неделя, 6 юли 2014 г.

Празни опаковки от банята

    Добро утро :)

    Наскоро писах такава публикация и беше одобрена от читателите, затова смятам да продължа да поддържам и да споделям какво съм изразходила в последните 1-2 месеца. Събраха се доста неща, затова ще разделя на няколко поста.
    Тези дни изхвърлих няколко опаковки. Ето ги и тях:


   1. Milmil Doccia Body Shower White Musk Muschio Bianco - душ крем с много приятен "млечен" аромат на бял мускус. Бял е на цвят и с кремообразна консистенция. Прави мека пяна. Не ми изсушава кожата и ми носи голяма свежест при къпане. Когато съм изморена и влезна за душ, е удоволствие да го използвам. Релаксирам си под душа с него. :)
Опаковката е 400 мл, купен за 3,40 лв.
   2. Avon Advance Techniques Ultimate Volume with Collagen Shampoo - шампоан за обем с колаген. Не очаквах да има видим ефект, но на моята коса го има. Измивам дори вече само веднъж, защото при 2 пъти става много чиста и обемна косата. Съответно изсушава малко. Не че се оплаквам от второто, но ми се налага да пръскам повече други мазила, за да придам блясък и омекотя. Ползвам го в комбинация със терапията, която е под формата на спрей. Аромата им е приятен, но не плодов, а някак на гора и зеленина ми ухае. Шампоана е с гелообразна прозрачна текстура и ви е нужно много малко количество. Аз съм с дълга почти до кръста коса и с 3-4 големи капки мога да я измия. Прави доооста и пухкава пяна. Имам втора опаковка от него и ще я изразходя с кеф. Цената му при намаление е 4-4,50 лв. Ако имате тънка, безжизнена и бързоомазняваща се коса, то мисля че би ви допаднал. За суха обаче не препоръчвам. Ето и порция снимки след измиване и изсушаване със сешоар:






   3. Head & Shoulders Classic Clean Shampoo - от години ползвам шампоана заедно с баща ми. Имах много пърхут и постоянно скалпа ми беше разранен, сърбеше ме. Не знам защо си мислех, че само го хвалят прословутия шампоан и не върши никаква работа. Майка ми все казваше да започна да го ползвам. Някак си се пречупих и посегнах към него. Не само, че ме изчисти и освободи от неприятно чувство, но вече си позволявам да пробвам и употребявам на други марки без да се е появил отново. Винаги поддържаме в банята по 1-2 опаковки от него, не само заради баща ми. Дори наскоро си купих новия вид (мисля, че беше с алое вера, показах го в последната публикация с новите покупки). Аромата на почти цялата серия е свеж и ментолов. Носи усещане за чистота и свежест. Цените са: 250 мл за около 4,50-6 лв (в зависимост от къде ще купите и дали ще има промоция), 400 мл за 7,50-8 лв, 750 мл за около 12 лв.
   4. Avon Planet Spa Turkish Thermal Baths Black Soap - прословутия черен сапун за тяло от луксозната Спа серия на марката. Пуснаха го преди 2 год и естествено не пропуснах да го взема заедно с маската за лице. Аромата е много различен от всички продукти за тяло и лице, които съм имала. Има нещо глинено в него, леко ориенталско и турско. Страшно ми харесва. Напомня ми на хамам. Силен е, но не ми дразни и действа много отрезняващо. Логично черен на цвят и с много плътна текстура, няма проблем обаче при разнасяне по кожата. Почиства и отваря порите страхотно! Ползвам го само през лятото, защото тогава почти всекидневно се усещам мръсна от въздуха и жегите. Нанасям на цялото тяло и изчаквам 1 минутка, след това отмивам с топла вода. Внимавайте с банята, защото при първата употреба стана черна при мен хаха. :)
Измива се естествено. Избягвайте да сте с друг, за да не го уплашите. :)))
      Ето съставките и цвета му (за съжаление описание на български няма, но аз се справям с руския и го "разнищих"):


     Опаковката е 200 мл, но свършва за 4-5 ползвания. Аз съм го ползвала 3 пъти, ако не се лъжа до момента и имам за още веднъж, най-много 2. Цената му е около 7-10 лв. Не знам дали все още се предлага, по едно време сменяха опаковки и спряха някои продукти, пуснаха други. От текущия каталог има нова серия с акай бери, която включва ексфолиант за тяло, маска за лице, за коса и крем за ръце/стъпала.
   5. Garnier Pure 3 in 1 - много сполучлив и любим мой почистващ продукт за лице през лятото. Купих го миналата година, тази ще го привърша след няколко ползвания и догодина отново ще взема. Преди това имах в старата опаковка, също толкова добър. Мисля, че беше тази:

   Имах и едни почистващи тампони в кутийка (Pure Pads Daily Puryfying), от които честно казано не видях никакъв ефект. Дори се сещам в момента, че имам няколко останали и стоят в кутийката в банята. Каня се от край време да ги изхвърля, но са затрупани с друго и съм ги забравила. Ако минете с тампона близко до очите люти. Общо взето 10 лв хвърлени на вятъра. При все, че нямах мазна кожа, не знам защо се юрнах да  ги купувам. Може би заради прекалено голямото тръбене около тях.


    Ползвам "Pure 3 in 1" като ексфолиант и като маска за лице. Страхотно почиства лицето и отваря на порите. Премахва излишния себум и мазнина, благодарение на салициловата киселина. Супер свежа чувствам кожата си след това. Но не правете грешката като мен (ако сте със суха кожа тогава) да ползвате през зимата. Почти цял месец се борих с последствията. Носа ми се белеше ужасно, едва го спасих и то с концентрата на Йогурт България, който също ще взема тази зима. Много плътна текстура има с ексфолииращи частици. Бял е на цвят. Нужна ви е една голяма капка, ако ще ексфолиирате. За ефекта на "маска" малко повечко. Опаковката е 150 мл, цената за която го взех е 9 лв и стотинки (от Ивис).
   6. Avon Foot Works Vanilla Brown Sugar Smoothing Scrub - ексфолиант за стъпала с кафява захар и ванилия. Много хубаво ухае (на карамелизирана захар и ванилия), чак ми иде да го изям. Цвета е блед, подобно на цвят шампанско и частиците не са много груби. Да не кажа всички скрабове от тези лимитирани серии, които съм имала са такива и не може да се очаква чудеса от тях. Ако ползвате като мен постоянно и го правите с превантивна цел, то тогава ще ви хареса заради аромата, но при груба кожа и силно напукани пети - забравете за него! Слагам една лентичка от него и разтривам с пила. Опаковката му е 75 мл и обикновени са на цени от 3,50-4,50 лв при намаление. Ползвам и крема към него (Vanilla Brown Sugar Moisturising Foot Cream). 



     Същият вкусен аромат има и той. Не е прекалено гъст или течен. Бледопрасковен цвят и лесно попиваща текстура. Хидратира кожата, но отново според мен лично не може да се справи с много груби стъпала. Сега през лятото сутрин се е случвало да се събуждам с леко влажни ходила и трябва да отмия, за да не ми е неприятно в сандалите. През зимата обаче ми идва лек.
    Доволна съм като цяло от всички видове до момента и ще продължавам да си ги купувам, докато не изпитам нужда от по-силни.
     Вие колко празни опаковки изхвърлихте през юни месец? :)

6 коментара:

  1. Моите празни опаковки са доста по-малко.Обожавам черния сапун на Avon, трябва да проверя дали още го има и да поръчам <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо, това е нищо. В следващите постове ще видиш още колко празни съм насъбрала. :D

      Изтриване
  2. Черният сапун го спряха за мое огромно съжаление. Аз имам една преполовена опаковка и след като го свърша направо не ми се мисли... Любим ми е!
    Ще очаквам другите постове с празни опаковки с нетърпение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само да насмогна. Имам толкова материал, но времето все не стига. Малко по малко ще пусна всичко. :) А за черния сапун се оглеждам и аз. Не разбирам защо винаги спират най-сполучливите си продукти.

      Изтриване
  3. Можеш ли да дадеш малко по-подробна информация за този "концентрат на Йогурт България", защото ми стана интересно? Аз също съм със суха кожа и особено през зимата е ад.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се. Ето този е http://angelcosmetics.bg/product/4029/biofresh-yoghurt-of-bulgaria-aqua-expert-probiotichen-kontsentrat-za-chuvstvitelna-kozha-50ml.html Много добре хидратира и омекотява кожата, успокоява сухите участъци. Писала съм по-подробно тук за него http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.com/2014/05/avon-planet-spa-provence-lavender-and.html

      Изтриване