сряда, 16 август 2017 г.

Morphe Brushes - Gun Metal, E22 + M505

      За четките на Morphe много се изписа през последните 2 години. Почти всяко youtube гуру има любимци от асортимента им и аз естествено не можах да пропусна да взема няколко за проба. Поръчаха ми месечния абонамент за месец май от сайта liveglam.com, в който всеки месец срещу 20 $ + 4 за доставка получавате най-малко 3 бройки + 1 обикновено подарък, на стойност минимум 30 $. Почти винаги има някоя неизползваема, но това е нормално. Всички сме различни и няма как да ни  хареса всяка четка. Въпреки това смятам че си заслужават.


          Пристигат за около седмица в пощата в плик с уплътнители. Има листовка с описание за всяка четка.


         Подаръка към поръчката, който имах право да избера между няколко бройки, е E22. Другата подобна - M505, която виждате до E22, ми е подарък от момичето, което ми осведоми за сайта и ми поръча абонамента. Тя също има блог и е маниак на тема грима като мен :) - цък.


         Петте четки са от колекцията Gun Metal. Всички 42 от нея, можете да разгледате на официалния им сайт. Направени са от синтетични влакна. Марката предлага 10 колекции. Няма да се впускам в повече обяснения, защото някой от вас вероятно знаят повече и от мен, а останалите ако желаят могат да прочетат повече в сайта на марката или друго място.


        Започвам с най-голямата, а именно G1 - SMALL BUFFER. Аз не ползвам минерален или фдт под формата на пудра, но с течните ми се справя идеално. Вече доста пъти се гримирах с нея и с различни марки и финиши, справя се чудесно. Кръгла е и напомня на Zoeva 102 Silk Finish, но като цяло според мен е доста близка до Експерта на РТ. Разликата е, че тази е по-сбита. Както виждате пере се и трудно, подобно на другите 2. Но това зависи и от продукта. Много естествено покритие дава и е удобна за зоната около очите и носа. Реална цена е 9,99 $.


        G38 - MINI CONTOUR е идеална за нанасяне на коректор под очите или сетване с пудра. Аз лично рядко се контурирам с кремообразна продукти и затова я ползвам точно за зоната около очите. Косъма е много мек, прелива хубаво коректор или фдт и запечатва пудрата бързо.
Чудесен заместител е на любимите ми Zoeva 110 и Real Techniques Contour brush, когато са мръсни. Реална цена - 5,99 $.


       G41 е другата MINI CONTOUR от колекцията, която от Morphe препоръчват за скулптуриране на лицето. Честно казано не съм я ползвала нито веднъж, защото имам подобната на Zoeva 109 Face Paint Vegan, както и една леко заоблена на Catricе. Не ги харесвам заради отсечения контур и трудното преливане, което правят. По-удачен вариант е да се ползват за нос, но засега моята отлежава. И тя струва 5,99 $.


        G40 - PRO DETAIL POWDER е за нанасяне на пудра на места, на които грима трябва да издържи по-дълго или е по-трудно нанасянето й с нормална четка за лице. За мен това е околоочната зона. Аз обаче повече посягам към нея за хайлайтър. Позволява по-ефирно нанасяне, защото не отнема прекалено много продукт. Стърчат няколко косъма от нея, защото са по-дълги, но това не пречи да си върши работата перфектно. Когато се подрежат, е екстра. Реална стойност - отново 5,99 $.
         Не успях да открия с подобна форма сред моите четки, но сложих до нея Zoeva 105 Luxe Highlight, за да добиете представа за големината й.


        И последната, най-малка четка от комплекта, е G19 - ROUND CONTOUR за очи. Нейното предназначение е за нанасяне на цвят по долната линия на миглите, опушване с молив или пък просветляване с хайлайт във вътрешния ъгъл на окото. Аз я предпочитам за долните мигли, за да нанеса някакъв цвят или свържа с тъмния нюанс на сгъвката.


         Сега няколко думи за E22 и M505E22 - Pointed Blender (6,99 $) е подаръка към абонамента (тази с червеникавия оттенък на космите). Тя е по-плътната и сбита от двете. Пробвах я да нанеса светъл, телесен цвят за основа в сгъвката, както и да преливам тъмни цветове, но тя наистина набива сенките, тъмното го пренася и на костта. Затова на мен не можа да ми стане любима. Плюс е, че е мека и не боцка изобщо. Но знаете че когато го има, прави блендирането в пъти по-лесно и бързо. Точно това постигам с M505 - Tapered Blender (5,99 $). Нейната глава е по-заострена и я прави перфектна за основен цвят в ъгъла, който да прелее плавно цветовете, така и за нанасяне на тъмни сенки.


         Не се сетих да ги снимам до Zoeva 228 Luxe Crease и 228 Crease, но имат малки разлики с тях и не е голяма драмата. Само ще вметна, че заедно с Luxe Crease, са ми основните четки за преливане през последните месеци. Вършат ми чудесна работа.


         Като заключение бих казала, че съм много доволна от четките с изключение на E22 и скулптуриращата  G41, но и те си имат своите предназначения. Не са с перфектно качество, заради няколкото стърчащи косъма, обаче за цената си смятам че са идеални и не мога да имам забележки към тях.


        Не само за начинаещи, но и за напреднали гримопристрастени дами, Morphe са много добър бюджетен вариант. Знаете че никога нямаме достатъчно четки, нали? :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар