петък, 26 март 2021 г.

Dr Pierre Ricaud Collagenes 9 Skin Firming Care

                  Грижата за кожата е важна през всички сезони, но през зимата изисква най-голямо внимание. Моята е суха и именно заради това не мога да си позволя да пропусна крема. И ако лятото предпочитам леките текстури, които да запазят влагата, но да не омазняват допълнително, сега наблягам на богатите, подхранващи и плътни формули. Маски също правя, до 2 пъти седмично, колкото да почистя натрупания себум в зоната около носа и освежа. 

                  Сухотата обаче я има не само при ниски температури, а и след измиване. Имаме нужда от добра хидратация, за която последните близо два месеца, аз се доверявам на крема Collagenes 9 на марката Dr Pierre Ricaud. Сдобих се с него от лятно издание на кутията My Full Box, за която наскоро ви споделих и съм много доволна!


                 Като започнем от тежкото, масивно стъклено бурканче в приятен лилав нюанс, минем през аромата и текстурата, та стигнем до прекрасния му ефект. Няма нещо, което да не ми харесва в този продукт.


              Ухае на свежа зеленина с хладни бели цветя. На жасмин, момина сълза и нероли. Леко сапунен, но и зелен. Напомня ми Estee Lauder Pleasures с по-меки нюанси обаче. Въпреки че е осезаем, е изключително приятен и ми носи релаксиращо чувство. Не дразни сетивата, а дори ги отпуска. Активните колагени във формулата имат свойството да:

                 - умножат синтеза на 9-те вида колаген

                 - насочат активността си към 3-те нива на дермата

                 - стимулират протеина, който реорганизира колагените

                Текстурата е плътна и гъста, изглежда маслена. Но на допир е пухкава кремообразна и при нанасяне се топи. Като високопроцентна сметана е и ти доставя истинско удоволствие да масажираш лицето. Плъзга се с лекота, не ви е нужно голямо количество. Не оставя мазни следи, попива бързо и кожата ви е мека като кадифе. Гладка и хидратирана. Няма тежкото и лепкаво като при някои други.

                 Не само че изглажда и доставя нужната хидратация, но не запушва порите въпреки плътността. Нито пък има мазни участъци в зоната около носа или челото сутрин. Не веднъж ми се е случвало след събуждане да съм с този "ефект".

                 Ползвам го повече от месец и сутрин, и вечер - прекрасен! Като основа за грим е отличен. Не мърда фон дьо тена и стои изключително естествено. Дори след маска през деня, когато прекарвам уикенда в релакс и разкрасяващи процедури, е идеален.

               Казано накратко - без забележка съм и всичко в този крем ми харесва. Колко стяга и повдига контура не мога да кажа, защото нямам нужда. Но пък хидратира и подхранва отлично.

               Ако марката се продаваше тук, отново бих си го закупила и препоръчала да опитате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар