петък, 11 юли 2014 г.

Празни опаковки от банята (част втора)

     Преди няколко дни ви показах една част от изразходваните продукти за последния месец и днес продължавам с другите. Почти всичко е с едно и също предназначение, причината ще разберете по надолу.

    От доста месеци насам ми се върти в главата да направя публикация само с продукти за зъби, защото ми е "болна тема", но не знам дали би имало интерес. Затова засега реших да включа в такъв тип публикация, изразходваните такива.
     1. Вода за уста Dontodent Med Care - марка на ДМ, взех първо мини за проба и ми хареса. Купих си голямата опаковка, както виждате и от снимката. Ползвам я в момента и съм доволна. Ще продължавам да я купувам, като бих пробвала и някои от другите им води. Тази е с плодово-ментов вкус. Хем не дразни и не е парлива, хем не е и прекалено сладка. Балансирана и приятна за употреба. С 10 мл се джубури 30 секунди, още докато са изминали 10-15 усещате как зъбите ви започват да скърцат от чистота. Мисля, че струваше около 4 лв. Малката е около 1 лв и някакви стотинки. Има ги до касата.
    2. Шампоан Тео Бебе - втора или трета опаковка купувам от него, ползвам го за измиване на четките ми за грим. Доволна съм, прави хубава и мека пяна. Изчиства ги добре. Единствено тези за фдт искат повече почистване и обикновено повтарям с течен сапун. Аромата е лек и приятен. С екстракт от лайка е. Цената - не повече от 2 лв.
    3. Тоалетни трици Седеф на Христина - трета опаковка ми е това, страхотен продукт за почистване на лице. Особено подходящи за суха кожа през зимата. Аз ги ползвам през цялата година. Няма изсушаване и раздразнения, аромата е много приятен (за някои момичета силен). Ексфолиират добре, но като ежедневен скраб. По-нежен е към кожата и ако търсите добър пилинг, то няма да ви хареса. С мазна кожа ли сте, може да ви е слаб. Цената им за 290 гр е 2,30 лв, но някъде в големите градове е двойна. В момента ползвам и оризовите, те са с малко по-груби частици и аромата е по-различен. Важното е, че си вършат работата. Имам и отделна публикация за тях.
   4. Bilka Dent Expert "Paradont Protect" - любимата ми паста за зъби през последните 2 год. Купих я на майтап след попадане на няколко добри отзива в непознат форум и се оказа перфектната за моите кървящи и много чувствителни венци. Осезаемо и видимо (веднага след измиване) стяга. Сутрин се налага да тичате до банята при събуждане, защото почти не можете да размърдате уста. Вкуса не е парлив като при повечето, а някак неутрален. Ако харесвате ментовите пасти, тази може да не ви хареса. Цена - не съм я купувала за повече от 3 лв.
      Ползвах и водата за уста, но е много лютива и едва изтравам 30 секунди с нея.


    В началото пък ви става супер студено и имате чувството, че зъбите ви замръзват. Вероятно е много полезна, но не знам дали скоро бих се върнала към нея отново. Цената й беше 4 лв.
    Всички изпробвани до момента Лакалут, Елгидиуми и прочие не вършат никаква работа при мен. Плащам 7-8 лв и никакво стягане. Изхабих сигурно 3-4 опаковки само от Elgidium, но не. Четките им за зъби да не кажа, че и те не струват. На Dontodent ползвам 2ра или 3та за чувствителни зъби и не я сменям. Плюс това е 2-2,50 лв. Тези на Elgidium са по 6-7 лв. Цяла година се зорих да ги харесам и накрая се отказах да плащам само заради марката.
   5. Colgate Whitening - стандартна паста за зъби, нито ми стяга, нито освежава хубаво. Чудя се какво съм харесвала на марката и на Аквафреш преди години. Майка ми ги ползва, но при моите парадонтозни проблеми, ефекта е нулев. Имах Sensitive, Sensitive Whitening, Sensitive Pro-relief и куп други от скъпите им серии. За Sensitive Pro-relief си казах хайде да я взема след рекламите и освен, че свърши за месец до 40 дни макс, не оказа никакво влияние върху венците ми. А беше и почти на двойна цена от Билка.
   6. Pearl Drops Beauty Sleep - избелващ серум за зъби. Ето и описанието от производителя:  "Първият серум за зъби и венци, който действа, докато спите. Спомага за избелването на зъбите, подхранва венците и ги предпазва от негативното въздействие на времето." 
    Честно казано не видях ефект от него, понякога прекъсвах употребата му, но не мога да кажа, че направи нещо или че изобщо върши някаква работа. Четох разни ревюта в чужди блогове и за другите серуми на марката, взех от любопитство. Няма да повторя обаче. При мен поне няма видимо избелване или аз не го забелязвам. Нито пуша, нито пия кафе. Цена - 6,50 лв.
   7. Astera Paradont Sensitive - провокирана от добрите качества на българската марка Билка, гледайки я дълго време по рафтовете, не пропуснах да купя и опитам поредната паста за чувствителни зъби и венци. Върши работа, стяга, но не колкото любимата ми Билка. Вкуса и е сладникав и това не ми хареса. Не обичам нищо с такъв аромат и вкус, затова може би не бих я купила отново. Сутрин имам много неприятен и гаден вкус при събуждане, дори да не мога да си отворя очите, тичам да се измия и отново лягам. Остана ми още малко от нея, приключвам я и отварям новата кутия на "моята паста". :)
Цената на Астера е ~ 3 лв.

    Има ли такива от Вас с проблеми като моите и как се справяте с чувствителните зъби и кървенето на венците? Аз бих казала, че вече мнооого рядко виждам кръв при миене и то е ако реша сериозно да натискам с четката и да измия наистина добре. Преди при всяка "процедура" не се разминавах. Сега овладях положението и съм доволна.

7 коментара:

  1. Пародонтозата е сериозен проблем, Ивче.
    Много витамини , много плодове особено ябълки и повече месо.
    Консултация със стоматолог и два пъти годишно почистване на зъбния камък с ултразвук, полиране и ако трябва кюртаж на венците.
    От стоматолозите аз съм най доволна от клиника Дентапрайм , Варна.
    А
    Иначе съм най доволна от Лакалут актив и четка Сенсодин Софт.
    От водите отново Лакалут.
    Но това си е индивидуално.
    Може да пробваш и отвара с дъбови кори за жабурене и масаж с витамин А и витамин Е, пробиваш капсулката и изсипваше върху венците и масажираш.
    Това го знам от доктор Шиндялова и действа.
    Ами това е, здрави зъби и венци ти желая, че е много важно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Плодове ям много, ябълки особено. Зеленчуци и месо също обичам. Почти ежедневно ги приемам. И на зъболекар вече ходя редовно на преглед. Преди бях много страхлива, но след като си изпатих (за 2-3 месеца вадене на нерви и лекуване на 3 зъба) забравих за страха и си го знам като задължение. Зъбен камък чистя веднъж в годината, защото казват, че не е хубаво на често.
      Лакалут Актив и Флуор я пробвах отдавна. Не ми свърши работа.
      Имах преди 4 год. проблем с подуване. Венеца ми от лявата страна между 2 зъба се беше подул до степен, че се изравни с тях. Оправих положението с PARODIUM и Sandrin. От тогава започнах да обръщам внимание и да се грижа, да чукна на дърво съм добре и не ми се появи повече.
      Благодаря ти много за включването.

      Изтриване
  2. Здравей,
    Поздравления за информативната информация! Ще се радвам да прочета повече по темата за устната хигиена, защото аз самата съм със същите проблеми.. И засега само Сандрина ме спасява, а искам да открия и подходящата паста за зъби за проблемни венци :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахахах, информативната публикация исках да кажа... :D

      Изтриване
    2. Ами аз споменах май всичко, което използвам до момента и съм доволна. Пробвай пастата на Билка. :)

      Изтриване
  3. Водата за уста на dontodent за чувствителни венци ( прозрачната ) освежава ли дъха достатъчно? Вкуса й ментов ли е? Благодаря предварително! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз прозрачна не съм ползвала. Само червената и зелената, сега синя взех.

      Изтриване