вторник, 1 декември 2020 г.

Една марка - 4 аромата: Boucheron Quatre Pour Femme EDP, En Rouge, Quatre en Rose, Absolu de Nuit

            Boucheron е луксозна френска марка за бижутерия и часовници, създадена през 1858 год. Ароматите им пресъздават престижната вселена като съчетават мистерия, съблазън и сила. Quatre пък е най-разпознаваемото парфюмно семейство на Бушерон, чието име идва от издигнатия в култ едноименен пръстен. И няколкото години, в които са на пазара, парфюмите са станали любими на много дами. Сравнително приемливи като цена, с пирамида подходяща за много характери и чудесна трайност, шлейф. Днес ще ви говоря за 4-те аромата от линията. Като на мен любими са ми два и смятам че си струват най-много. Не съм пробвала само Quatre Intense и ще се радвам да споделите, ако го познавате.

     

        Започвам разбира се с първия и това е Quatre EDP, който е на пазара от 2015 г. и се отваря със сочни, свежи и тръпчиви цитрусови нотки. Портокал, лимон и мандарина дават старта на един класически и елегантен аромат. Първите секунди усещам буквално чаша фреш от прясно изстискани цитруси, горчиви и които събуждат моментално. Не остават дълго с киселивия си привкус, но пък запазват тази чиста и кристална аура докрай. Лимона и грейпфрута остават дълго, почти до пълното му затишие.

             Сърцето и култовото в пирамидата, заради което точно този Куотр е най-универсален и мога да нося през всеки сезон е, комбинацията от хрупкава зелена ябълка с жасмин и роза. Лек полъх от ягоди, с меки кедрови нотки за база, което успокоява и ти дава увереност, а белия муск и кашмира създават една хармония и женственост. 


               Чувствам се като облечена в ефирна рокля от нежна материя в пастелни цветове, лек грим и удобни пантофки. Ваниловия финиш и карамела при мен не се появяват почти, но сякаш подсилват основата и трайността му е впечатляваща. Задържа се часове наред и от сутрин до следобяда няма да имате нужда от подновяване. Шлейф му е страхотен и при малк движение се усеща, като те изпраща в раззеленена пролетна градина с току що разцъфнали дръвчета, край езеро с лотоси и не ти се иска да си тръгваш.


            Аромат за всеки повод, възраст и характер. За ежедневието и цялата година. Не са му нужни специални обувки, настроение или температури. Красив със семплото си и естествено очарование. Нежен, премерен, романтичен, класически и деликатен. Нежна пролет, която те изпълва с безгрижно настроение и енергия. Слънчев и изпълва с приятни спомени цялото съзнание. Ако трябва да избера само един, това ще е Куотр в моята колекция. В случай че нямате възможност, препоръчвам да се запознаете с Avon Eve Elegance. За мен той е сходен и ми носи същата енергия, красиви спомени и е толкова нежен. А пяната им за вана с бяла лилия го допълва отлично. 


              Ако предпочитате по сладките и сочни аромати, с шипрови акорди и обичате червени ябълки, лансирания през 2019-та година Quatre En Rouge е за вас. Не очаквайте уау и особено развитие от него, но не е плосък и скучен евтин парфюм. За съжаление при мен избива леко шампоанена нотка, която ми напомня точно на дрогериен шампоан с ягода и червено грозде, та не пасва на всяка кожа. Затова и тук няма да съм многословна, просто защото с моята химия не пасва очевидно. 


                Първите секунди са обещаващи и вдишвам силно с думите "уха, сочен и сладък, но и интересен", но след минута вече става като шампоаните на Garnier Fructis. Старта е силно сочен и зелен. Много вкусни и отварящи апетитеа ябълки. Бързо обаче започвам да усещам наситен и плътен малиноворозов привкус, с пухкав маршмелоу, рози, свежо пачули и малинов крем. Доста близък до него ми е Burberry Her, но Quatre en Rouge е по-сочен и хрупкав, плътен и с шипри. Докато Бърбъри е по-мек и прибран, не е толкова шлейфов и липсва зеленината. 

                Бих направила следното кратко сравнение - Руж е малинова лимонада с газирана вода и няколко стръка мента, а Бърбъри е като млечен шейк с ванилия и малини. По-пухкав и нежен. Rouge е с мускусна база и виолетови нюанси. Корена от ирис върху мен се откроява много красиво и създава пудреност на характер. Представете си точно онези наситенолилави цветове, които разпръскват красотата си.


                   Сочността от хрупкавите ябълки и зеленината се усещат докрай, но и пудрените ирисови акорди са отчетливи. Ако не понасяте или не ви стоят добре, разносете го няколко пъти преди да се решите на покупка. Понякога трябва да улучите и точния сезон, така че не се лъжете само по шлейфа, усетен от друг или подушването просто от флакон, блотер. Красив, но и противоречив аромат е. Има игра с него, та ще се изучавате дълго преди истинската любов. :)


                  Като сме на вълна цветя, продължавам с Quatre en Rose, който за мен и вкуса ми, е най-трудния и "слаб" от линията. Дори бих казала скучен, издънката на всички Quatre. Намирам го за много сходен с Armani Si, да ме прощават феновете му, но аз не понасям и имам лоши асоциации винаги като го усетя. В съзнанието ми изниква старо, почти многовековно дърво, с голям дънер и полепнала смола по цялата му кора. Лепнещо, цветно, дървесно и макар да го намирам за стилен аромат, не успях да се спогодя с него. Носила съм го 2 пъти, както и Si, но просто ми е ... кофти. Предизвиква ми главоболие дори. 


                 Началото му е зелено, свежо - с касис и сочни цитруси. Прасковения цвят и жасмина са много красиви, нежни и розата тук е млада, крехка и доста приятна. Има една деликатна и очарователна пудреност, но няма маслени акорди. Въобще не си представяйте българската роза, нито пък студена британска. Тук е окъпана в портокалови нюанси и обградена от много зелени клонки. Бодлите са тук и напомнят за себе си. А прасковения цвят е толкова ярък, красиво разцъфнал и пръска чаровните си багри. Не можете да го подминете. Бихте си спрели на пътя, по цветните алеи и вдишате силно от уханието му. Луксозно, нежно и с балсамови акценти.


               Базата му е топла и в същото време мека, галеща кожата. Чистотата от мускуса тук не може да бъде сгрешена и кедъра придава сила на характера. Не очаквайте сладост, а по-скоро деликатна пухкаво-пудрена като финал основа. Пишейки тези редове и изучавайки пирамидата, не мога да повярвм че горните редове излезнаха от моят уста. Факт е, че първите пъти едва изтърпях дори еднократното пръсване на китка. Дали не му е било времето, но сега е прелест! Тръпчив касис, бял пелин напомнящ ми силно на John Galliano eau Fraiche и свежи рози с жасмин и най-луксозния прасковен цвят, върху кадифеномек мускус и ветивер.


                За да завърша това ароматно ревю, нека ви запозная и с най-прилягащия за сезона Quatre Absolu de Nuit, който е с леко ориенталски привкус и ми напомня на Versace Crystal Noir. Но бих го определила като негова по-млада и модерна сестра. 


                Началото и тук е остро, бергамота придава горчивина и свежест едновременно. Розовия пипер веднага след това е появява и пиперливия му характер се познава. Обилно поръсен, но не излиза през носа ви и не дразни гърлото. Като мехлем за кашлица е, който успокоява. И затова е с розови нюанси. Има и много вкусен бадем. Сякаш е окъпан в малко алкохол, за да му придаде характер и лека пикантност. 


                 Жасмина тук е много класен, но и обвит в тъмен воал. Представете си, че сте на вечеря с любимия на приглушена светлина и изискана музика за фон докосва ушите ви. Шепне лукс и пресъздава звука на скъпите кристални чаши, пълно с хубаво червено вино. А поширани круши, карамелизирени деликатно и пуснали от ароматния си сок, са звездата на десерта тази нощ.


                 Дървесните нотки са много премерени, много умело вплетени в цялостната картина. Няма нищо излишно, което да се премахне. Ваниловата сладост не е гурме. Не си представяйте пухкав финал като топла зимна напитка. Тя е като щипката сол за съвършена хармония във вкусовете на шоколадово брауни с истински черен шоколад. Чувствен, изискан, тъмен и богат на подбрани съставки. Както за създаване на шедоврите в кулинарията не се пести и се ползва качество в стил Master Chef, така и в Absolu de Noit пирамидата е изградена само от рафинирани абсолю масла. Мистичен, 


                Серията Quatre за мен превъплъщава и рисува образа на една истинска жена с вкус, стил, класа и чаровна без значение от възрастта и финансовото си положение. Естествена, премерена и красива винаги!


                  Вие кой от ароматите сте пробвали и смятате че е подходящ за подарък, без да познавате човека особено?


Няма коментари:

Публикуване на коментар