събота, 2 юни 2018 г.

GamArde - Spring Water, Beaute Satinee, Micellar water

        Сигурно съм един от най-капризните и "трудни" блогъри, защото не приемам току така продукти за проба. Особено що се отнася до бялата козметика, напоследък съм станала доста взискателна. Все пак не съм на 15, за да си позволя да бъда опитно зайче. Внимавам какво слагам на лицето си и вече обръщам внимание на състава. Затова и когато ми писаха от Балев Био маркет, имах молба продуктите да са за суха и чувствителна кожа. Вярвам, че когато ползваш подходящи за твоя тип, можеш да си максимално обективен и полезен на читателите си. Та днес ще си говорим за няколко продукта на френската марка GamArde, която е 100 % натурална и със съставки от биологично земеделие. Богати на термална вода и чисто арганово масло, контролирани при всички етапи от производството.


       През годините съм пробвала сухото олио на Нюкс и бюти еликсира на Кодали, но някак не ме впечатлиха и най-вече Nuxe. Много прехвалено и за мен с нулев ефект, освен това е и доста ароматизирано. Beauty Satinee обаче ме спечели с естествения си аромат на арган и меки цитрусови нотки, усещам и праскова с бадем. Лека сладост, която е балансирана от портокала. Подходящо е за тяло и лице. Попива бързо, когато го нанасям на кожата на ръцете ми, но обикновено обичам да го смесвам и с по-лек лосион. Не е мазно и не съм забелязала да цапа дрехите. Мога да нанасям и вечер преди сън, както и след сутрешния душ. Действа ми успокояващо и подхранва нежно. Аромата не е силен и не пречи на парфюма ми. Щом за месец успях да сваля 2 пръста от бутилката, като не ползвам само него, а Huile Prodiguese стоя близо 3 години на рафта, е ясно какви са отзивите ми. :)
        За кожата на лицето ми също е много добро, но предвид високите температури в момента, ми идва силно. Зимата ще ми е екстра. Сега сутрин не е попило и зоната ми около носа е мазна, но за сухите участъци на бузите е супер. Цената му е 42, 50 лв.



       От термалната вода не може да се очаква много. Аз я ползвам за освежаване, особено лятото ми действа охлаждащо и когато имам леки червенини за успокояване. Това, което не ми хареса в тази е азота. Мирише на него и не ми е много приятно. Това не е предизвикало никакви проблеми, но ако нямаше аромат, щеше да е супер. До сега съм ползвала на Авен и Ла Рош Позе, които не ухаят.


         Азота в бутилката е безопасен за околната среда, но не трябва да я излагате на слънце и високи температури, за да не гръмне. Цената на флакона от 100 мл е 11 лв.


         Мицеларната вода е продукт, който измести много други дегримьори от пазара. Ползва се основно тя за сваляне на грим и затова вече всяка марка я предлага. Доста отзиви съм чела и за био водите, казват че са с по-слаби формули, които не успяват да почистят бързо и лесно. Има нещо вярно, но естествените съставки са по-леки и е нормално да не свалят с един замах.


         Мицеларната вода на GamArde за мен обаче не е лош продукт. Има ненатрапчив и деликатен аромат на зеленина, в стъклена тежка опаковка е и с помпа. Луксозна и със спрей, няма какво повече да иска човек. Естествено, за пътуване не е ок.


        Формулата и наистина не е много силна, но при мен сваля без проблем грим в момента. Последната седмица особено, както съм спряла сенките и наблягам на цветни моливи и спирала, успява с 4-5 тампона да махна всичко. На лицето си ползвам стандартния фдт с пудра, контур, руж и хайлайтър. Не пропускам обаче и да измия след това с гел или пяна, за да съм сигурна, че ще нанеса нощната си грижа на чиста кожа. Ако вие носите тежък грим и водоустойчиви формули, ще ви е слаба. Но за чувствителни лица и очи, е чудесна. Не дразни изобщо при свалянето на очен грим. Флакона от 200 мл струва 16 лв. 

       Последният продукт в кутията от Балев Био, беше тази хидратираща маска със серамиди на руската марка dizao. Напоследък съм започнала да посягам към шийт маските, откакто открих на Chamos. С хиалуронова киселина ли са, грабя! Действат много хидратиращо и заглаждат фини линии. Тази на dizao natural обаче ме остави без думи. Хидратира безумно добре! Толкова силно напоена е, че ако я правя вечер, не ползвам нощен крем. Сочна, влажна и като напомпана е кожата ми. Ухае и доста приятно. Много обичам след дълъг работен ден, да я извадя от хладилника и да я нанеса, стоейки пред телевизора.

 
       Доста е големичка обаче и за малки лица не е ок. Аз съм с топчесто, но въпреки това в краищата леко я подвивам, за да не цапа косата ми. Дълга е и обхваща леко шията. При първата употреба буквално се усеща сякаш ще капне от нея. Кожата се насища с полезните й съставки. На третата вече не е така мокра, но въпреки това пак хидратира чудесно.


       След серамидите, кожата е още по-мека и подхранена. Усещам как маската се усвоява още повече и на повърхността вече няма такъв слой. Прониква в дълбочина и прави кожата еластична. Ухае леко и свежо. Цената й е 4,50 и определено бих си взела и други на марката, защото тази ме спечели от първата употреба. Зимата ще ми е голям помощник. Тук можете да разгледате и останалите видове.



         Останах с добри впечатления от всички продукти и бих подновила с удоволствие. Само термалната вода заради азота не.

Няма коментари:

Публикуване на коментар