеларски общности и запазването на техния традиционен и естествен начин на работа с пчелите. Когато са готови, пчеларите нежно издухат облаци дим в кошерите, за да премахнат пчелните пити, разкривайки златното съкровище вътре.


        Ethiopian Honey Nourishing Mask е обогатена не само с мед от Етиопия, а също с масло от марула (Намибия) и биологично маслиново масло от Италия за луксозно преживяване. Направена е с нектар от диви цветя, намиращ се в етиопските афромонетни гори. Формулата е без парабени, парафин, силикон и минерални масла. Подхранва кожата, зарежда я и я оставя мека, здрава и отпочинала. От марката препоръчват да се използва с четка за още по-готино чувство. Нямам тяхна, но тази от Кико е идеална за целта и се пере за по-малко от минута. ;)


        Маските от тази серия могат да минат за висок клас. Редовната им цена е 17 паунда, а в намаления рядко попадат. Имах късмета да ги открия на безмитния на морската гара във Варна и там бяха по 29 лв. Веднага си избрах, без да се колебая да взема или не предвид високата цена. Дори само опаковката издава, че вътре се крие не кой знае какво. Бурканчето е стабилно и тежко, не са пестили от външен вид и си личи. Кутията е обикновена картонена, но за мен важен е продукта вътре.


         Консистенцията е гелообразна и наподобява пресен, течен мед. Не е лепкава, а супер приятна за нанасяне. И с ръце, и с четка като горепосочената се плъзга с лекота по кожата. Цвета е златист като на мед, не е тъмен както изглежда в бурканчето. Аромата е специфичен, какъвто е и при маслото за тяло с мед и бадем. Има една по-особена дървесно-смолиста нотка. Не би понесъл на всеки, но за моя нос не е неприятна. Доста различен е от Honeymania серията за тяло. Тя ухае цветно и много леко, а етиопския мед е по-скоро към ориенталски.


         Казват, че ефекта от този тип маски се усеща с натрупване. Аз обаче го видях още при първия път. Имам осезаемо суха кожа през студените месеци и след измиване, изпитвам нужда  от хидратация. Освен ако маската не е с такава насоченост разбира се. Когато сваля това медено съкровище, кожата ми е мека и гладка като на дете. Еластична е, вижда се здравия вид и няма опъване. Порите ми са чисти, не "възпроизвеждат" себум около носа с часове наред и изобщо цялостното състояние е добро. Ако съм си у дома след процедурата, мога да остана без грижа и лицето ми да диша. Уикендите се старая да го правя.


        Ето за това харесвам подхранващите и хидратиращи гелообразни формули - оставят чувството за свежест, чистота, омекотяват и правят кожата еластична. Регулират по свой начин и контролират себума, в същото време могат да бъдат и лека грижа.


         Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask е едно доста приятно попадение от средния ценови клас, но не очаквайте чудеса. Ако имате възможност и ви е любопитна, смятате че ще пасне на вашата кожа - дайте и шанс. Със сигурност няма да навреди на лицето ви.



      Ако сте ползвали някоя от другите веган маски или на друга марка със сходен ефект, споделете ми! Например на Apivita.


          Търговията на The Body Shop с пчеларите на Беза Мар, спомага за устойчивото развитие на гората, като осигурява постоянен доход на местните хора и им дава възможност да запазят дивите африкански пчели, които са жизненоважни за нашата планета. За такива каузи си струва да се подкрепят марките. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар