събота, 14 ноември 2020 г.

Avon Anew Clinical Dual Dark Circle - двойна система за очи срещу тъмни кръгове

              Здравейте приятели.

              Изминаха цели 3 месеца от последната ми публикация тук, но днес имам муза и искам да ви споделя за последния околоочен крем в ежедневната ми грижа за кожата. Само един от двата препоръчвам и ще разберете защо, ако останете докрай.


               В блога имам статия за другата двойна система за очи срещу борба с бръчките (Lifting Dual Eye System), която съм ви хвалила и използвала не една опаковка. Дори майка ми я харесва и когато свърши ме пита кога пак ще купя? Ако трябва да съм честна, от всички околоочни кремове, единствено за този ми е споделяла "хареса ми, пак може да поръчаш от него". Защото не беше нито мазен и лепкав, нито пък воднист и да няма смисъл от употребата му. Е, тази по-нова версия Dual Dark Circle Corrector според мен е по-лек вариант, но също прилично хидратира нежната зона. С едно но обаче. 



                Опаковката е същата пластмасова и с 2 контейнера. А продукта е подходящ за всяка възраст. Крема е предназначен за през деня, който се нанася сутрин на почистено лице. А неутрализиращия гел е за нощна грижа. Той ухае на краставица, алое и чиста вода. Бих го нарекла аква зелен аромата, защото няма по-точно описание за мен. Много свеж и приятен.  

 



                 Формулата е обогатена с антиоксиданти и таргетира тъмните кръгове за 24 ч., за да намали видимостта им. Знаете че борбата с тях е трудна и ако са ви ген - крем няма да помогне. Сън, вода, качествена почивка. Това са три от основните правила за по-леки и незабележими сенки под очите. Но не пренебрегвайте и крема за зоната, защото и хидратацията е важна. Меката, гладка и обгрижена кожа, се познава и отблагодарява с напредването на годините.

       

              Но нека всъщност се върна на ефекта от тази двойна система. Какво всъщност ме кара да не ви препоръчам точно нея? Дневния крем хидратира доста добре, дори моята суха кожа се повлиява чудесно и цял ден ми е много комфортно. Еластична, гладка и като бебешка е на допир. Чудесен е като основа за коректора и не лепне. Попива бързо и ми действа облекчаващо след измиване с гел. Гела обаче се оказа проблемен за мен. Още при първата употреба, изпитах дискомфорт. Парене и лютене, особено ако се нанесе повече и съвсем близко до водната линия. Знаете не съм спец по всяка една съставка, но тук има нещо, което не ми понася. Втори месец продължавам да използвам и двете формули, като нанасяйки гела в умерено количество, много рядко усещам неприятното леко пощипване. Не бих повторила обаче покупката именно заради него.

 


                Дали има ефект върху тъмните кръгове ще се запитате? Тук няма да съм обективна, защото като цяло не съм от хората, които ходят по купони до зори или пък спят по 2 часа. По скоро съня ми е между 6 и 8 часа на денонощие, което е нормално. Старая се да пия вода и поддържам що годе прилична рутина, та не съм забелязала нещо впечатляващо и различно. Имам си леки сенки, но не са плашещи и с 2 капки коректор ги прикривам. Бялата кожа и подчертани с грим очи, знаете изискват тази стъпка. Но ако ме питате дали като крем е добър - Да. Чудесна хидратация, подхранване и отлична основа. Дори пигментирани коректори като Камуфлажа на Есънс, се нанасят лесно и не стават на парцали.

                 Не препоръчвам този вариант обаче заради гела, както споменах, а по-скоро ще ви насоча към другата Двойна лифтинг система. Нищо че още нямам 30 години, при мен продукти за възраст над 35 или 40 дори, се отразяват много добре. Кожата ми е суха през зимата, затова и има нужда от по-богати, плътни и подхранващи формули.



                Ако си търсите нов околоочен крем, който да пробвате и имате на кого да поръчате от Avon, този месец и двете версии са на промо цена от 10,99 и си заслужава да се пробват. Винаги когато не знам какво да избера и ми привършва поредната опаковка, с удоволствие си поръчвам нова. За момента качеството ме устройва идеално - дава ми всичко необходимо и нямам какво повече да искам.

                 Вие имате ли любим крем, към който се връщате винаги и препоръчвате без да се замислите? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар