събота, 11 септември 2021 г.

L'oreal Brightening Clay mask ft. Smooth Sugars Nourish Scrub

              Тези маски за лице на Лореал излезнаха на пазара преди повече от 3 год. В началото нямах никакъв интерес да ги пробвам, може би защото всички говореха за тях. Отдръпнах се и си ползвах каквото имах. При едно от честите ходения до Одрин и големите намаления в дрогериите в края на 2019-та обаче, реших че трябва да ги пробвам. Тук цените бяха около 14-15 лв за редовна цена, която ми се стори висока и намалени по спомен стигаха до 11 лв. Аз ги купих по 7 лв за бурканче и въобще не се замислих. 


               Не исках класическата глинена маска предвид вероятността от сухота след употреба, така че след доста проучване се спрях на варианта с юзу, който също е почистващ. Взех си и хваления ексфолиант с какао и захар. Не мога да кажа кой продукт ми харесва повече, но мисля че скраба си струва да си купите. Аз съм със суха кожа, но търся почистване освен омекотяване и той определено успя да ме впечатли! 


                Маската за лице с екстракт от натурална глина и лимон юзу (Pure Clay Brightening  mask) има за цел не само да почисти от натрупаните мръсотии и да освежи, но и да премахне мъртвите кожни клетки (съдържа фини частички) от повърхността, както и да подобри вашия цялостен вид. Озаряваща е. Наистина мога да потвърдя, че я оставя не просто чиста и сияйна, а мека и гладка, обновена и с равномерен тен. 



                Аромата е свеж и лимонов с лек тръпчивост от юзуто. Не е силен и химически, нито напомня на онези гадни прахчета за настинка. А текстурата е гъста и прилича на глинена, но се отмива по-лесно и не опъва след засъхване. Освен това не изсушава и околоочната ми зона се чувства добре след сваляне.


                 Нужно е малко количество, така че стига за доста време и определено мога да я препоръчвам. Продукт, който мога да ползвам не само през топлите месеци, но и поне 2-3 пъти месечно през зимата. Нанасям за 15-20 мин, след което отмивам с кръгообразни движения.

 
              Бурканчетата са тежки и оставят впечатление за луксозен продукт, което е само плюс колко са задобрели бюджетните марки. Има си и предпазно капаче, а не просто фолио.



                 Мисля че точно този вид не съм виждала по дрогериите у нас, а само в сайта на makeup.bg, където пък в момента не е наличен. Можете да си включете известията за наличност и ще получите имейл при ново зареждане - цък. Била е заредена и в Т-маркет, та трябва да следите или проверявате в случайни магазинчета. :)


                 Какаовия скраб (Smooth Sugars) със захарни частици обещава подхранване и омекотяване. Съдържа какао, луксозно кокосово и богато какаово масло. Ухае разкошно, цвета е наситен млечно шоколадов! Формулата е комбинация от три вида натурални захари - кафява, златна и бяла. Аромата на топло мляко с какао, кардамон и щипка канела пък те разтапя! Представете си сгряваща напитка за студените дни с подправки и ухаеща на пресен току що изпечен пухкав кекс с кремообразна глазура. Изключителен е просто! Не дразни, не е прекалено сладък и е истинско удоволствие за сетивата.

 

                  Текстурата е по-лесна за разнасяне, но не се "стапя" и да не усещате ексфолиацията, а просто се отпуска между топлината на пръстите ви и с лекота се плъзга по лицето. Обичам да ползвам и четка със синтетичен косъм, но и с ръце си го правя и отмивам бързо. Обикновено изчаквам около 10 мин, за да подействат маслата в дълбочина. Кожата след това е много мека, гладка, подхранена и няма никакво опъване!


                   Частиците му са едри, но не са груби и да предизвикват дразнене, с идеалната големина за мен! Грижовен е към кожата. Успяха не само да почисти добре, но и заради маслата в него да омекоти. И не пресушава изобщо. Лицето ви е нежно, еластично на допир, гладко и след две седмици по-сияйно. Цък за повече информация в сайта на марката.


                   Не мисля че има какво повече да добавя, освен ако не сте им дали шанс като мен, да се поправите щом ви свършат запасите. И маската, и скраба са чудесни - струват си парите.

               Ако вече сте ги ползвали - споделете ми кой е любимия ви продукт от всички. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар