неделя, 8 юли 2018 г.

Maybelline Colossal Big Shot Mascara "Noir"

          Едва ли има по-популярни и предпочитани от спиралите на Maybelline в дрогериите. Бюджетната цена и постоянното предлагане на нови видове с различни четки за всеки вкус, ги прави толкова търсени и лесно откриваеми. Дори в супермаркетите се продават. Аз обаче винаги съм на другия бряг и бягам от тях. През годините съм пробвала светлосинята Volume express, на бала ме гримираха с някаква в лилава опаковка (Volum The Falsies мисля) и бях казала че няма да пробвам повече. И двете ми се ронеха, а и ефекта им не ми хареса на моите мигли. Като студентка пък се изкуших от ласкави отзиви и взех тази One by one. Не беше толкова лоша, но си спомням че след месец започна да изсъхва и да се рони. Та ми се стори неикономична. Преди 2 години се наслушах на куп хвалебствия по Lash Sensational и тя разбира се не беше уау. След нея пробвах и Luscious версията, но пък се сваляше трудно. И така, не смятах да тествам други. Но майка ми наскоро си взела Colossal Big Shot и ми я показва. Пробвай я - сложих и пак нищо. Просто спирала. Заплете ми миглите на места, та след още един опит набързо я забравих.


            Докато преди 10 дни не се прибрах и реших отново да й дам шанс. Вече бях използвала серума Bonilash. Не повярвах какво направи с миглите ми. Стоях и се оглеждах 2 минути в огледалото, след което казах на майка ми "взимам я, ще ти донеса друга". Тя и без това слага 2 пъти годишно, та да я използвам поне в срок и да не я хвърляме нова.


            Четката е с естествени власинки, които хем са на гъсто, хем са със средна дължина и тънички. Успява не само да придаде обем, но също да раздели, удължи и извие чудесно. Ефекта е кукленски мигли и то само с един пласт, без старание и за минута на всяко око.
          Не се рони и размазва, но през някои горещи дни и ако съм се разтъркала около очите, съм имала лек отпечатък. Наситено черна е. Сваля се като всяка друга спирала, защото не е водоустойчива и не дразни очите.


             Четката е удобна не само за горните, а и за долните мигли. Достига до всяка една и ги обвива лесно в туш. Не напластява и стои естествено. Мога да кажа, че се цапам минимално, с което не могат да се похвалят много спирали. Обикновено винаги имам по горната линия на миглите за чистене. Отбелязвам, че е отворена през април и макар да е ползвана 5 пъти тогава, не е започнала да изсъхва и туша е идеален за употреба в момента. Нито гъст, нито пък течен и слепващ. В началото вероятно е била идея по-рядка, но въпреки това не полепваше много по четката.


             Цената на спиралите на марката при намаление е около 9 лв, а редовната 15. Този месец в Ивис са на 8,98 лв, а в аптеки Ремедиум - 9,74 лв.


2 коментара:

  1. Бях взела Colossal Go Extreme и Colossal Big Shot водоустойчивата със синия надпис от едно намаление в супермаркета, мислейки си, че спирала никога не е излишна. Напоследък имам огромен проблем със спиралите и повечето ми се ронят и даже размазват и разтичат, заради проблемите с очите. Вчера пробвах водоустойчивата при доста екстремни условия и останах много доволна от нея. Аз използвам една четчица от мини на MAC In Extreme Dimension Lash, която страхотно разделя миглите след като вече е нанесена спиралата. Моята се свали много лесно с масло и мицеларна вода. Надявам се да не се прецака формулата бързо, защото и сега е идеална за употреба, но твоето ревю ми дава надежда.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да останеш доволна и ти. Аз като цяло проблем с размазване нямам, само с ронене при някои.

      Изтриване