събота, 16 ноември 2019 г.

Актуално от Одрин - заслужава ли си?

               Здравейте.

               Преди няколко дни ви попитах дали ще е интересен пост с информация за шопинга в Одрин, т.к. вече имам опит от редовно двугодишно ходене и много от Вас го пожелаха. Затова днес ще ви споделя какво съм пробвала през това време и си заслужава да му обърнете внимание и купите. :)


               Нека започнем първо от атмосферата, която всъщност привлича не само българите, но и гърците. Дори да не купиш нещо толкова изгодно, начина по който се отнасят с клиентите, усмихнатите и вежливи погледи, вкусната храна и "пазарлъка", са основни в желанието да се връщате отново и отново. Къде в България ще ви почерпят с чай, докато си чакате килимите за оразмеряване, пръстените за надписване или пердетата за скъсяване? Или вода, салата и хляб безплатни към обяда? Като прибавим и факта, че цените на порция в хубав ресторант се равняват на наша в обедно меню нисък клас заведение.... мисля става ясно защо си струва да се разходите до Одрин.

             Никой няма да ви откаже помощ и ще се опита по всякакъв начин да ви упъти с жестове и мимики, ако не се разберете с езика. Нито пък ще ви нахокат, ако не купите от тях. Рядко са намусените и недоволни продавачи, именно затова са толкова успешни! Научили са и езика, за да ви улеснят максимално. Да не говоря че покрай коледните празници, имаше поздравителни табели на български по центъра, а на доста места и с намаленията през цялата година. Дори сайта на мола им Erasta има опция на BG. Как да не отидеш с кеф и да си похарчиш парите там?


              Но да не губя повече време, а да ви споделя какво аз смятам че си заслужава на 100 % да купите от там, а и като цяло от Турция.


              - комплекти за хранене - безспорно са царе и имат огромен избор от изключително красиви и луксозни керамични съдове. Цените не са ниски и повечето са 4 цифрени суми, но говорим за качество и марки. Голяма част са с типичните турски мотиви и ги водят за "чеиз" или сватбени, обаче имат и подходящи за ежедневието с изчистени декоративни елементи. Любими магазини са ми Karaca Home и Jumbo. Вторият е наистина висок клас и ако сте готови да инвестирате в истинския смисъл на думата, посетете го! В тази категория искам да спомена и бамбуковите им дъски за рязане/ сервиране, кутии за масло, сосиери и канистери, сетове чаши за чай, чайници. Голямо внимание обръщам към приборите за хранене. Такива красоти има в Джъмбо, че винаги оставам с отворена уста.




             - спално бельо и облекло за баня - няма как да не спомена и страхотните им спални комплекти с хавлиени изделия. Последните 3 години купих 6-7 броя и само заради тях бих ходила редовно. Цените са буквално наполовина, да не кажа 1/3 в зависимост от надценката. Купувала съм памук сатен за спалня за 55-60 лв, а тук са от 100 лв нагоре и стигат до 240. Ако пък държите на жакард и бродерия, си пригответе почти една минимална работна заплата. Миналата седмица приятелка си купи 4 части за 160 лири и 5 ч. за около 240 с кувертюра от Karaca Home. Имаше невероятен сет за зимата от бархет в бяло и синьо на елхички за 270 лири в красива кутия в Ozdilek ev tekstili. Магазините от които обичам да пазарувам са Linens, Karaca, Madame Coco и последният споменат също не е за пренебрегване. :) По центъра има и други разбира се, в които има компекти на TAC например. В Марги има English Home.



            - кухнята е основната причината да си намирам оправдание за разходка. Богове са не само в приготвянето на баклава, кадаиф, торти, различни сладки с плодове и ядки, кремчета и еклери, но и в солените ястия с меса и постни блюда с леща, боб и булгур. Обожавам да ям пилешко и телешки кюфтенца. Никъде не е имало издънки и винаги храната е била много, много вкусна! Крехко, сочно, перфектно овкусено и с богата гарнитура. Ядат доста люто, така че обръщайте внимание на всеки детайл в менюто и питайте. Разядките им също са си хард, затова първо близвайте и тогава отваряйте голяма уста. :)





              В Одрин мога да препоръчам Aydin, ако искате да опитате прословутия тава джигер, но където и да седнете - няма да останете разочаровани. Заведението го има на центъра, в Марги аутлет и Erasta. Яла съм пилешка пържола от бут и телешки кюфтенца там - чудни! В случай че сте фенове на чистото месо и наблягате на пиле, опитайте порциите в различни комбинации в Green Salads, Kumpir box и Tavuk dunyasi в Ераста. Много харесвам и Hot point заедно с Brown Cafe & Patisserie в Margi Outlet. Там можете да ядете и вкусни десерти. Имат голямо разнообразие. Освен това предлагат и зелени салати от типа на Цезар. Цените на порция пиле с 2 гарнитури - свежи салати и паста или салата с картофи, е от порядъка на 20-25 до 30 лири в комбинация с телешко. Смятайте по настоящия курс на лирата колко би ви струвал един обяд. Тук толкова е само голо месо. :)


             - млечни продукти и зехтин - факт е, че турците имат много видове сирена и кашкавал. Не само че са подходящи за закуска, но го използват изключително успешно в солените си ястия и сладкиши. Boreg peynirly в Mado е най-любимата ми тяхна баница с къпаната в Simit saray. Не съм толкова запозната с отделните марки и типове, защото имат богат избор и предвид някои забрани по границите, не съм посмявала да купувам често. А и не ям в огромни количества. Но ще ви кажа кое си вземам редовно и бих препоръчала. Не съм имала нито едно разочарование. Моцарелата на конци на Muratbey, както и под формата на въже Burgu. Те не са толкова безсолни като италианската, но са супер вкусни и ги ям в салата, а конците си късам върху огретен и става разкошно. Освен това имат малко мазнини и повече протеин, което ги прави чудесни за режим. Кашкавала на марката също е страхотен - много маслен и идеален на сол. Продават на килограм и няма проблем да си купите от "тенекия", но аз предпочитам опаковка със саламура и да не е от някой пазар в торба, защото не мога да ги изяждам за кратко време. Пазарувам от Migros. Но магазини има по центъра, на борсите, на пазара зад Марги има витрини само за сирена и кашкавали. Въпрос на избор и предпочитание е откъде ще вземете. За цените винаги се ориентирам от сайта на Мигрос. Така си правя сметка и разбирам че на прословутите борси не всичко е изгодно. Дали с 0,50 куруша или 1-2 лири, често се случва да е по-евтино в големите вериги. А и се дразня когато по външния вид си измислят цени. Освен това напоследък има лоши отзиви за прословутите складове. Дори баща ми е купил тенекия зехтин, която е миришела на гранясало въпреки обозначения срок на годност. Хора във фейсбук група са се оплакали, че купили вода последните пъти и нямал нищо с качеството от преди. От киселите млека вече 3 пъти си вземам от това и е страхотно. Не е типичното българско, а по скоро йогурт, но върви с овесени ядки или просто към баничка чисто. Благо и гъсто с малко суроватка. Сколасах да си купя и бяло сирене на Sutas, което мисля и гледам от няколко месеца. Оказа се невероятно! Прилича на прясно сирене (по меко е), идеално на сол и има вкус на истинско мляко. Единствено на Димитър Маджаров от нашите и опитвани от мен марки досега е подобно, но твърдо и за няколко дни започва да мирише на тежко, пожълтява. Та това на Сюташ е просто без аналог за мен. Колежка с много капризен вкус и ядяща супер малко неща като цяло, се влюби и каза непременно да й купя следващия пъти. Марките Pinar, Bahcivan, Sek Quark, Muratbey, Icim, Torku са с добро качество също! Четете етикетите хубаво. Онзи ден от много гледане уж, съм си купила гурме мляко, което е буквално като гъст каймак и супер маслено - 140 калории за 100 гр. Вкусно, но антирежимно за мен. :)))


             - перилни препарати - няма как да пропусна прословутите прахове за пране, заради които митничарите събират поглед като отворят багажниците. :) Хората пазаруват с тонове сигурно и запасяват цялата рода до следващо пътуване. Аз ползвам течни, като съм доволна от Persil Premium Gel и класическия за цветно, Ariel за цветно и бяло, Omo за черно, Rinso за цветно и тъмно. Разбира се, марките са двойно повече - Tursil, Alo, ABC, Paly, Perwol и др., но за мен горните работят и към момента не смятам да ги сменям. От омекотителите само Yumos и Vernel. Ако ви интересуват някакви цени, пишете ми в коментар и ще отговоря. Разбира се продават всякакви препарати за почистване, шампоани (прословутия с чесън) и мокри кърпи, които мисля са ясни. Мамите пазаруват памперси също.



             - ядки и сушени плодове - шам фъстъка е известен за Турция предвид използването му в баклавите и кадаифа, затова е първия вид който ще спомена. Килограма върви около 70 лири. Предлагат суров и печен. Никога не съм си купувала, само опитвам - нямам нерви да чупя всяка ядка, оставам без пръсти. :D Препоръчвам ви обаче суровият им лешник. Цената на килограма е 50 лири, на места 60 и си струва. При нас в града на пазара се продава за 30 лв, което е буквално почти двойно. Бадемите и орехите не са изгодни, защото излизат колкото тук - 80, 90 лири/кг. Миксове от печена царевица, фъстък и леблебия са около 20 тл и хората си вземат с торбите. Аз не съм им фен. Сушените им кайсии също са на сметка. В България килограма е ~ 12 лв, а там между 20 и 40 лири в зависимост от това колко са едри и месести. Фурмите им са хубави. Отново зависи дали са едри или ситни. Предпоследния път купих кутия с огромни и без да се усетя за около 400 гр платих близо 30 лири, колкото струват и 12 био фурми от Балев. Та и там можете да избирате между евтино и скъпо. :)


             - хляб и тестени изделия - забравили сте вкуса на домашния селски хляб от детството ви? Турците ще ви припомнят какво е хрупкава коричка и мека като памук среда с аромат на истинско брашно и домашен уют. Във всяко заведение сервират такъв вкусен хляб, а по центъра има много хлебарници откъдето можете да си купите за вкъщи. Предлагат и типов. Подобни видове на Вита обаче не съм открила откъм текстура. Два пъти си взимам от тази марка Uno и е вкусен. Има семена и ухае на хубаво пълнозърнесто брашно, богат е на протеин, минерали и витамини, но не е зърнест и сбит, ако ме разбирате. Кори за баница или баклава, пакетирани и домашни точени, за всеки вкус и джоб има по нещо.


             - сладки - е, тук съм безмълвна. Знаете какво разнообразие има там. Трудно ще ми е да изброя всичко любимо, но ще опитам да спомена опитаното от мен. Локумите на The Baklava House - трепач! Препоръчвам ви двата вида с шоколад - единият е буквално с вкуса на Фереро Роше, а другият на място ми казаха Нескуик. Не си представяйте типичния желиран десерт, мне. Това е нещо на доста високо ниво! Баклавите им също са мноооого добри. И тук е момента да кажа, че такива от 18-20 лири за килограм не купувам. Ако ви кажат много хубава комшу, ади.... ще ви излъжат. Два пъти в годината ще ми се прияде и ще взема от 70 до 100 лири килограма, защото знам какво има вътре и вкуса няма нищо общо с евтината. В Mado е хубава, както и на центъра в Gurruoglu и Fistikcioglu. Последните два пъти купувам от Фъстъкчиолу и е супер прясна! Освен това класическата каре баклава, си е 40 лири. Голям фен съм на бадемовите им курабии под формата на полумесец. Препоръчвам ви насипните в Migros - фантастични са (цената е по-ниска на място) и като гръцките в Кавала, както и на Osmanli Sehzade, Keceizade. Имат магазини по центъра, под закрития базар до Селимие и в мола, а от Османлъ Шехзаде в кафенето Hot Point в Марги.


               Това е чийзкейка Сан Себастиан и е нещо вълшебно, което трябва да опитате!



            Халвата им е чудна! Почти при всяко ходене си купувам какаовата или тази с шам фъстък от конкретно магазинче и я обожавам!



           Всеки път ви говоря за Mado, но не мога да се спра. Фаворит ми е техния бьорек, който е с козе мляко, сирене тип моцарела, масло и пресен магданоз. Трябва да го опитате, не мога да опиша с думи звука който издавам при всяка хапка. На снимката по-горе е. Чийзкейковете им и особено новия Сан Себастиан. Тортите им не са лоши, но не съм оставала впечатлена досега. Хареса ми само сферата с черен шоколад, като тя е основно от шоколадов мус. Обожавам балбьорека им с шам фъстък. Онзи който прилича на гьозлеме, но вътре е с меко сирене, полят с течен мед и поръсен с много ядки. Миналата седмица избрахме сладки, чийзкейк с шоколад и кестени, червено кадифе и руло с бисквити от Pasafirini в Ераста, като отново всичко е чудесно. Но останах впечатлена от едни бутерки с ябълка - Elmali Gencilik. Тестото не е бутер, обаче вътре са въздушни, със задушена ябълка, канела и орехи. Просто ме отвяха. Не са тестяни и с много захар, абе просто.... искам отново от тях. Puf Cikolata и те са супер. :) Страхотен кестенов и лимонов чийзкейк съм яла от Kahve dunyasi, което се намира точно до Mado. 




             - сладолед - Ondo имат вкусни видове (еклерите и профитеролите им не са изпускане!), но винаги ще предпочитам на Mado. Толкова е маслен и с благ вкус, но не очаквайте захарна бомба като нашите Raffy. Затова са отлични към медения им бьорек, баклавата или кадаифа, кюнефето. Ваниловия и шам фъстъка са звездите. Текстурата им е онова, което те разтапя като масло в горещ тиган. :) Опитвала съм bitter шоколада на The Baklava House и също не е лош, както и кокосовия с гофрета в Waffle Stop.


           Гофретите в Мадо ми дойдоха твърде сладки предвид обилното количество шоколад, а и омекнаха от това, но в Waffle Stop е един път. С топка сладолед и банана обаче, струва 27 лири. Дадоха ми талонче и удариха печат, при 9 изядени гофрети, получавате 10-тата безплатно. :)



           В компанията на сочно и разтапящо трилече, дондурмата е само още едно изкушение.


          - кафе и чай - за кафето би ми било трудно да препоръчам, защото не пия и ми мирише на лошо, но съм чувала страхотни отзиви за Мехмед ефенди. От чайовете първо ви пращам да пиете приготвен от турчин и след това в магазина за Caykur, Dogus, Dogadan, Lipton. Аз съм фен на Dogadan, но и от другите марки има попадения.


             - луксозни бонбони и шоколади - в случай че обичате черен шоколад и с много ядки, отбийте се непременно в Kahve dunyasi. Имат страхотни видове на грамаж с лешници, бадеми и шам фъстък. Предлагат френски макарони и няколко вида бонбони, кремове за мазане, насипни пакетирани бонбони. Там можете да седнете за кафе и вкусна торта или пай освен това. В случай че търсите бюджетни - в Migros са ми любими шоколадите на Nestle в опаковки по 60 гр. Имат 55 %, 60 %, 70 % и 82 % какао. Предлагат черен с лешници, както и бял с бадеми на парченца, който е фантастичен. Имат и серия в гланцирани бели хартиени, които са с шам фъстък (черен и бял), отново са сууууупер! Топят се в устата. На Ulker любим ми е млечния им шоколад с шам фъстък. Обичам и bitter-а има с 80 % какао. Той е твърд и хрупкав, какъвто трябва да бъде всъщност един хубав тъмен шоколад.
             - дрехи и обувки - много стока има от това естествено, но предвид огромното производство и туристи в страната, качеството е спаднало драстично. С всеки изминал път ми е по-трудно да избирам каквото и да е, защото материите са ужасно изкуствени и имам чувството, че са носени с години. Моделите също странни и далеч от вкуса ми, та все съм с дребни покупки ей така за спорта. В Koton намирам по нещичко, чат пат от De Facto или LC Waikiki. За съжаление в Sateen последно време няма свестен избор. По прилични се намират в ADL и Ipekyol, но за цени от порядъка на 250-300 или 400 лири за бройка.



               Взех си само блузката с паднало рамо от Koton, розовата пухена и рокличката на червено каре с черния колан от LC Waikiki. Да не съм съвсем капо, макар че нямам никаква нужда.



             - кожени изделия - търсите си кожено яке? Не се колебайте да сложите паспорта в чантата и да се отправите към съседката ни. В България цените по мое наблюдение са сравнително високи. Преди 2 години бях наскачала за късо спортно елегантно якенце и влезнах в специализиран магазин в града, където ми поискаха 600 лв за такова и то намалено от 800 лв! В Одрин проверете в закрития базар под Селимие и в мола/Margi в Derimod. В inci и Kemal Tanca има също. Добри отзиви и препоръки имах за магазинче около Селимие, но ще потърся координати при интерес.


             - козметика - gratis и Watsons са вашето място, както и T-Shop. В първите 2 дрогерии има да не кажа регулярно намаление на някои марки. А когато пуснат по 50 % на почти всичко в магазина и особено на Байрямите, не можете да се вредите от опашките до врата. Буквално 40 минути се чака, защото всеки е с пълна кошница в ръка. Има марки като Elf, Physicians Formula, N.Y.X., Real Techniques, The Balm, Note, Pastel, Diadermine, Simple, Herbal Essences, Mr Asam, Frudia, Makeup Revolution, бялата козметика на Neutrogena и много други, които липсват на нашия пазар. Не ви препоръчвам обаче да пазарувате Golden Rose и Flormar, освен ако е нещо от лимитирана колекция и липсва при нас, защото е по-скъпо. MAC и Yves Rocher не са изгодни, освен ако няма indirim. :) Аз си актуализирам софтуера от настоящите брошури и вече ходя със списък, за да не губя време и свалям снимки на отделни продукти, с които питам. Имайте предвид, че на повечето продукти няма стикери на познат език освен техния и трябва да се подготвите с отделни думички за типове коса или кожа, за да се ориентирате. За съжаление дори младото поколение, не знае и елементарни изрази на английски. Ето по тази причина, кака ви Иветка е научила и турски от тук от там, та и вече трудно я послъгват. :D


             - бижута - предстои ви сватба или повод, за който ви е нужно златно колие, обеци или пръстен, несъмнено ще останете с отворена уста и затруднени с избора. Турците имат милиони модели - от бяло, жълто и розово злато. Хубавото е, че можете да се пазарите и да смъкнете от цената значително. При желание от гравиране на имена и дати, няма да чакате с дни. За 30 минути ще можете да си вземете покупката.
             - пердета, килими и пътеки - правили сте ремонт, нанесли сте се в ново жилище или искате да смените някои стари принадлежности у дома. За цени ще ми е трудно да ориентирам, но познати си купуваха скоро и казаха, че излиза по-изгодно. Почерпили ги с чай и за час всичко ушито с желаните от тях размери. Имат актуални десени и определено няма да ви е трудно да изберете. Видях разкошно ментово килимче скоро. :)
            - имитационни парфюми - D&P, Bargello, Loris и още поне 3 можете да срещнете по централната улица Сарчалар. Не купувайте от уж оригиналните с флакон като на луксозните марки, които са чист спирт и не знаете какво още има в състава им. Няма смисъл да си харчите пари за боклуци. ;)


            - плочки и подобни строителни материали също напоследък започнаха да се търсят доста. Хора които ще правят ремонт на баня, се ориентират към Одрин. Пряк опит нямам, затова не мога да дам отзив.
            - препарати за посеви и отрови за вредители - познат от години се зарежда с нужното за земите си от местна аптека. Казва че там му излиза 1,50 лв на декар срещу 4 лв у нас. Нямам познания в тази област за повече инфо обаче.
            - лекарства - вероятно няма да ви изненадам, че някои медикаменти в турско са значително по-евтини отколкото в България. Напр. нурофен тук е около 6 лв, а там излиза 2 лв. Наскоро пътувахме с приятел, който купува за негови близки и спомена, че хапченце от конкретен вид у нас се продава на бройка по 5 лв, а от Турция кутийката излиза 20 лв. Роднини си пазаруват от години илачите за подагра от там и са много доволни също.
            - пилешко месо си купих сега за пръв път. Казаха ми че няма толкова хормони и вода като нашето, но при веднъж опитано не мога да бъда обективна. Купих на Banvit от Мигрос бут за готвене и го пробвах в тигана със зеленчуци и на скара, стана много вкусно. Сочно и крехко, не се сви почти и пак бих купила. Риба за момента не съм пробвала.
            - варива като леща, боб и булгур са с добро качество и определено няма да сбъркате с покупката им. Червената леща им е супер. :)
            - оцет от нар, орехов и ябълков - любими продукти и си купувам щом изразходя бутилките. Особено ябълковия ми е любим.
            - маслото от черен кимион стана известно последната година, но нямам опит с него.


            - маслините трябваше да спомена със зехтина, но не знам защо пропуснах. Та ще съм кратка, при положение че си консумирам от нашите. Зелените на скара са известни, както и със сушен домат, но не мисля за особено изгодни и кой знае какво, та пропускам. Цените са от 20 до 35-40 лири за вид. В големите вериги тук има промоции редовно и не намирам за нужно да нося и тях.


              Хората си купуват лимонади на Uludag, кока кола и сокове, но не съм фен на тези напитки и пропускам. А, сетих се какво бих ви препоръчала да опитате. Ако сядате в Mado сега в студените месеци - салеп. Страхотна вкусотия, гъсто и сладичко като нашето мляко с ориз, но за пиене. :)
              Плодове и зеленчуци почти не съм опитвала, освен круши, грозде и банани. Не смятам че са толкова хубави и да се товаря излишно. Авокадо купих миналият месец от Мигрос, но беше с огромна ядка ха-ха. Цената от 7-8 лири/бр. или около 2 лв, е колкото у нас на "акция". Бананите им са скъпи. Над 3 лв. за кг. Гроздата им са вкусни и без ядки през октомври на пазара зад Марги вървяха от 5 до 8 лири.
              Не ви препоръчвам да купувате електроника, защото може да платите мито на границата и освен това не е толкова изгодно. Вносните марки са скъпи! Ако е кодиран уреда и всичко в менюто на турски, ще се затрудните. Бъдете внимателни с млечните и месни продукти. Има забрана и по принцип не е ок да се изнася. Ако не ви вземат нищо е заради компромис или не са видели. Внимавайте и с количествата! Позволената бройка от вид е 2 бр. на човек, но досега не сме имали проблем. Като цяло не сме и прекалявали. Овесените ядки, млеката Alpro и подобните, не са изгодни! Ако искате да си купите маратонки или някаква друга маркова дрехи или обувки на марки от рода на Adidas или Nike, не е вашето място. Стари колекции, високи цени и нищо изгодно общо взето. За спортни стоки гледайте в US Polo, Mavi и Colins. За бельо вижте в Penti или Pierre Cardin. Бюджетни обувки се намират във flo. Естествена кожа в derimod и Kemal Tanca.
             Гледайте сроковете на годност и отваряйте при покупка. Звучи налудничаво, но аз си проверявам преди да плащам перилните препарати за гъстота, аромат и количество. Бих го направила и със зехтин, ако ще купувам. Веднъж ни продадоха шоколадово пишмане, което лятото се беше вкочанило от смяната на температурите явно. Но аз съм си магаре и запазих кутиите, затова им го върнах при следващо ходене и ми го смениха за прясно. Сиренето burgu също веднъж зимата бързо придоби леко жълт цвят, явно в студеното не пазаруват толкова и е застояло. Затова вече в кутия със саламура и срок! Петъчния пазар, който е преди борсите не съм посещавала, но казват че е основно за дрехи. Ходила съм на синия зад Марги в събота, на който има от всичко. Купих си клин "Nike" и не е лош, бяха по 40 лири. Има много зеленчуци, плодове и ядки там. Правят гюзлеми, а в неделя става пазар за домашно приготвени храни. Жените произвеждат у дома и продават кексове, сладки, баници и т.н. Разбира се, имат нужните разрешителни и няма да се отровите. Имам мерак да отида и пробвам от тях, но все не ни остава време. Споделете ми при опит от ваша страна. :)

            Ще допълвам този пост, защото със сигурност съм изпуснала нещичко. А вие можете да ме питате каквото ви е интересно или да добавите друго, от което сте останали доволни. Дотогава нека тази снимка от пълната кола, ви замисли дали да не хванете някой под ръка и да се разходите следващата седмица до Edirne? :)
            

                                               И спомени от Одрин..... хубаво беше. :)


 
         Нещо което бих дала като съвет за пътуващите от далеч (Варна, Бургас, Северна България и София), е да останете с нощувка. Ще имате повече време да се насладите на разходката, да напазарувате спокойно и да опитате повече от кухнята. Иначе ще се убиете от път за няколко часа, в които ще препускате и няма да свършите нищо. Ако пък имате възможност да си вземете почивен ден, комбинирайте петък със събота. През седмицата е в пъти по-спокойно. Не съм оставала досега за 2 дни, защото ни е наблизо, но хотелите от които са доволни други пътуващи - ACR Palace, Unisite, Selimiye hotel.



2 коментара:

  1. Ивче,ние май сме съгражданки.Много ти се радвам на настроението,с което разказваш-разпръскаш хубава енергия дори през екрана.Разбира се,много ти благодаря и за подробната информация!Хубави празници и много подаръци за Коледа ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се! :) Весели празници и на твоето семейство. Препоръчай ми нещо, което не съм опитвала. :)

      Изтриване