понеделник, 25 март 2019 г.

Treacle Moon - Body balms, shower creams & wild Cherry magic scrub

              Тази публикация трябваше да види бял свят в края на декември, когато направих и снимките.... елхата беше украсена, но ме примързя и ето че 3 месеца по-късно ви я показвам. :) Treacle moon е немска марка, която можете да откриете в дрогерии като dm и от година се предлагат в нашето Лили. Ако си спомняте, говорила съм за лосионче с канела преди време. В България естествено няма пълния асортимент и всички лимитки, но предлагат няколко душ крема в 500 мл опаковки, 3-4 аромата от лосионите с помпичка и толкова от кремчетата за ръце. Не са нещо уау, но имената, ароматите и картинките по тях, са супер сладурски. Освен това са в малки количества и ще ги изразходите бързо, преди да са ви омръзнали. :)

   
           Аз както виждате съм събрала доста от ароматите и днес ще ви разкажа за тях. Имам повече лосиони, 3 мини душ крема и един лимитиран скраб Wild cherry magic, който ухае невероятно!

           Започвам със "sweet apple pie hugs", който има мирис на маслен ябълков пай, но не е силен и натрапчив. Не очаквайте да ухаете на тавата със сладкиша след него. Приятен е и не се смесва с парфюма. Има лека сладост и щипка канела. Текстурата на всички лосиони няма да описвам, защото е идентична. Леки са, наподобяват на гел и попиват бързо. За зимата не биха били достатъчни на дамите със суха кожа. Ако обаче вземате душ преди излизане и нямате време да чакате, са идеален вариант. Коледните лимитки на Yves Rocher имат сходна формула.


             Спомняте ли си захаросаната слива на The Body Shop. Е, "spiced plum custard" е почти същия, но не толкова силен. Сочен, сладък и леко тръпчив е примамливия плод. Овалян в кристалчета захар и в същото време запазил свежестта си. Хруска между зъбките, гали небцето и доставя истинско удоволствие. Страхотен за празничните дни! Дори ми харесва повече от варианта на Боди Шоп.


             За почитателите на нежните, пролетни и цветни аромати, имаме "pretty rose hearts". Розата не е маслена и тежка, а с цитрусов привкус. Напомня на британската на The Body Shop като сякаш има лек дъх на българска розова вода. Представете си току що цъфнали розови пъпки през пролетта, окъпани от сутрешна роза. Много свежа и приятна е!


            Да кажа и няколко думи за душ кремовете. Не са от най-гъстите и с богата подхранваща формула, но са чудесни за сутрешния ви ритуал! Правят мека пяна и не изсушават кожата допълнително. Имам нужда от лек лосион след тях. Soft watermint rain ухае на свежа мента, на най-хубавото мохито в гореща лятна нощ. Представете си чашата с газирана вода, много лед, лайм и няколко стръка прясна мента. Суууупер ободряващо ми се отразява сутрин!


"the raspberry kiss" има онзи аромат на сокче малина от детството. Връща ме в годините, когато си купувахме онези сокчета в чашка и пиехме евтин сайдер. Но е много хубав! Хем е сладък, хем е свеж и просто ти носи носталгични спомени за отминалите години с обелени колене и много смях. Напомня и на вкусни бонбонки за смукане. "marsh mallow heaven" го допълва, макар да няма малинки в него. Ухае на маршмелоу и захар, но с прилично количество и няма да ви натърти. Пулпити не отваря. :)


              Ако обичате бонбонените миризми, но не искате да ви се прияде парче торта или голям шоколад след употреба, тези ще ви харесат. :)


             "One ginger morning" са ми едни от любимците, защото действат невероятно на сетивата за събуждане. Бутилка кола, голям пакет с желирани бонбонки Haribo колички и щипка пресен джинджифил. Това е картинката пред очите ми когато отворя симпатичното бутилче в банята. Разкошен мирис на най-доброто от кока кола и желираните Харибо с лек дъх на спайси подправката. Трябва да го усетите, за да разберете какво искам да кажа. ;)

             Ако трябва да ви препоръчам един аромат от марката, то това ще е този!


           За любителите на виолетката и мистичните ухания, обърнете внимание на "that Mysterious One". Доста интересен е. Чувствен, забулен в мрак и някак кремообразен. Трудно е да се опише, трябва да го усетите. Ухае на виолетка, но опушена и креместа! Наподобява тоалетното мляко на Христина, но е някак захаросан. На червилата и лосионите от детството и като се замисля, всъщност на дъвка мирише. Да, точно на онази твърди дъвки, на които им трябваше минута в устата и ставаха много сладки. Много ароматен и красив, като масло за ароматерапия е! Опиянява ме буквално. Текстурата на балсама за ръце е пухкава и попива бързо. Хидратира леко, но уханието му се запазва поне час.


              Млякото за тяло е с подобна формула. Плътно е, но кожата го абсорбира до минута.


               Няколко минути след нанасяне се появява пудрена нотка и в комбинация с умерената сладост, някак препраща към тоалетката на баба ви. Дървена кутия с красиви перли, пудриера и перлено розово червило.


           "nutmeg Coffee cake" е като тирамису, но под формата на маслен пай с орехи. Просто вместо ябълки, сте сложили много кафе, орехи и маскарпоне. На чаша вкусно капучино, поръсено с шепа ядки. На орехови бисквити с чаша топла и ароматна зимна напитка. Не пия и не обичам кафе, но тази комбинация е страхотна!


           И за финал оставих ту появяващия се, ту безследно изчезващ пилинг за тяло с череша "wild Cherry magic". Започнах с това описание, защото се сетих за шоколада на Ritter Sport с еднорозите, който пуснаха преди 2 зими и се избъзикаха с хората. Приятелка го дебнеше да поръча и 3 дни дежуреше в сайта им. Накрая изписаха съобщение че така било "ту се появявали, ту изчезвали" и бяхме много обидени. :D


               Черешата е много добре уловена. Сочна е, сладка и супер ароматна! Напомня лимитирания лосион на Balea с макароните - вишна с бадем, но не нагарча. Представете си, че сте на село и сте качени на черешовото дръвче, отрупано с вкусните червени плодчета. Узрели са и станали тъмни. Слънцето ги напича силно и вие пълните шепите си. Но и някак чист е аромата. Няма захарна сладост.


             Текстурата е на нещо средно между суфле и йогурт. Частичките са ситни и ми прилича на гъст душ гел, но все пак ексфолиира леко. Avon имат подобен от серията Naturals, с него свързвам и този. Почиства кожата без да я изсушава и след него е еластична. След подсушаване не се усеща готиния аромат, но и само под душа носи наслада. :)
              И така приятели, това бяха всички продукти на treacle moon в моите дълбоки шкафчета и ще се радвам да ми споделите какво сте пробвали на марката.

1 коментар: