четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Празни опаковки - октомври и ноември

         Напоследък предпочитам да ви показвам изразходените продукти на всеки 2 месеца, защото успявам да събера повечко или просто да приключа докрай една опаковка. Понякога не ми остава време или нямам подходяща светлина за снимки, но това няма значение. Уикенда успях да щракна пълната торба, вече я изхвърлих и преминавам към кратките описания за всяка тубичка или пакетче. :)


        Голям фен съм на спрей-ароматизаторите на Air Wick & Glade, затова всеки път виждате техни пълнители. Paradise Retreat е страхотен тропически коктейл. Ухае на череши, бадеми и кокос. Просто летните нюнаси са уловени в този флакон. Rare Scents е със сладък и много готин парфюмен привкус. Ако харесвате страстничето, тук е изразено с ориенталски нотки. На моменти ми идваше по-силен, но със сигурност не е лош. Glade Relaxing Zen ми е най-любимия аромат изобщо. Просто мирише на РАЯ. Спокоен, чист, нежен и супер отпускащ. Подушете го в някой магазин.


          Garnier Ultra Doux Children Cherry Soft & Almond взех заради проблемите ми със заплитането. И този шампоан наистина ми помагаше с лесното разресване, не ми беше нужен друг продукт за целта. Мирише чудесно, прави косата мека и лъскава. Но понеже е за деца, чиято коса се мие ежедневно, не прави обем и се замърсява по-бързо. За малките главички е чудесен, но за моята идва слабичък. Batiste Dry Shampoo Fresh - пробвам за първи път сух шампоан, т.к. нямам проблем с бързо омазняване и затова не се интересувам от тях. Приятелка обаче си ги купува и ми даде да видя ефекта им. Честно казано не съм впечатлена. Появи ми се пърхут и не ми допада резултата след тях. Имам чувството, че само замазва положението. Не бих си взела и слагала това нещо на главата. Предпочитам да я измия.


          Не съм много претенциозна към спрейчетата за стъпала. Затова този с ананас и кокос на Avon ми хареса. Ухаеше супер готино и изразходих с кеф. Кремовете за ходила според мен, трябва да хидратират прилично, но лятото не ползвам такива и посягам към леки лосиони, какъвто беше и Avon Cooling lotion Pineapple sorbet. Попиваше за секунди, охлаждаше и оставяше приятно ароматизирани стъпалата.


          Не веднъж съм казвала, че фдт-ените на Oriflame ми харесват и винаги имам поне по един на тоалетката. Giordani Gold Mineral Therapy Foundation е с лека, но гъста формула и покривността му е, колкото да изравни тена. Оставя сочен финиш и лицето изглежда много здравословно. Бързо се лъсва в жегите с него обаче, но на мен естествения завършек ми допада особено и го измазах с удоволствие. Пак ще си взема някакъв като привърша 2 от наличните.
          Следват няколко спирали и започвам с Avon Winged Out, която е с една от любимите ми четки със силиконови влакна. Разделя много добре, извива леко, но дължина не придава особено и това е причината, заради която не бих взела повторно. Не се размазваше, стоеше супер естествено, но туша й е доста слаб. Oriflame The One WonderLash обаче е съвсем друга бира. Четката е отново силиконова - от единия край е с по-дълги, а в други с по-къси влакна и прави миглите страхотни. Удължава, извива, разделя и не се размазва. Вече имам нова от нея, само че е в червена опаковка сега. Maybelline Lash Sensational Luscious също е доста добра спирала, но се сваля трудно и туша е от гъстите, наситено черни. Бих я купила някога пак. Givenchy Phenomen'Eyes не е нещо уау и изисква по-дълго време да се нанася + старание. Нито пък прави миглите ми по-хубави отколкото с останалите три. За тази цена, ще купя 5 други спирали.


          Влюбих се в душ гела на Yves Rocher Grapefruit Thyme и го изразходах с най-голямо удоволствие за отрицателно време. Нямах търпение да взема душ с него сутрин. Действаше ми толкова освежаващо и ме събуждаше. Пак ще си го купя определено. Млякото за тяло с монои на Cottage е приятен и лек хидратиращ продукт за летните месеци. Не оставяше мазни слади, ухаеше на плажно мляко и е икономично. The Body Shop Olive Body Butter е първото масло на марката, с по-натурален аромат, което ползвам. А и не е толкова мазно като някои други. Макар и гъсто, не оставя онзи мазен филм. По-леко е, но въпреки това хидратира и подхранва прилично. Точно този вид не бих купила отново, защото ми поомръзна, но ще продължа да си подновявам продукта от различните им серии.

         
          Напоследък започнах да обръщам по-голямо внимание на бялата козметика и да се интересувам повече. Затова и бях стриктна със слънцезащитата през изминалото лято. Крема на Avene Eau Thermale SPF 50 е с dry-touch формула, беше чудесен като основа под грима и ме предпази в горещините добре. А и за 4 месеца ми стигна спокойно тази тубичка от 30 мл за градски условия. Гел-крема на Oriflame Love nature с алое вера ми допадна как ухае, обаче се оказа твърде мазен за близо 40 градуса. Сега пък ми идва лек. Не е моят крем. Мицеларната вода на Bioten Xpress Effect не е лоша, но повече ми хареса на Bioten с лотос, изключвайки аромата й. Пяната La Roche Posay Cleansing Micellar Foaming Water в началото не ми се стори нещо особено, но впоследствие ми стана любима. Много мека и нежна е, не изсушава и щипе на очите. Сваля прилично грим. Определено я препоръчвам за суха и чувствителна кожа.


         Розовата мицеларна вода Natural Rose с арганово масло няма да повторя. Изобщо не сваля грим, а сякаш го размазва. Трябва да изхабите поне 1 пръст от опаковката и пак ще има остатъци. Второ щипе на очите и трето - не видях никакво подобрение при зачервявания и пъпчици. Безполезна. А цената то 5-6 лв за 150 мл не е малка.
         Околоочния на Oriflame Royal Velvet ме спечели от раз. Това нещо няма измазване, а аз мажа обилно. С гъста и подхранваща текстура е. Омекотява и заглажда зоната много добре. Опаковката ми стигна за 6 месеца. Сууупер икономичен. Като се има предвид, че го взех за 4 лв, си изби парите три пъти. Серума на Pirin Dream Intensive Eye Contour е с подобна на гел формула, но е по-хидратираща. Беше на майка ми и го използва, което значи че й е харесал. А тя не обича да се маже особено.


         Срещнах много положителни отзиви мицеларната вода на La Roche-Posay Eau micellaire Ultra Sensitive, но мен не ме впечатли. Не сваля грима по-бързо и по-добре от всяка друга дрогерийна. Напр. розовата на Гарние и Нивеа. Освен това има горчив вкус. Усещах я всеки път, като почиствах устните си. Не бих купила.


         От години търся някакъв ефективен стик или дезодорант против изпотяване, и още не съм го открила. Взех този на Dove с круша заради аромата и с очаквания да действа, но уви. Иначе е доста икономичен, но изобщо не ме предпазва. Това лято не поднових никой ексфолиант за тяло на Refan, защото имах други и исках да изразходя. Този обаче извадих забравен и си припомних защо толкова ги харесвам. Моментално омекотява и заглажда кожата. Beauty ухае парфюмно и ми напомни на D&G The One. Скраба на Leganza Anti-stress, също се оказа разкошен. Различен и подходящ дори за силните половинки. С повече масла е, действа ми релаксиращо и отпуска сетивата. Марката има в Елитис от големите вериги, така че определено си струва да ги погледнете. И са идея по-икономични от Refan. Кремчето за ръце на L'occitane Cherry Blossom e с водниста формула и попива бързо. За лека хидратация е ок, но не очаквайте да действа в дълбочина. Пастата за зъби на Sensodyne Pro Enamel Daily Perfection ми хареса, защото измиваше нежно зъбите и е с приятен свеж вкус. Изразходих я бързо, но пак бих купила.


        Маската за ръце с роза на 7th heaven е с разкошен подхранващ крем и прави кожичките невидими почти. Омекотява и хидратира кожата ми с лекота. Дано я пуснат в Лили.
        Следват малко изкушения, та пропуснете ако сте на диета. :) Не бях по черния шоколад, но напоследък го предпочитам пред млечния. Този на Nestle с вкус на трюфели в средата, е божествен. Изядох цели 3 за седмица, представете си колко ми хареса. На Шогетен също не е лош, но сякаш не ми е толкова вкусен. Харесвам и аерото на LZ. :-)


         Шоколадовите пръчици на Choceur Latte Macchiato не очаквах да ми допаднат толкова, защото аз мразя кафе. Тези обаче са сууупер готини и хрупкави. Белият шоколад не е прекалено сладък, затова съм си поръчала друга кутия и тази Коледа. От чужбина са, ако се интересувате.




         Коледните меденки с пълнеж Akora са доста приятни и ме изненадаха. Шоколада им е хубав, пълнежа също. За пръв път ям подобни, но няма да е за последен. Взех ги от Т-маркет. Гръцките пълнозърнести бисквити с мед и овес Eridanous са от Lidl и също харесах. По-твърди са, приличат на домашни и не бяха супер сладки. С лек аромат и вкус, чудесни за чай или междинна закуска.


        Оризовите чипсове на Rice up видях първо в Лидл и взех да опитам. Но последния месец ги срещам в почти всеки магазин и реших да пробвам още един вид. Аз не обичам особено обикновени чипсове, обаче тези са страхотни. Не са пържени, нито пък солени и смятам, че са в пъти по-добри. Хрупат чудно и са по-здравословен вариант на класическите. Варират между 1,20 и 1,50 лв.



         Следват няколко бара - двата протеинови не ме грабнаха, но все пак този на Everbuild One Bar ми допадна повече. Не е супер сладък и затова го предпочитам. Поръчвам от sila.bg. Muscle ми дойде с по-наситен вкус и сладост, затова не бих яла пак. First Nice са от Лидл и са супер бюджетни (само 0,39 лв), вкусни и с повече ядки, отколкото Corny. Кокосовия няма да купя отново, но другите 2 ще си вземам като ходя и ми се хапва нещо по път.




          Суровия бар на Go 4 Raw Orange & Cacao взех от Била, когато имаше намаление на био продукти. Не харесвам много този тип барове по принцип, особено с какао ми идват твърде силни като вкус. Не очаквах и да ме грабне, обаче е факт че за мен се оказа прекрасен като баланс между какаов вкус и аромат на портокал. Дори мога да кажа, перфектния коледен десерт за суровоядци и не само. Точно на празничния декември ухае! На хубаво какао, каквото усещах в какаовия чай на Гайо и кора от пресен портокал! Опитайте го и няма да съжалявате.


         Цената му беше около 1,50 лв.

          Няма начин да не сте опитвали от линцерите Желание. Жълтият с течен шоколад аз не обичам, синия с млечен крем също, но към тези двата съм пристрастена буквално. Изяла съм 10 откакто ги открих. Медените платки са като памук, а сладкия пълнеж е ароматен и мноооого вкусен. С горските плодове ми ухае като кроасана с ягода на 7 days. :D Знам че са ужасно нездравословни и ГМО, обаче....


           Много страдах като затворих Penny Market, защото там продаваха любимия ми коледен шоколад Baumstamm Nougat с марципан. Предлаганият сходен в Лидл на Favorina не ми харесва и затова повече няма да купувам. Този от снимката взех случайно от Kaufland и открих, че е същият като Baumstaumm. Така че грабвайте го. Цената му беше 2,20 по спомен.




         Последната половин година открих овесени ядки на 3 фирми, които ми харесаха много и купувам постоянно - пълнозърнестите на Lidl, Dr. Keskin & DM Bio. Бяха свършили наличните в шкафа и се принудих да дам шанс отново на Никола. Опитвала съм ги веднъж през 2013 и си спомних защо не ги харесах. Имат особен аромат, твърди са и овесената каша с тях не е вкусна.


          Опитах и този био пълнозърнест хляб на Alnatura, който също намерих в Била. Малко е странен на вкус, защото има леко кисел вкус и си представям че ям суров бар, но солен. Стои влажен, а не като нормалния хляб. Не е лош, но определено не е за всеки. Струва около 2,20. В пакета имаше между 5 и 7 филийки, не помня с точност. Големи са колкото педята ви почти.


         Добра комбинация е с котидж сиренето от Lidl и яйце отгоре + домат и рукола. :)


         Тези пълнозърнести овесени ядки на Lidl както ви споделих, вече са ми любими и ще си ги купувам постоянно. На dm Bio ми харесват и те, обаче пакета струва 3 лв и е същия грамаж. До момента не бях опитвала био вафлите на harmonica, защото не ме привличаха и обичам да имат глазура. При последното ми ходене до Лидл, ми се хапваше нещо нетолкова сладко и ги видях преди касата. Цената им е 0,89. Не познавам вкуса на маката, но наподобява какао. Като гъст крем е, но не от шоколад. Ама какво обяснение му дадох. Има особен аромат, на някакво растение може би. Трябва да я опитате, за да разберете.


        За финал малко чайчета, т.к. сезона им е в разгара. Пия всякакви и най-вече билкови, плодови и в комбинация с подправки. Горските плодове на Dukat съм купувала от Кауфланд, имам и Тропика от тях, но няма да повторя. Имат аромат и вкус, но не завладяващ и силен. За бюджетни са ок, обаче не за любители. Ментата на Биопрограма е много хубава и ненапразно марката има добри отзиви. Наситен и плътен вкус, но не е супер силна. Харесвам я за закуска и ми действа ободряващо. Das gesunde PLUS Mango-Litschi е с доста приятен и необичаен екзотичен вкус. Мек и нежен е. Приятелка го хареса много, но мен лично не ме впечатли.


         Е, това всичко успях да изразходя и изям през октомври и ноември. Вие с кои опаковки приключихте?


Няма коментари:

Публикуване на коментар