четвъртък, 2 август 2018 г.

Arko Nem Incir Greyfurt kremi - кремове за тяло и ръце

               Arko Nem е турска бюджетна марка, която от около година виждам да се предлага и тук в Елитис. Само кремовете за ръце, но вероятно някъде зареждат и останалите им продукти. В съседката ни я има по складовете, а и в дрогерии като Top Shop, Gratis, Watsons. Моя комплект закупих от първата верига през 2014 за 15 или 20 лири! Срамувам се, че толкова време отлежа, но имам големи запаси, че чак тази стигнах до него. Да живеят консервантите, не е мръднал. А аромата му ме плени от първата употреба.


            Ухае превъзходно!!! Ако има нежен райски аромат с дъх на лято - това е! Перфектната комбинация от узрял, сладък и сочен грейпфрут с нотки на свежи смокини. В първите секунди, когато отворите кутията и нанесете на кожа, се усеща червения плод. Но не онези цитруси, от които ти изтръпва езика. Тук са други - млечни, като пухкав крем брюле и в същото време освежаващи.
Смокинята омекотява тръпчивите нотки и придава този кремообразен финиш. И това е фаворита ми за лято 2018. Запазва се около час и не пречи на парфюма ми. Толкова е деликатен и успокояващ, че мога да го ползвам през целият ден.



               Но нека ви кажа няколко думи и за текстурата на крема в кръглата кутия, който е за цялото тяло. Аз лично не го ползвам върху лицето си. Мажа ръцете (без китките), краката и около талията. Невероятно пухкава текстура, като на гъст домашен крем за торта. И ви е нужно малко количество. Ще стигне за поне 3 месеца, ако се ползва постоянно.


               Представете си идея по-гъста и кремообразна формула от боди йогуртите на The Body Shop. Моментално облекчава сухите участъци, омекотява, подхранва и хидратира. Не попива напълно и оставя лек филм, но не лепкав и неприятен. Във всяко едно отношение, му пиша 6. Нямам никакви забележки. Състава му няма да е от най-хубавите, има парабени, обаче заради всичко останало ще си го измажа с кеф.



             Крема за ръце е със същото ухание, но с малко по-лека текстура. Попива по-бързо и прави кожата невероятно мека и гладка. Няма такъв филм като при другия и все пак се усеща еластичност след него.


            Много добре се отразява и на кожичките около ноктите ми. След него са подхранени и чуствам като цяло комфорт. По спомен струват около 2 лв в Елитис.




             Страхотен аромат, приятни консистенции и хубава грижа за сухата кожа. Определено останах доволна и смятам да ги потърся отново следващата година, но първо ще видя дали не са махнали парабените от състава.


Няма коментари:

Публикуване на коментар