вторник, 31 декември 2019 г.

Marc Jacobs Eye-conic Eyeshadow Provocouture

             Provocouture беше мечтана палитра и се сдобих с нея миналата година от Сефора в Рим, но все не идваше реда й. Много отдавна планувам да ви я представя, защото го заслужава и ето че настъпи нейния час.


          Вероятно ще си спомните, че я бях включила в разпродажбата, а причината е наличието на цяло чекмедже със сенки. Не качеството им или работата с тях, защото са отлични и нямам никакви забележки към тази красива палитра.
      

              Provocouture е колкото ежедневна и носима, толкова и смела. Подходяща за през деня, специален повод, парти или пък нощен клуб. Можете да сътворите от лека визия с неутрални цветове до много наситена и драматична. А и да експериментирате с цикламата, която ще направи погледа ви закачлив и провокативен.


                Цялата линия палитри беше подновена преди около 3 години (включва общо 6 в различните гами, в официалния сайт се предлагат още 3) и ако преди са имали забележки, то сега не откривам такива или поне при моята. Отлична пигментация, лесни за преливане и издържат цял ден. За дами с пъстри и светли очи, Provocouture е чудесна и не съжалявам. Върху основа за сенки, вадят много силен цвят и могат да се мерят спокойно с Urban Decay, Kat Von D и Too Faced. Суочовете съм направила на гола кожа без никаква база.


              Не мога да открия недостатък, освен лекото разпрашване при употреба с пухкави четки и цената. Може би и липсата на по-тъмен матов нюанс, но всеки има различен вкус и за друг вероятно тоупа е достатъчен.


                 Опаковката е изключително красива и луксозна. Предпазителя над цветовете не е наелонов като на повечето палитри, а точно от хубава пластмаса - както е при Chanel. Затваря се с щракване и не би имало проблем да я вземете с вас на път. Освен това съдържа всичко необходимо за един грим, така че е достатъчна без да пълните цял несесер с единички или няколко по-малки палитрички. :)


                 В кутията има мостра на тяхната основа за сенки, но така й не съм стигнала да я тествам. Гримирам се с другите ми отворени.


                  С палитрата избрах да се гримирам на сватбата на най-добрата си приятелка и мисля че направих правилен избор. Допълни отлично винтажния стил на роклята и бежовия цвят. Съжалявам че нямам по-добри снимки, но минутите препускаха и въобще не остана време да запазя този момент. Успях да направя само няколко селфита с телефона, с които бегло се вижда резултата.






                   Правила съм и по-драматична визия, която също се получава много добре. Черното с частиците е фантастично и на целия подвижен клепач, би стояло страхотно.



                И когато бързам сутрин, съм я ползвала, но определено при повече заиграване, резултатите са по-впечатляващи. Цената на Eye-conic 49 евро. Няма да е по джоба на всяка дама, затова би била скъп подарък или глезотия за Вас при специален празник. :)


               Макар и светли половината нюанси, правят погледа мек и деликатно подчертават. 


                Имате ли палитра от този ценови клас или точно от Eye-conic? Ако да какви са ви впечатленията и заслужават ли си според вас сенките като инвестиция? За мен те са продукта заедно с парфюмите, за които съм склонна да вложа по-голяма сума. Малко са марките от дрогерията с подобно качество.











Няма коментари:

Публикуване на коментар