събота, 21 ноември 2020 г.

Tom Ford White Patchouli EDP

                Tom Ford не обича "всеки", нито пък всеки може да хареса неговите творения. Или както казват "ти носиш него" или той те носи теб. Всичките му парфюми са сложни, дори бих казала странни, трудни и противоречиви. Навярно сте чували или пробвали Черната орхидея, Виолетовата блондинка или пък Tobacco Vanille. Аз днес ще ви говоря за един наистина различен аромат от това, което потребителите са свикнали да усещат и категорично не препоръчвам покупка на сляпо. Този и като цяло всичко на Том иска проба, опознаване и да си пасне с химията ви. А за Бялото пачули, с ретро привкуса си на хладни бели цветя, няма как да бъде лесен и да застане добре на всяка втора кожа. Не купувайте за подарък, освен ако не сте сигурни че дамата харесва подобни аромати или конкретно този. 

                  Ако мога да дам кратко и ясно описание на White Patchouli с няколко думи без излишни и завъртяни приказки - то ще е земен, ароматевтичен, топла поправкова база с ясно изразени дървесни акорди, балсамов и студен белоцветен букет. Кристално свеж и действащ отпускащо сетивата. Без нищо излишно, премерен и класен във всяко отношение. 

                  Началото е леко остро, със силно присъствие на бяло пачули, бергамот и първите ви асоциации са металически нюанси, нещо студено, старо и неприятно. Долавят се сякаш разсипани в шкаф подправки. Пиперливо, но и цветно започва да става сърцето му. Дори за мен, която съм свикнала на подобни ухания - дойде ми в повече. Няколко минути по-късно обаче, можете да усетите онова типично за жасмина, потопен в кристална ваза със студена вода..... ярък, бял, но и с изявена женствена черта. 


                Чистота, лукс, скъпа сапуниера и роза, която е приплела клоните си плавно. Но не българска и маслена, а британска. Представете си хладна лятна сутрин, след обилен дъжд и слънцето се прокрадва зад разцъфналите цветове. Земната повърхност е мокра и аромата на дървесните сокове се разнася във въздуха, а току що разцъфналите божури и рози украсяват тази картина. 



                   Умерени са пиперливите акорди и онова, което придават тук е силата на земята, с което веднага свързвам независимите, здравостъпили и сериозни жени. Няма излишна пудреност, нито силни удови нотки. Бялото пачули показва силния характер на истинските дами, точно както минералите отразяват същността на всяка от нас.

                  Лукс, класа, стил, изящество в стил 80-те. От групата на шиприте - много земен, жив и чувствен аромат. Ако мога да ви дам някакъв ориентир на какво друго от високия клас прилича със същността си - Narciso Rodriguez For Her отчасти, Chanel 19 Poudre. Имат допирни точки, но само толкова. Муска и розата в пирамидите на ТФ са съставките, по които бихте познали негови творения.


                Ако сте фенове на сладките, модерни цветни или пък свежи аква/зелени парфюми, този е в съвсем друга крайност. Ухае на студена пролетна сутрин, на сочен и тръпчив бергамот, потопени в кристална ваза бели цветя и божури. Няма онова ярко слънце и пухкава мекота. Ако познавате Pure turquoise на Ralph Lauren, който сякаш предава земната повърхност, чистотата и естествената красота на жената, каквато е ценена през миналото, непременно трябва да опознаете сока на този нетипичен бял флакон. Пренася ви на стария скрин в спалнята на баба, който носталгично ви връща години назад.... в детството. В моята глава изобразява ретро сапуните с муск, роза и жасмин и ми носи приятно удоволствие, което с друг не съм имала.


             Има и топлина в базата му, но не посредствена. А много деликатна и завършваща с особено очарование. Прави мек и чувствен финала.

            Комплименти за Бялото пачули не бихте получили често. Ще има сбърчени носове и може би въпроси с какво сте напръскани. Но ако човека отсреща има усет към красивото и Ви отива на химията, е много вероятно да отнесете само един - но какъв! Трудно се възприема от околните "подписа" на марката, но пък ценителите на парфюмни съкровища ще ме разберат и потвърдят колко мек, чувствен и изящен всъщност е White Patchouli. Незабравим, като едно рядко съкровище с особено очерование.

                  Ще срещнете много мнения и описания, но единственото което ще ви даде най-точна представа е личното опознаване. Представете си че отивате на първа среща с човек, за който сте чували нетолкова добри думи, а се оказва коренно различен. Дайте му шанс и кой знае....  ще се влюбите безрезервно или намразите доживот. ;)


                Имате ли любими аромати на марката и кои са те?

Няма коментари:

Публикуване на коментар