понеделник, 28 януари 2019 г.

Elizabeth Arden Beauty EDP

            Малко са парфюмите, които ме грабват от първо помирисване и правят толкова силно впечатление, че изписват цяла приказка в съзнанието ми. И се влюбвам с всяка изминала минута все повече. Колкото дълго стои върху кожата и се развива, толкова по-красив става Beauty. Не само името, но и уханието на този аромат е прекрасно.


            Представете си ранна пролетна сутрин, слънцето изгрява и лъчите му се прокрадват през раззеленените клонки. През нощта е валял хладен дъжд, от който корите на дърветата са попили и това се разнася във въздуха. Усеща се почти всяко листо и зеленината му те обгръща. Тичайки в гората, откривате сгушени скрити прекрасни бели лилии, които омекотяват тези зелени акорди.


             Beauty започва сочно и леко остро дори. С горчив бергамот и фин лавандулов намек, присъщ за ароматите за силния пол. Тези нотки обаче отшумяват бързо. След 30 секунди постепенно изчезват и оставя леко цитрусов привкус, който прави началото свежо и остава такова до самия край. Тук не очаквайте топъл и сладък финал, типичен за повечето пирамиди. Тази неподправена свежест се запазва през цялото развитие. Джинджифила с пиперливата си природа е доказал своя характер, с който не позволява цялостната картина да завие в грешната посока. ;)


            Ириса тук не е от силно присъствените, които да напомнят за прашния скрин на баба, но е достатъчно осезаем. Няма я онази пудреност. Зеленината я е отнела. Оставила е само свежите му и наситени лилави цветове. Оризовите цветчета обаче са по-ярки и отчетливи от него. Крехки, нежни и в комбинация със зелените нотки, създават впечатление за бамбук. Аромата излъчва чистота, но не каква да е. Все едно сте облекли изпрана блуза от памук и сатен с луксозен омекотител. Гали сетивата и кожата ви буквално. Като обгърнати от воал сте.


            Лотоса е прелестен. Потопен в чиста вода, заобграден от безброй големи зелени листове и от него струи изящност. Сякаш е единствен и свещен. Като луксозна есенция, от която капка струва цяло състояние. Толкова красив и неповторим характер има. Докоснат от бяла лилия и орхидея, придават на Beauty този свеж и луксозен цветен завършек. Да, няма стотици цветя и да се чувствате като в препълнена градина, а само няколко, но най-хубавите и скъпите. От които само едно струва колкото цял букет и оставя незабравима следа. Ревена се долавя след няколко часа. Чувствам го пиперлив и подправковия му характер не може да се скрие. Така сякаш съм сложила този красив букет на масата в кухнята и съм извадила буркана с пипер до него. Прокрадва се, без да изпъква и отнема от уханието на цветята.


              Муска тук е доста умело съчетан, защото не създава усещането за евтин сапун или просто кремообразен drydown. Представете си го като въздух, без който не може. Той е фона на картината и остава там докрай. А сандаловото дърво е онази база, върху която всеки компонент е като клонка на дръвче. Сякаш е майката, основата от която започва всичко и без него нито ще има свежите зелени листа, нито прекрасните пролетни черешови цветчета.


            Ако не сте пробвали парфюми с лотос и бели цветя, зеленина и ориз, се поправете. Бюти е прекрасен представител на точно този тип елегантни аромати, който с ръка на сърцето мога да препоръчам едновременно за млада дама на 20 и за 40 годишна. Мога да го нося през всеки сезон, с всяко облекло и по всеки повод. Няма нищо в повече, нито по-малко. Балансиран във всяко отношение. Мокър, земен, флорален. Прекрасно развитие, трайност, излъчване и шлейф. Дори след 8 часа носене е толкова ярък и чист, какъвто е бил и в първия. Женствен, класен, стилен и незабравим! Цяло съкровище е, което струва колкото аромат в дрогерията, срамно ниска му е цената.


             Имам още 3 подобни ухания в колекцията си, които също обичам безкрайно и носят същата емоция. Първият път, когато пробвах Beauty, точно се бях сдобила с Idole EDP на Armani и помислих че си въобразявам за приликите. Тествах ги паралелно. Сега след година и половина, виждам че не съм сгрешила и определено имат близост. Не са 1:1, но щом сте харесали единия, няма да останете безразлични и към другия. От тяхната компания е и Avon Treselle, който е разкошен и с цялото си съзнание ви препоръчвам да тествате заедно с новия Incandessence Lotus. Treselle е толкова шлейфов, че колежка на която го похвалих и си взе преди месец, се усеща в две стаи и коридора. Само с няколко пръсвания и цял ден влизайки при нея, от вратата ме обгръща аурата му. Сещам се и за спрения In Bloom by Reese Witherspoon, защото и той носи такава "душа". Жалко че свалиха от продажба голяма част от стойностните си аромати Avon. Не че и сега нямат хубави, но.... не е същото. :)


             Благодаря за пореден път на parfimo.bg, които ми предоставиха този невероятен парфюм за проба. Бях сигурна, че няма да ме разочарова и ще го нося много през 2019-та.

Няма коментари:

Публикуване на коментар