събота, 28 декември 2019 г.

Празни опаковки - козметика, храни, напитки

            Постовете с изразходвани продукти са едни от полезните на много дами, но напоследък не успявам да публикувам навреме. Бях събрала огромна торба и докато снимам, дойде края на декември. Затова реших да завърша с нея годината. Преминавам към впечатленията, защото има доста материал този път.


               Крема на Avon Anew Ultimate Supreme Advanced Performance купих за майка ми преди няколко месеца и това е първия, за който тя ми каза "много ми хареса, можеш да ми поръчаш пак".  Няколко пъти пробвах и аз, защото съм забелязала че формулите за 35 и 40 + ги усещам идеални за сухата ми кожа. Не беше различно и с този. Останах очарована още от първото нанасяне. Страхотен аромат на лукс, плътна формула, перфектна хидратация и подхранване. Мека, еластична и обновена кожа.


               Подходящ за дневна и нощна грижа. Има фини лилави блестящи частици, също като в терапията с хайвер от Planet Spa. Не си мислете че се виждат и лъскате отдалеч. Едва когато правих снимките ги забелязах. Цената му е около 30 лв при намаление и определено си заслужава. Ще купя отново.


                 Следват още 2 любими продукта, а именно кокосовото масло и суфлето за тяло с черешов цвят на Nivea. Маслото си купих миналата година от Penny Market в Прага. Видях го случайно и излизаше доста изгодно буркана ~ 5,6 лв, та си взех един. Като качество не отстъпва на срещаното в нашите вериги Dragon. Ухае си също толкова хубаво и го използвах доста дълго време в кухнята. При задушаване на зеленчуци, готвене на ориз с гъби, правих сладкиши с него, крамбъли и овесени бонбони. Определено си оправда парите многократно. При суфлето нещата стоят по същия начин. Невероятен аромат на луксозен черешов цвят, супер икономично, с чудесни подхранващи и хидратиращи свойства - горещо препоръчвам!


               Simple Moisturising facial wash е приятен почистващ гел, но нищо което да ме зашемети. Да, нежен и не пресушава, но и не ме впечатли, за да препоръчам на всяка цена да опитате. Няма аромат и е ок за чувствителни към аромати кожи. От Турция си го купувах (gratis или watsons). Пяната на Pure Beauty Urban Shield с нар също е от там. Марката е корейска, собственост на Watsons и заедно с лосиона им с SPF, ми допаднаха доста. Действаше много освежаващо сутрин с аромата си, а и почистваше отлично. Особено ми харесва след измиване на грим с олио, защото не се усеща изсушаване и подготвя за крема. Стигна ми за доста време, така че бих купила отново. Това не се отнася за двуфазната мицеларна вода на Garnier обаче. Толкова суперлативи има за нея, но не ми хареса изобщо. Не сваля грима добре, нито усещането след нея е ок. Да, за сухите кожи е добра. Няма лепкав слой, но да държа тампон цяла минута и половината спирала да остава - недопустимо!


                 Обичам да разнообразявам с водите за уста, та избелващата на Astera затова я и взех. Освежаваше приятно, но не я запомних с кой знае какво. Бюджетна е и може да опитате. Ако имате проблем с натрупването на зъбен камък и обичате парливите пасти, горещо препоръчвам Ultra Clean на Paradontax. Откакто зъболекаря ми даде 2 мини опаковки за проба, съм купила поне 6-7 големи досега. Често я виждам намалена по веригите и винаги имам по 1 в резерва, защото за мен е незаменима. Почиства отлично и усещам зъбите си като полирани след нея. Кокосовата на Astera за сметка на това не ми допадна. Видях я случайно в Кауфланд есента и тогава всъщност взех водата им. Първо че не усещам кокоса, второ не успява да почисти достатъчно добре и трето няма го усещането за свежест. Половината я дадох на приятелка да пробва, но нямам отзив все още.


             Свещите в бурканчета на Aura има на доста места и преди години, когато не знаех за съществуването на тартове и ароматни масла, си купувах подобни. Тогава не бях впечатлена, странното е че ги усещах само като допра нос до тях. Намерих останало от Chocolate-Cherry преди няколко дни и реших да я изгоря. О, чудо! Цялата стая се изпълни с мириса на шоколад и череша приятно. Та, да - добра е и пак бих взела. Мини душ гелчетата на Treacle Moon бяха супер готини. Удобни за път, освежаващи аромати на мента и малина, като формула също не са лоши и си струва да се опитат. Грижата за коса на ISANA с арган я ползвах като балсам. Не знам какво точно е, но приятелката ми която я подари каза че се измива и така ползвах. Имам капризна коса и не усетих да направи нещо. Ухаеше приятно, но явно е слабо за мен или просто е подходящо за изтощени коси.


                Тези 2 тестерчета на шампоан и душ гел на Stilena ми дадоха в Кауфланд при промотиране, та пробвах наскоро. Шампоана за обем Volume express си има аромат на евтин такъв, но да ви призная видях наистина добри повдигане, плътност и блясък. За краищата не е ок. Леко фриз придава и не ги заглажда, но и от продукт за обем не може да се очаква. За сметка на това, косата ми се задържа чиста цели 4 дни! За дами с мазни корени, би бил добър. Не ми раздразни скалпа. Душ гела също бе приятен. Нежен аромат на чисто, но пък си е по-течен. Наподобява душ крема на Bioten с памук и Yves Rocher.


                Jowae е корейска марка, на която съм хвърлила око още откакто я пуснаха на пазара. От доста време ги гледам в Медея, обаче запасите не ми позволяват да купя. Пролетта си поисках тестери все пак и измазах тази есен. Страхотни са! Nourishing Very Rich Cream е благодат за сухи кожи. Ухае много хубаво и наистина действа като балсам, запълва и подхранва супер! Vitamin-rich Energizing Moisturizing gel е по-слаб, но пак се справя много добре и за топлите месеци със сигурност ще е идеален. Освен това аромата на цитруси е разкош! Маската на Apivita с мед ми допадна неочакване. Мислех че ще е слаба, но като стоя с нея 15-20 минути, омекотява кожата прилично. Мириса е по-скоро на някакъв нектар, само че ми идваше леко силен. Не е лоша и пак бих повторила. Hydro Booster е шийт маска на Rival de Loop, която дава лека хидратация, но по-скоро за топлите месеци ще е ок за суха кожа. На мен не ми е достатъчна през зимата.


                 Рядко виждате декоративна козметика, но при тези количества трудно успявам да изразходя нещо бързо. Само спирали и топ лакове не ми се опират. :) Червилото на Avon Ultra Color Rich Iced Coffee съм показвала и друг път, любимо е на майка ми. Сигурно 10 опаковки е измазала. Ежедневен кафяв нюанс с фини частички и кремообразна формула. Праймъра за устни на Aura изхвърлям, защото остаря и не използвам. Като цяло не видях смисъл от него и твърде течната формула, беше странна. Влюбих се в Guerlain Terracotta Joli Teint Beautifying Foundation с SPF 20 обаче и бих си купила въпреки високата цена. Придава супер естествен тен, точно като приятен загар и изравнява отлично. Нямате нужда от крем наистина и за дами с бели кожи, е отличен. Прелива се с лекота и за секунди с пръсти, резултата е отличен. Ухае на луксозен продукт за плажа, на лято и палми..... без забележка съм!


                 Спиралите за обем на Avon Mark Big & Daring Volume, Big & False не са уау продукт. Да, придават приличен обем и извиват, но за цени от 10 лв с намаление, не си заслужават. За ежедневието са ок, изсъхват бързо и максимума за използване е 3 месеца. Не мога да си изкривя душата за топ лака им с гел ефект от Mark обаче. Вероятно това е 10-тата ми опаковка от него и откакто го пуснаха, винаги имам по 1 или 2 в запас. От всичко на нашия пазар, това е най-бюджетното и добро за мен.


               За сметка на това не останах доволна от двойно по-скъпия бързосъхнещ топ на SNB. Сгъсти се много бързо, миришеше кофти, не се нанасяше равномерно и се отдръпваше кофти. Ако не сте взели достатъчно количество с четката, на места стои като напукано и останалото ми количество, е като желе. Неизползваем стана и не си струва! Маслото им за кожички с мед и мляко не е толкова лошо. Ухаеше добре, но след година и половина си промени аромата. Добре че вече към края се случи това и успях да го използвам почти до дъно. Не е мазно и попива бързо, но и затова ефекта му е краткотраен. По няколко пъти нанасях през деня.




                Вероятно много от вас не са чували за вода за ютии - признавам и аз не бях. Видях тези туби на марката Verdessi в близка верига и взех за проба. Приятно изненадана останах. Използвах месеци и определено дрехите след гладене ухаеха много свежо, като току що изпрани, ако сте ги носили вече веднъж или са минали през пералнята преди месеци.


             Наскоро си взех розовата и също е добра, но видях че в DM предлагат на тяхната марка Denk mit, та бих пробвала и от тях като изразходя.


                Ако не обичате да четете за разнообразни хранителни продукти, прекъснете до тук. В противен случай се подгответе за още толкова. :)


                  Фъстъченото масло на City Farm Organik е от био щанда в Migros (турска верига) и беше като паста. Гъсто и с много парченца ядки. Без захар и други екстра. Цената му е неочаквано ниска - 23 лири струва или 7,50 лв. Определено препоръчвам и пак бих си купила. Същото важи и за веган напитките на AdeZ, които са продукт на Кока Кола. Цената им не е ниска обаче и само на промоция ще купя. Спечелих от игра тази малка опаковка със соя и ме изненада вкуса. Много свеж и с лек ядков привкус. Страхотно за овесена каша с плодове! Видях че ги има в Кауфланд и ще следя за акция. :) Знаете какъв експериментатор в кухнята съм и често купувам оцети и масла за готвене или дресинги. Този оцет от пчелен мед от Deluxe серията на Lidl, ми допадна и нямаше странен вкус. Малко по-мек и ненатрапчив е от ябълковия. Има акцент от меда, но не осезаем и си струва да се опита. Зехтина на Elia Aromatikon си купих от Била и използвах мнооого дълго време. Над година! Не си промени вкуса и аромата. Не е силен и натрапчив, тежък... та ми допадна и пак бих подновила.



               За ZMB6 на Scitec Nutrition вече съм говорила, че ме възстановява много добре след силови тренировки. Мускулната треска изчезваше на следващия ден. Ендокринолога обаче ми изписа 500 мг магнезий, а в този дозата е наполовина и за момента ще преустановя приема му.
                Чая с мента на dm Bio ми е един от любимите и препоръчвам. Много освежаващ и с наситен вкус на хубава мента. Не знам дали все още се предлага, но ми напомня на ментовия Clipper и насипния на българските Биопрограма. Teekanne е една от най-любимите ми марки за чайове в пакетчета и за съжаление вече почти няма техни видове във веригите тук. Незнайно защо спряха да ги зареждат, а са вкусни и супер ароматни. Много обичам Планинския рай от билковите и Fruit Love от плодовете. Малината с ванилия особено е доста интересна, с естествена сладост и няма изкуствен привкус.


                От пакетчетата по-долу впечатление ми направиха Green Tea Vanilla на Lord Nelson, който ме спечели въпреки че не съм любител на зелените чайове. Ванилията убива горчивото и придава хубав аромат и сладост. Определено бих си купила цяла кутия. Christmas Tea на Yogi ме изненада. Очаквах силен аромат и вкус, но беше обратното. Дали водата ми не е била гореща или в моето пакетче ароматите са били слаби? Engels magie на Westcliff е подобен на Fruit Love, но тази година не се е появи в немско сподели приятелка. Не е твърде сладък и чудесна комбинация между тръпчивите червени плодове с щипка ванилия. Brennnessel Zitrone им е също попадение. Много приятен лимонов чай без да има вкус на прахчетата за настинка или нещо изкуствено.
 
          
              Добър ободряващ чай с подправки и деликатни плодови акценти е Love me truly на Clipper, който поръчах от remedium.bg заедно с Ройбос карамел на Биопрограма. Вторият и той се оказа изненада. Аз съм доволна от всички изпити чайове на марката, та и този е много ароматен, така че си заслужава близо 3-те лева за кутия. Има вкус на насипния ройбос от специализиран магазин за чай, който съм купувала. Горещ препоръчам да опитате "Rooibush Strawberry Cream" на ALTHAUS. Не помня да съм пила толкова вкусен чай скоро. Като ягодов шейк е. Открих марката да се продава и в био магазин "Истини" в града, а можете да пробвате в симпатичното кафе-сладкарница "Солна стая".

               Наред с напитките, не мога да пропусна и черните шоколади. Не бях яла на Koleff, но читателка ме изненада за този рожден ден с техни два и определено останах приятно изненадана. Твърди и с плътен какаов вкус, каквито трябва да са хубавите черни всъщност. За 99 % какаовия на Lindt ще спомена, че няма нищо общо с всичко пробвано досега. Той не е сладък, а дори леко солен. И в сладкиши се усеща горчивината му. Това не е типичния шоколад, който са свикнали да ядат повечето от вас. Но за хора на режим или с висока захар, по 1-2 парченца на ден, е вариант. А за онези, които не искате да консумират захар, могат да дадат шанс на стевията.


                Марката Trapa открих в Кауфланд, но и в други вериги видях след това като CBA. Цената е около 3 лв и на мен ми хареса, така че може би ще повторя някога. Няма странен вкус, а си е точно като класически черен шоколад с висок % какао. С деликатна сладост и хрупкав.



                 Не съм върл привърженик на здравословното хранене, позволявам си и чийт редовно. Спазвам правилото 80 на 20, затова често ви показвам и от тази страна. :)
                 От коледните изкушения на Lidl тази есен опитах щолена с масло и стафиди. Вкусен беше и имаше доста от сушените плодове, поради което май няма да повторя. Щеше ми се да е и с ядки, но е добър! Бадемите с тирамису ям от Великден насам, много вкусни! Въпреки че аз кафе не пия, тези ми бяха любими. Изпратиха ми ги от Германия, но тук също продават на други марки, така че не съм гузна да ви изкуша. И малко био за цвят - тези кокосови стърготини на Био свят са най-хубавите опитвани до момента. Не са снежнобели, а с ванилен цвят и имат вкус точно на бонбони Рафаело. Ако видите някъде, бъркате сладкиши или бонбони, непременно си вземете!


                Пълнозърнестите крекери на better са ми откритие, макар и да не са нищо особено. Първо видях и взех от Lidl, след това ги открих и в Ивис намалени, страхотен вариант за хрупане в следобедите. Идеални на сол и без силни подправки, много хубави!


                Състава им също е ок. Имат си мазнини и доволно въглехидрати, но са от добрите.



               Вафлите на Лимецка купих от Истини и ме отвяха. Също като едновремешните обикновени са, но много вкусни и крехки. С приятен аромат и лек крем. Непременно ще си купя пак. Струваха под левче всяка. Повече ми харесват от Harmonica.





               Lindt Fondente с лешници не ми хареса, да не кажа ме разочарова. Очаквах плътен какаов вкус, шоколад беше млечен и твърде сладък. Черния Тоблерон ви похвалих вече, но пак ще повторя. Смятам да избягвам занапред, че гоня определени резултати и ще има опит за намаляне на сладкото, но е вкусен. :)


                Прегреших много ноември, но ако има един млечен шоколад, на който не мога да устоя и изяждам по няколко - това е Baumstamm Nougat от коледните емисии в Lidl. Тази година имаше 3 вида, но черния със сметанов крем не получи добри отзиви и пропуснах. За сметка на това опуках цели 2 с лешникова нуга и един с марципан. Лешниковия ми е любим и макар много сладък, мога да го изям наведнъж! :)


             Следва едно протеиново барче Hungry Not, което с 15 гр протеин. Лятото си купих кутия от тях заедно с овесените им от Гърция за проба. Този е твърд и напомня на баровете на Quest, така че не би харесал на всеки. Сбит е и с тъмен шоколад глазура, което го прави умерено сладък. Не е лош, но вече съм спряла да купувам подобни десерти предвид състава.



              Суровия на Piko е доста сладък и сякаш не е със сушени плодове, а захар. Уж малко калории, но на вкус изглежда обратното. Имам още един техен в шкафа, та ще видя и той как е. Същото важи за Corny Nuts, който колежка ми даде като приритах за сладко на работа. Ами не ми хареса. Оризов снакс с много лепкава меденоподобна глазура, която никак не одобрих. Преди години съм яла банан и шоколад, червена боровинка и по биваха.



              Chia & Cacao Nibs е от някаква нова серия на Livity, хубав е без да впечатлява. Quin Bite с боровинка не ме грабна и той. Ок е, но не бих повторила. Предпочитам сама да опитам да си направя. А Лидълските са приятни, обаче и тях ще заобикалям вече. В домашни условия мога да постигна и по-добър резултат откъм вкус. :)


                Примряла от глад на касата в Лидл, зърнах този нов линцер и взех с едно око, защото не е най-подходящото за след тренировка. Но е вкусен, да му се невиди. Не е много сладък, супер мек и с кисело мляко за закуска би вървял като топъл хляб. :)


              Като му чета състава и определено не бих повторила, но спаси положението за момента докато стигна у дома. :)


             За тези шоколади вече съм говорила, но ще се потретя вероятно - всички са чудни! Черните на Nestle особено винаги зареждам като отидем на покупки в Одрин. Битера на Ulker също е супер.


 Тази глупост на Biscolatta взех от чисто любопитство, защото обичам пуричките на марката. Mood ми напомня на детските Нескуик - леко хрупкави и с малко какаов крем са пълни формичките. Имат още 3-4 вкуса, така че за малки деца ще са интересни. 


              Ако обичате моцарела и търсите вариант с по-малко мазнини, опитайте новата Skyrella на Лидл. По-твърда е и безсолна от класическата, което я прави братче на Skyr-a им. За мен не е най-вкусното нещо, прилича малко на халуми, но за трениращите ще е ок. Фен съм на Tel Peyniri на Muratbey и се зареждам винаги от Мигрос, защото ползвам върху огретена си с броколи. Не е мазно и опаковката ми стига за поне 6-7 пъти предвид това че се накъсва на конци, докато класическата моцарела ми отива за 2 порции.




                И последни опаковки, които изхвърлих днес и включвам - маската на papa recipe Honey Butter ми хареса много. Успях да я използвам 3 пъти. Само цената ме спира от подновяване. Аромата чуден, ефекта върху кожата и състава. Медената на Manefit обаче ми дойде слаба и няма да повторя.


              Ароматните масла за ароматерапия на Lidl Deluxe от коледните им предложения, са ми големи фаворити и трета година използвам. Успях да изразходя портокаловото и Зимна свежест, като и двете са чудни. Без изкуствен привкус и ухаят разкошно. Догодина отново бих си купила комплекта или за подарък, защото си заслужават.


              Чая на MeBmer Ingwer-Honig Gruner също като зеления с мед на Lord Nelson ме спечели и ставам фен на този вкус. Хем има ободряващ вкус, хем меда придава деликатна сладост и убива от горчивата жилка.... а в допълнение с няколко блокчета шоколад, е просто топ комбинация. Пък щом има и ядки, трудно ще устоите. :)


              От 2-3 години гледам Les Grandes на Lindt и често пускат намаление в Била, но не можеха да ми се откъснат от сърцето 6-7 лв за шоколад. Тази година ми подариха белия с цели бадеми и разбрах колко съм пропуснала. В пъти по-добре да купя от тези един вместо 2 от 100 грамовите им, които вече изобщо не ме кефят. Много сладки и като масло. А този е много плътен бял шоколад с цели ядки и в същото време се топи, не натъртва от сладост и всяка хапка е истинско удоволствие. Напомни ми веднага на немския Moser Roth с бадеми. А класическия им бял, който е без ядки, няма ниииищо общо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар