петък, 8 ноември 2013 г.

Flormar Mono Eyeshadow No.14

   Дълго време се чудех дали да купя тази така коментирана и харесвана сянка, т.к. тестерите в близкия магазин бяха сухи и не вадеха никакъв цвят почти. Лятото обаче попаднах на новата опаковка и макар прекалената надценка в магазина (4,90 лв), я купих най-сетне, за да не я мисля.
                       (само леко допрях пръст и виждате колко плътни изглеждат; без база)
 
    Върху Ейвънската база не мога да кажа, че "изпъква" с голяма красота (вероятно защото е по-суха), някак блясъка и се губи. Но с минералната на Артдеко изглежда много добре. И все пак цвета не го намирам за нещо особено, уникално и интересно. Може би, защото вече трудно се впечатлявам. Сравняват я с Patina на Мак, но след снимките и суочовете, разбрах че не са на 100 % еднакви. Има хора пък, които харесват повече Флормар 14, отколкото Patina.


    Не мога да ви кажа точно какъв е цвета, може би бежов със златист хамелеонов блясък, но никак не ме бива в определянето и за да не ви подведа, ако я нямате - отиде и погледнете в близкия магазин. :)
    Не веднъж сте чели, че за цените си Флормар имат много хубави продукти и сенките им макар малко ронливи, са доста добри. Тези също не се различават. С подходяща плоска четка не падат по бузите и понеже са достатъчно пигментирани и мазни не се налага да "чегъркате", за да извадите цвят. Върху клепача залепват перфектно и са страхотна основа за ежедневен грим, а и по-драматичен. Не съм я пробвала все още със всички цветове, но си е универсален цвят и би си подхождала с почти всичко.
    Трайността и е също добра при мен - последно бях с нея преди 3 дни и над базата на Артдеко 7 часа, докато я сваля, беше като току що нанесена.

              (след като допрях пръст - първата снимка, мацнах на китката; нямам база също)

   А ето и едно предложение за грим с нея (14 е в основата на окото, подвижния клепач):







    Затъмних с Oriflame Mono Cappucino, молива е познатия ви Avon Supershock Blackberry, а червилото Oriflame Triple Core "Ravishing Rose".
   Руж - Catrice Defining Blush 050 Apropos Apricot;
   Спирала - Oriflame GG Supreme Length;
   Лице - ББ крем на Гарниер + Pressed Powder (Inglot) No. 16

5 коментара:

  1. Любимата ми сянка! ♥
    Не съм свикнала да те виждам с толкова нюд грим, но и той ти отива. Снимката, на която са само притворените очи, направо плаче за грим-урок :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ааа по грим-уроците е Вержи. :)
      Доста хляб имам да изям, докато стана толкова добра. :P

      Изтриване
  2. И аз много харесвам този цвят :) Първата ми сянка се счупи и сега пак ще си я купя.

    ОтговорИзтриване
  3. Случайно попаднах на блога ти, но много се радвам! Точно такъв грим се опитвам да постигна всяка сутрин, но колкото и да се мъча такава очна линия не мога да направя... Супер е! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, ще свикнеш. Тренировки му е майката. И аз мислех, че никога няма да направя свястна линия, но с времето се научава човек. Аз обикновено с молива действам по-бързо, но и с гел очна линия се получава.
      Благодаря ти

      Изтриване