петък, 1 юни 2018 г.

Elizabeth Arden Sunflowers EDT

          Sunflowers е слънчев като името си. Естествен по детски и чист по един носталгичен начин. Когато парфюмите бяха труднодостъпни, и ги имаше само по корекомите, спомняте ли си? Майките ни носеха химически червила, а сенките и ружа бяха лукс!


          Да, тези Слънчогледи са от онези old school аромати. Които ухаят на бабите и майките ни преди повече от 20 години. Но забравете за познатите Франк и Перголезе. Тук има чистота, неопетненост и щастие. Този аромат те кара да се усмихваш и да си безгрижен по много специален начин. Сладък като току що узрял пъпеш и пухкав като вкусните праскови през лятото. Без захар, без пудреност и острота. Само естествена красота!


           Спомени нахлуват в ума ми, за отминалото детство, за щастливите мигове по онова време, за русите ми къдрици и пухкавите краченца. Ако не можете да си спомните за тази картина от вашия живот, отворете кутия от класическата синя Nivea и добавете няколко капки лимон. Колкото свежест, толкова наситеност и бебешка непринуденост има.


           Sunflowers е една експлозия от месести летни плодове - онези които се появяват в началото на лятото и те карат да грабиш с пълни шепи от тях. Ядеш и не можеш да им се наситиш. Толкова са вкусни! Представете си препълнена фруктиера с праскови и пъпеши, лимони между тях и сладък портокал за настроение. А букета от бели цветя на масата, прави картината е като завършен пейзаж!

          Има много живот тук. Наситен с емоции и нюанси като медните пити, с енергия като на малко дете, спомени от 50-те и свобода! Жизнерадостен, топъл, сладък и балансиран.


          Красива циклама и нашата българска царица роза, допълват цитрусите с плодовите акорди по много различен начин. Има страхотна дървесна база от кедър и много муск. На моята кожа е силно отчетлив, и ухае на луксозен класически сапун. Със сочни праскови и меден пъпеш. Чувствам се спокойна, уверена и пред погледа ми се разкриват големите полета и овощни градини, засети със стотици дръвчета. Край оградата жужат пчели, а зад тях се ширят големи планини и нависоко..... яркото слънце блести в очите, блести и летен вятър гали косите нежно.
          

         Sunflowers е труден аромат обаче. Колкото положителни, толкова отрицателни и неутрални коментари има. Пробвайте го! Някои казват че е синтетичен и евтин, дори ужасен и задущаващ, но за мен е красива носталгия! Която трае дълго и остава запомняща се диря. А цената му е повече от прилична.

         *Парфюма ми е предоставен от parfimo.bg - оригинални парфюми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар