събота, 30 март 2019 г.

Yves Rocher - кремове за ръце

                Знаете че съм от феновете на марката Yves Rocher и в банята винаги имам поне по 2 техни продукта, както и в шкафчето за след душ. Напоследък използвам и бялата им козметика, от която също не съм оставала разочарована. Но днес ще си говорим всъщност за кремчета за ръце, защото не само зимата е сезона за тяхната по-сериозна грижа. При мен почти целогодишно е необходимо да ги поддържам. Единствено през лятото не изпитвам нужда.


            Имам това комплектче с 4-те аромата от известно време, но не отварям само за проба, ако имам започнати няколко други. Напоследък поизразходих доста и вече с чиста съвест мога да посегна към тези сладурски малки тубички. Кремовете се предлагат и самостоятелно. Идеални са за подарък, ако комбинирате и с други продукти от серията + нещо за хапване. :)


                Опаковките са компактни и чудесни за дамската чанта. Не заемат много място, само капачките при този тип не одобрявам. Лесни са за изгубване, ако не завъртите правилно и има вероятност да я изпуснете. Но с малко внимание, не бихте имали подобен проблем.


              Виждате че се побират в ръката почти изцяло и са доста симпатични. А Noix de Coco ухае толкова хубаво на кокосов орех, на тропически орех с палми... веднага ви се приискват Рафаело или Bounty. Аромата прилича на сходната серия Coconut от The Body Shop. Не мисля че има химически привкус, просто има разлика дали е млечен или ядков. :)


            Текстурата им е плътна, но кремообразна и се стапя за секунди. Не е маслена или пък водниста. Няма опасност да изтече повече при неволно стискане на тубичката. Абсорбира се до минута, като оставя лек подхранващ филм. Не лепне или омазнява, а хидратира отлично сега през пролетта. За зимата не биха се справили със суха и напукана кожа, но за температурите в момента, са чудни!


               Ухаят ненатрапчиво и след 30 минутки, няма да ги усещате почти. Но пък и аз не искам да се смесват с парфюма ми. Olive Petit Grain е доста интересен. На мен ми напомня на портокалов цвят, но с онзи привкус за мъжки летен аромат. Има зелени подправки и е от типа на Mandarine Basilic на марката. Сещам се веднага за Hermes и техните Eau de Cologne. Зелен, сочен и тръпчив. Пет минутки след нанасяне, тази зеленина и подправки изчезват. Остава мек маслинов завършек.


              Mangue Coriandre има най-готиния тропически плодов аромат. Очарована съм от вкусното и в същото време свежо ухание. Сладко и сочно манго, което веднага ми припомня за узрелите нектарини през лятото. Хем има естествена сладост, хем лека тръпчивина. Кориандъра пък добавя щипка зелена нотка за още по-натурална представа. Май той ми е любимеца заедно с маслиновия. За Vanille Bourbon мога да добавя, че сякаш е с идея по-плътна формула от останалите, но се държи по същия начин. В момента ползвам душ гела концентрат и ухае идентично. И друг път съм споделяла, че за моя вкус има малко лекарствена нотка, макар и не неприятна. Ако харесвате сладките, топли и ухаещи на уют и есен аромати, този е вашия. На току що изпечен сладкиш, на който сте сложили няколко шушулки ванилия, кардамон и сметана за разкош.  :)))


                Сладки опаковки, аромати според вкуса, нежна грижа и разумна цена. Какво повече да иска човек? За чантата, подарък или пък глезотия у дома. Видях ги да се продават в Ивис за около 19 лв. Споменавам в случай че нямате магазин на Yves Rocher във вашия град. Продават се и отделно, доколкото ми е ясно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар