четвъртък, 26 декември 2019 г.

Simply Jil Sander Touch of Violet

            Запознаването с нови аромати и откриването на прилики с мои любимци или пък на бюджетни варианти на по-луксозните марки, ми носи голямо удоволствие и това държи любопитството винаги на будно. Обичам парфюмите и това не е тайна! А щом чуя виолетки и кедър, наострям уши и протривам ръчички. Нетърпелива съм да пробвам и това си пролича с последния придобит флакон.


              Бегло прочетох коментарите за Touch of violet на Jil Sander и при скромната цена от 29 лв за тестер във Венера Козметикс, след няколко часа поръчах. Свежите и зелени нотки в комбинация с божур ме изкушиха много! Обожавам She wood (Dsquared) и не можех да пропусна тази оферта.



                Simply Jil Sander Touch of violet започва леко остро, но е само в първите секунди. Цитрусите изчезват за минута и бързо отшумява този силен унисекс старт. Тогава виолетовите акорди изпъкват. Но не са пудрени и сладки, нито пък прашни. Няма ги бонбоните от детството ни. Нито пък нахалния "подпис" на Insolence (Guerlain) и ирса. Не си мислете и че ще оставите онзи километричен шлейф, от който ще ви разпознаят. Или пък че някой ще го заболи глава.



               Виолетки са много свежи, зелени и хладни. Да, върху моята кожа е виолетов цвят със зелените си листа. Ярки цветове, които привличат внимание с чистота и напомнят на гора след пролетен дъжд. На прясно окосена трева и мокра земя. Прокрадващи се люляци, които току що са разцъфнали и аромата им започва да се разнася във въздуха. И точно този момент е уловен прекрасно. Хармонично преплетени лилави тонове с розовите нюанси на божура, описващи напълно картината на идеалната пролетна сутрин.


                 Хладен и чист е Touch of violet. Има хубав мускус в него. Не си представяйте онова сапунено и евтино дори звучене. Тук муска е луксозен. Като в скъп бутиков сапун. Чувствам го така, сякаш съм взела душ с хладка вода с душ крема на Tesori Muschio Bianco и съм легнала върху току що изпрани чаршафи от памук. Може би затова го сравняват с едноименната Balenciaga, която съм тествала преди години.



                Кожения акцент тук не е отчетлив и груб, но аз го усещам ясно и в съзнанието ми изплува Kelly Caleche на Hermes за миг. Докато Калеш ухае на скъп кожен панталон, кожата в Simply Touch of violet, е просто загатната. Но точно това го прави подходящ и за силния пол или дами, които си падат по унисекс аромати. Напомня ми повече на кедъра в She Wood и докато там завива в посока за типичен дамски, този го виждам и върху млад мъж.


                 Трайността не е пословична, но трае поне няколко часа. Усещам го добре първите 2-3 и след това си трябва подновяване. Нямам навика да се поливам, затова предпочитам да пръскам 3 пъти дневно по 5-6 пъти.


               В случай че виолетките не са ви по вкуса, серията включва още 2 аромата: Touch of Leather и Touch of Mandarin.

Няма коментари:

Публикуване на коментар