понеделник, 30 юли 2018 г.

Jovan Island Musk - Musk Oil EDP

            Island Musk е аромат на плаж, на слънчевите летни дни и топли нощи. Напомня ви на златния пясък, морето и лазурно сините небеса. На безлюден остров и безвремие. Когато всичко е спряло и лежиш под палмови листа с цвете в косите, а морския бриз гали кожата ти....


              В тази бутилка няма да откриете типичния летен парфюм с тиаре, франджипани и кокос или пък солена вода. Ухае на лято, но доста нежно и кремообразно. Представете си плажно масло с леки нотки на цитруси, примесено с бели цветя, праскови, сандалово дърво и муск. Спокоен и отпускащ е. Нищо натрапчиво, изкуствено и тежко няма в него. Перфектната комбинация от цветни, освежаващи, плодови и дървесни акорди. Но не за градски условия, а за ваканцият.


            Ако не обичате тръпчивите и кисели аромати, с онова силно начало като при серията Green Tea на E. Arden, но искате да присъстват лимонени нотки - Island Musk ще ви допадне. Само първите няколко секунди се усеща и се скрива зад хубави сладки праскови. Не презрели, а току що погалени от слънцето и готови за късане. А какви красиви момини сълзи има, нежни като бебешка кожа и галещи сетивата. Жасмина също е като милувка. Толкова крехък и млечен. Гарденията пък прави комбинацията още по-успешна и напомня леко тубероза. Луксозни и женствени са белите цветя. Муска и сандала пък придават онзи завършек на чистота, скъп крем и кралски покои. На току що отмита от пясъка кожа, позлатена с богат подхранващ крем с успокояващ крем.


              Отпускащ и перфектен за дните на плажа, вечерните разходки и дори за градска среда. Трайността му е малка, но усещането което носи несравнимо. След час иска подновяване, обаче в това е чара на този мирис. Да го нанасяш често и да му се радваш, защото няма да ти досади и ще искаш да вдишваш от него всяка минута. Както усещаш вълните в краката и вятъра в косите.


            Продукта ми е предоставен от сайта за оригинални парфюми - и се предлага в стъклен флакон от 59 мл parfimo.bg. Не се лъжете по надписа, не е олио. Ако мога да го сравня с нещо на пазара, което ще ви е по-лесно да откриете за проба - Britney Spears Curious. Той е малко по-топъл в базата си заради ванилията и няма цитруси, само круша. Започва директно с бели цветя, лотос и туберозата тук определено си изиграва ролята. Усеща се по-сух самия аромат за  разлика от Island Musk. Няма я млечната нотка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар