сряда, 1 януари 2020 г.

Bergland Aloe Vera - пяна, 24 ч. крем и околоочен крем

                Bergland е немска марка за бяла козметика, тяло и орална хигиена с растителни и етерични масла и екстракти, която е сравнително нова за пазара ни. Предлагат още балсами за устни и натурални масла, подходящи за масажи и направа на маски, както и ароматизатори за помещения. Имат разнообразие от продукти и подходящи за почти всеки. След малка консултация с приятелка, проучване и вносителите, се спрях на серията с алое вера, предвид сухата ми и на моменти чувствителна кожа.
                Ставам все по-взискателна към онова, което слагам на лицето си, защото виждам първи фини линии и не мога да правя големи експерименти. Колкото и да обичам да пробвам нови продукти, с бялата козметика внимавам, за да няма неприятни изненади.


                 От месец и половина ползвам пяната, околоочния и 24-часовия кремове на марката и не ме разочароваха. Да си призная, не очаквах добра хидратация, защото често продуктите с алое вера са ми били слаби и само през топлите месеци пасваха. Тези са точно обратното и за летния сезон ще са тежички.

                  Ще започна с пяната, защото грижата ни няма да е пълноценна, ако не сме нанесли на добре почистено лице каквото и да е. Аромата на серията е зелен и мнооого свеж. Буквално на прясно окосено трева, краставици и сочно листо алое ухае. На истински и натурални масла бих казала. Нищо изкуствено и химическо, а зелено и супер ободряващо. Сутрин в банята носи голямо удоволствие и събужда бързо.


               Текстурата е мека и пухкава, лека като на пяната на Rumi Ilieva. Нужни са 2 помпички за цяло лице. Усеща се и по сходен начин, защото след измиване кожата е много чиста - почти до скърцане, но изобщо не изсушава. Успява да запази влагата в дълбочина и еластичността.
               Не е подходяща за около очите, на мен ми щипе и леко налютява. Така че спирала не е ок да се сваля с нея, както всъщност е и с пяната на Руми. Но и продукта не е предназначен за почистване на грим. Няма пресушаване в зоната и опъване, въпреки че за моя сух контур, винаги има нужда от крем.


                 Единствения минус е, че свърша по-бързичко. За месец съм изразходила почти 1/2 опаковка, а някои вечери свалям нечистотиите с олиото и не посягам към пяната. Други забележки нямам, така че ако търсите добър почистващ продукт с хубав състав и който да не изсушава - с 2 ръце! Цената е 31,90 лв. за 100 мл. Подходяща е за всеки тип кожа.
                 Околоочния крем пренебгрегвах най-много. Капризна съм с продуктите за фината зона, предвид факта колко е суха моята там. Затова и не очаквах да ми бъде достатъчен. А и когато става дума за по-изчистен състав, обикновено е в полза на формулата, която често е лека и не успява да хидратира достатъчно. Кремчето на Bergland ме изненада приятно и неочаквано за студените месеци, се оказа напълно достатъчен без да имам нужда от друг след него. Майка ми го пробва също и потвърди.
                 Формулата е с био алое вера, екстракт от очанка и папрат, масло от ший и хиалуронова киселина.


                   Той няма аромат, което е адекватно за около очите и текстурата му е плътна бяла. Не е гелообразна или водниста, с това ме спечели. Аз съм привърженик на гъстите текстури, които клонят към маслени. Забелязала съм, че само те ми влияят положително и усещам кожата си отлично подхранена и хидратирана. Затова и тази тубичка задоволява капризите и нуждите ми.


               Сравнително малко количество е достатъчно, с което усещам мигновено омекотяване и запълване на сухите участъци. Особено след продължително търкане с мицеларна вода и тоник, за секунди успокоява и възвръща еластичността. Няма странични ефекти и ще си измажа с кеф цялата опаковка! Но не очаквайте заличаване на фини линии и дълбоки бръчки. Според мен е за диапазон 25-30 и върши чудесна работа за първите признаци на стареене. А цената му е прилична и ще стигне за няколко месеца.
                За последно оставих звездата, а именно 24-часовия хидратиращ крем. Мислех че ще е с лека текстура, а той се оказа с маслена направо. Много богат и гъст е, но се справя отлично и не запушва пори. Нито пък Т-зоната или около носа ми лъщят сутрин. Ползвам го и през деня, и като нощна грижа. Не лепне, попива бързо и оставя само мека, еластична и гладка кожа. Ако трябва да съм честна, регулира омазняването. С подобни формули обикновено имам проблем около носа и се събуждам със себум, но с този крем го няма.


                Трябва да разнасяте бързо заради плътната му текстура - бързо попива и сякаш започва да стяга, но всъщност не опъва. За секунди се абсорбира и бих казала адаптира, след което чувствате просто комфорт. Еластичност, подхранване и хидратация в дълбочина.
                 Перфектен и под грима - тествах го с различни фдт и пудри, нямам оплаквания.


                За комбинирани към мазни кожи не съм сигурна дали би паснал, трябва да тествате. Може би през зимата ще е ок, но през лятото не предвид наличието на няколко масла.


                  Въпреки алкохола в състава, не съм усетила никакъв дискомфорт и ми понесоха отлично заедно с пяната. Ако вие избягвате, е добре да пробвате първо как ще се отразят.
                  Цената на крема е 41,90 лв за 50 мл.


                  Получих и 2 мострички на крема с микросребро за чувствителна, зачервена и суха кожа, който е с подобна на 24-часовия текстура. Toй е малко по-богат, но пък с идея по-лека на допир формула и се абсорбира по-бързо. Усещането след него е за повече хидратация и незабавно успокоение. Има фин защитен слой сутрин, но без да е мазен. Подобен е Bioderma Sensibio AR. За атопична и с белещи се участъци кожа, този определено е по-добрия избор.
                   Останах много доволна и от трите продукта, така че смятам следващата зима да дам шанс на маслата. Исках да тествам от жожоба и бадемовото, но няма толкова дълго време студ, а не обичам да хвърлям продукти. Ако имате впечатления от тях, ще се радвам да ми споделите. А ако сте любопитни и решите да пробвате марката, предоставям код за 20 % отстъпка - PROMOSP20.
                   Продуктите са ми любезно предоставени от вносителите, на които благодаря за доверието и съветите. Определено бяха полезни и подбраха най-точните за мен!
                   

Няма коментари:

Публикуване на коментар