понеделник, 3 декември 2018 г.

Missha Perfect Cover B.B. Cream No. 21 Light beige

              Допреди няколко години бях скептично настроена към корейската козметика. Без изобщо да прочета нищичко за нея и състава, ги заклеймих като лоши продукти едва ли не. Към днешна дата, мнението ми е друго. Не ползвам много такива, основно шийт маски, но ББ крема на Миша ме впечатли и не мога да не споделя положителните си впечатления от него. От тубичката вече не излиза почти нищо, което е предпоставка че щом за 5-6 месеца съм видяла дъното сред наличието на други 5 фдт-ена, Perfect Cover BB Cream е много добър!


              Моята опаковка е малкия вариант, предлагат се и 50 мл. Непременно като изхабя поне един от наличните, ще си поръчам. Никога не ми е пасвал толкова добре подобен продукт. Мога да го ползвам самостоятелно, както и да го смесвам с по-тъмни и да получа моя цвят. Формулата, трайността, завършека му.... за мен е перфектния!

              Текстурата е леко течна, но не се разлива. Според мен гъстотата е средна и се нанася за секунди, като почти не ви е нужно време за преливане. За секунди се адаптира към естествения цвят на кожата ми, въпреки че 21 номер си е сивеещ откровено казано. Ползвах го през пролетта, през лятото и дори сега, ми пасва отлично. Сравнила съм го с Vanilla на Bourjois Healthy Mix, за да стане ясно за какво говоря. За светли (бели) кожи, е прекрасно попадение!



               Аромата наподобява класическата Nivea, но не е толкова силен. Едва се усеща. Стои много естествено. Залепва буквално като втора кожа и сякаш не може да се прекали с него. Не се и набива в порите. Покритието му е леко към средно. Може би и повече, но за моите нужди аз ползвам доста малко количество за изравняване на тена и скриване на дребни недостатъци, не обичам да трупам. А и се справя чудесно. Не лепне, не тежи и не стои сочно. Не е и матов. Все пак предпочитам да го фиксирам с пудра, за да съм сигурна че ще издържи цял ден. Носих само него на последното ми пътуване и през 4-те дни на 30 + градуса, цял ден ходене и умора, не се е свлякал и станал на петна. Ружа, контура и хайлайтъра ми стоят докрай. Не съм забелязала да ми излизат и пъпки от него или пък да чувствам сухота след сваляне.



               На снимки е фотогеничен или поне при мен не ми е направило впечатление да излиза много бяло, въпреки че е с избелващ ефект. Има SPF 42 PA+++, с което малко такива продукти могат да се похвалят и е идеален за разходки. Този фактор всъщност представлява най-висока защита от UVA и UVB лъчи. Ако и крема ви под него е с някакъв фактор, спокойно няколко часа можете да откарате навън. Освен това има анти-ейдж ефект. Съдържа екстракти от розмарин и лайка, които успокояват, Gatuline RC с възстановяващо еластичността на кожата действие, хиалуронова киселина и серамид с хидратиращ ефект, колаген, масла от жожоба и макадамия, екстракти от морски водорасли и хайвер.

            ** Gatuline RC е естествено вещество, борещо се със стареенето на кожата. Извлечен е от букови дървесни пъпки, като стимулира клетъчната консумация на кислород и увеличава хидратацията, за да сведе до минимум появата на бръчки. Има регенериращи и изглаждащи свойства.





               Ако имате нужда от силно покритие, според мен няма да ви пасне толкова добре, но пък с напредването на годинките, смятам че това ББ е перфектно. Средно се справя с дребни петънца и червенини, не подчертава почти назолабиални и грима издържа цял ден. Защитния фактор също е голям негов плюс, а като добавим и състава - перфектен!


               Ако си търсите подобен продукт и сте със светла, суха кожа като мен - няма да сбъркате. Цената му е съвсем приемлива - в notino.bg е 38 лв 50 мл. В американския сайт струва около 15 долара. Предлагат го и kocos.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар