събота, 18 август 2018 г.

389 Bulgarian Roses Cleaning Tonic

             Грижата за кожата за някои дами опира само до използването на почистващ грима и замърсяванията продукт (гел или пяна), премахване на спиралата с мицеларна вода и се завършва с хидратиращ крем. Често се пропуска една важна стъпка, която всъщност е от изключително значение. Тя влияе на порите и е средство, което допринася за по-доброто абсорбиране на крайния продукт.
             Много от нас не използват тоник или розова вода, други пък дори не са чували за тях и питат за какво служат. А те според мен са големи помощници. При мазните кожи тониците правят чудеса като свиват и почистват порите от себума, а при нормалните и сухи водата от рози тонизира и успокоява, възстановява нивото на хидратация след по-сериозно почистване, а и понякога заздравява малки пъпчици. Какъвто и тип кожа да имате, използването на някой от тези продукти ще окаже положително влияние. Стига да сте открили точния за вашите нужди, разбира се. Розовата вода особено е популярна с успокояването, сияйния вид който придава и подхранването. А се бори и с признаците на стареенето. Знаете какво влияние има върху организма като цяло и ненапразно чужденците купуват всякакви мазила с нашата българска роза. Тоници да си призная аз не съм използвала, но от 10 години не оставам без розова вода и я използвам ежедневно. Съдбата обаче ме срещна с този тоник с розова вода през есента и вече няколко месеца краси тоалетката ми.


            Първото впечатление винаги е опаковката. Веднага ме спечели красивата кутия, която е с принт от български рози. Типичният за страната "инициал". Видях надписа 97 % натурална розова вода, тубичката беше нестандартна и готина, а и моята привършваше - затова не мислих дълго. Купих я от аптека Марешки за 7,26 лв. Има 36 месеца срок на годност от датата на производство. Производител е - Средногорска роза, Мирово. Асортимента им не е голям, тук можете да видите какво предлагат.

             Аромата е типичен за нашите рози, но не онзи мазен, натрапчив и силен, а точно какъвто е на розовата вода на "Българска роза Карлово". Усеща се леко свеж. Не е като при водата на Alteya Organics, където аз лично долавям сякаш нотки на вино и киселее. Обичам да нанасям тоника всяка вечер след сваляне на грима. Измивам лицето си и преди крема с памучен тампон обтривам цялото лице, а и сутрин преди да нанеса дневната грижа. Действа ми освежаващо, събужда и подготвя кожата за грима.


             Ако измивния ми продукт е бил по-агресивен и е пресушил някои зони, след тоника на 389 това чувство е по-притъпено и помага да възстановя влагата в горните слоеве на кожата.


              Не щипе, пари или дразни по какъвто и да е начин. Нанасям често и около очите, дори на подвижния клепач, презполовила съм флакона и не съм имала никакъв проблем досега. А с някои розови води ме е щипело доста неприятно в околоочната зона или ако съм с "отворени" пъпчици. Алкохола в тях предизвиква това усещане според мен. В този тоник липсва и затова ми е любим.


            Дневният и нощният крем се абсорбират по-добре след продукта и оставят мека, гладка, хидратирана и подхранена кожата ми. Сутрин е сияйна и с бистър тен. Няма какво повече да се очаква от един тоник с розова вода, така че за моите нужди е чудесен и отново бих купила.


Няма коментари:

Публикуване на коментар