петък, 6 март 2020 г.

Glow Recipe Avocado Melt Sleeping Mask и Pixi Milky Tonic

         Въпреки че зимата почти си отиде, температурите вечер все още падат и кожата има нужда от подхранване и хидратация. А и като цяло през всички сезони трябва да сме стриктни, ако държим на външния вид и да запазим свежия вид, еластичност и забавим процесите на стареене. Ето защо от месец съм отворила последните си попадения от бялата козметика и ползвам почти всяка вечер! Виждам много добри резултати, колкото и с маската на Origins Drink up Intensive, затова искам да ви споделя за тези два продукта.


            Ще си говорим за млечния тоник на Pixi с екстракти от жожоба и овес, както и за нощната маска на Glow Recipe с авокадо, мед и PHA. За сухата ми кожа се оказаха чудесни и спасиха положението от постоянната смяна на температурите последните седмици. Когато имам сухи и белещи се участъци, успокояваха почти мигновено и сутрин ефекта беше осезаем. Не само че е свежа и отпочинала, но и много подхранена. Мека, гладка, като напомпана!



              Glow Recipe Avocado Melt Sleeping Mask е с текстура, подобна на лек гел-крем или суфле. Много е богата обаче и нека не ви залъгва на пръв поглед. Нужно ви е малко, защото оставя филм и аз лично нанасям като крем. Няма нужда от повече! Сутрин не е попила напълно, защитния слой си стои и лицето е супер напоено, влажна и еластично на допир. Носа ми леко лъщи, но останалите зони не са омазнени. Не ми е запушила порите и предизвикала появата на пъпки. Кожата ми изглежда като нова!



                Аромата е на свежи, пресни зелени подправки. Ухае ми на розмарин и тревисти нотки. Изключително удоволствие е да я използвам. Нямам търпение да дойде следващата зима, за да я използвам пак.




                Предлага се и в по-голяма опаковка, но тези 30 мл ще стигнат за доста предвид разхода. Колкото 2 бобови зрънца са достатъчни за цялото лице и шията. Разбира се, можете да я нанасяте и след това измиете, но за мен действа най-хубаво през ноща.


                Pixi Milky Tonic е успокояващ и хидратиращ тоник, с който почиствам остатъците от грим след мицеларната вода или пък нанасям с тампон преди крема. Не се усеща като розова вода, а наистина формулата му е по-мека и все едно е тоалетно мляко. Няма алкохол и е подходящ за всеки тип кожа. Можете да ползвате сутрин и вечер преди грижата.


                Аромата му е страхотен! Много нежен, ненатрапчив и действа като ароматерапия. Напомня ми на любими мои парфюми с бели цветя и тубероза, но всъщност той ухае на крем и овес. Отпуска и хидратира, като върху носа ми се забелязва моментално успокояване и заличаване на сухите зони, които напоследък се появяват. След дълъг и изтощителен ден, е чудесен преди сън и помага за още по-доброто усвояване на последващата грижа.


                Ако трябва да избирам между розова вода и него, за студените дни определено ще посегна към тоника. Продуктите на марката се предлагат в нашата Сефора, така че се надявам и този да е наличен. Има го и в cultbeauty. Върши добра работа и си струва да му се хвърли око.
                За дами със суха и атопична кожа, определено препоръчвам и на първо място маската! Ще останете доволни! Тя също е налична в cultbeauty.

Няма коментари:

Публикуване на коментар