събота, 8 декември 2018 г.

Neutrogena Visibly Clear CC cream "Hell"

               Страстта ми да откривам нови и добри продукти не стихва. Дори да съм намерила точния за мен и качествен в определена категория, не спирам с експериментите. А и как да издържи един ентусиаст? Факт е, че обичам да се гримирам и ми носи огромно удоволствие, от което не смятам да се лишавам или поне докато възрастта ми го позволява. Това е и причината да продължавам да обогатявам колекцията, а и знанията си. Ето защо, макар че открих перфектния тониращ продукт, не спирам да следя какво излиза на пазара или да опитвам на различни марки. Така че днес ще си говорим за CC крема на Neutrogena.


              Не всичко на марката има при нас, затова не мога да бъда обективна дали ще можете да го откриете, но ако пътувате е идея. Или погледнете какво има в notino.bg

              Ще започна с това, че имам сравнително чиста кожа и рядко ми се появяват пъпки. Акне съм нямала никога, нито пък разширени пори и проблеми с омазняване. Само през лятото клоня към комбиниран тип. Имам дребни несъвършенства от време на време и търся лека към средна покривност, основно изравняване на тена и скриване на тъмните кръгове. Така че, ако сте като мен, продължавайте да четете. Не бих препоръчала този CC крем на момичета с мазна кожа, пъпки, черни точки по нослето и широки пори макар Neutrogena да се славят с продукти за точно тези проблеми. Ще ви кажа и защо.


              Няма аромат. Текстурата му е гъста и подобна на мус, но разнасяйки я върху кожата, стои някак водниста и е нужно малко повече време да се прелее и "застане" като нормален тониращ крем. По тази причина трябва да използвате ръцете си. Четката прави черти, неравномерно разпределя и отнема от продукта. Тъкмо помислите че сте готови и около носа ви се появяват гадни пори, каквито нямате. Така че с пръсти е най-добрия вариант и се получава естествен финиш, средно покритие + гладка кожа без ненужни екстри. ;)


             Не е сочен, но и няма матов завършек. За мен без пудра не е ок предвид трайността и че нося очила. Трябва да се фиксира малко. Не тежи и почти не се усеща. Назолабиалните ги подчертава съвсем леко, но при мен вече няма продукт, който да не го прави. Не е нещо присъщо само за него, така да се каже. Ако не говорите и не се усмихвате, вероятно ще сте като порцеланови кукли. :)
              Позволява напластяване и да се нанесат 2 леки слоя, но много внимателно и нежно с ръце. Ако търсите средна към силна покривност и имате много за криене, не е за вас! Без грим:


 Един нормален слой от СС крема + пудра, руж и лек контур:



             Трайността в хладните дни е отлична. При мен от 7,30 до късно вечер като свалям грима, си стои на място. Останалите продукти над него също. Единствено по бузките около носа, има слабо "впиване" в порите, но се вижда с вглеждане и отблизо. Забелязвам, че не могат да "залепнат" определени бронзиращи пудри и ружове толкова добре, стоят идея по-ефирно, но го няма ефекта от Shine killer-а на Aura, върху която просто се плъзгат като мухи. :)
              Приличен изравняващ тена крем е, който не е нещо специално и да си струва маневри с поръчки от чужбина, но плюс е светлия нюанс. Знаете колко трудно се намират ББ кремове в България за наистина бели кожи. Ако сте с моя тип и има откъде да се сдобиете с него на прилична цена, пробвайте го. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар