неделя, 6 юли 2014 г.

Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty

        С години се боря със зачервената кожа, врастнали косъмчета, пъпки и все подобни "красоти", свързани с д/епилацията. Кожата на краката ми е много чувствителна и не успях да се сработя нито с колата маска (боли ме), нито с епилатора. С второто средство съм пробвала 2 пъти да чистя и цялата ставам рак, започват да се образуват гнойни пъпки и не потретих. От време на време като минавам ръцете и виждам по-големи косъмчета, ги "хващам" с него, но цялостно не се решавам. Затова единствения вариант за обезкосмяване към момента си остава самобръсначката. Май открих перфектният "помощник" с препоръката на приятелка. В началото се дърпах и си казвах "едва ли ще са по-различни от всички останали", но уви. Грешах!


    Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty се оказаха най-доброто, което съм ползвала досега. Жилет - дамски, мъжки (3 вида), Орифлеймска със сменями глави... нищо не успя да ми хареса. Тези обаче засега успяха да се докажат. Ползвам втори, а може би дори трети месец първата и все още не се е захабила до степен, в която да не маха нищо или да ме дере. Скоро ще я сменям, но 2 месеца не е никак малко време за подобен уред.
    Предпазната лента е с алое и жожоба, които спомагат за успокояване и предовратяват зачервяване. Не мога да кажа, че въобще са изчезнали тези "ефекти" при мен, но когато съм вкъщи или на хладно наистина ги няма. Единствено навън и в големи жеги, когато съм с по-особени дрехи, явно от материите се получават раздразнения при допир с кожата ми.
След бръснене краката ми са гладки, да не кажа като на бебе. Естествено ексфолиирам добре 2 пъти седмично, което вероятно допринася също за мекотата. Врастнали косми също срещам супер рядко вече. Почти изчезнаха. Преди време беше кошмар - постоянно чоплех с игла или с нокти. Ако не го правех, последствията ставаха сериозни. Веднъж ходих на хирург точно заради 2 врастнали косъма, вследствие на които целият ми ляв крак от коляното надолу (отпред във формата на кръг) беше затекъл, набраха 2 огромни ..... сещате се какво и бях започнала да куцам. След като спаднаха и изчистихме каквото трябва, ми беше обеца на ухото да не ги оставям. Останаха ми 2 белега, но си ги виждам само аз. (По-добре да съм с рани, отколкото да стигам отново до този ужас. Нямаше как да стоя така, затова се започнаха пробите и начините, с които да избягам от мъките. В 40 градуса и с дълги панталони, не е особено удачно и удобно.)


     До миналото лято ползвах задължително специални лосиони за след депилация, но това въобще не усещам нуждата им. Мажа се с обикновени и нямам проблеми. Удобна е за захващане самобръсначката, главата и е като на нормалните и е стабилна. С 3 "гъвкави" ножчета е, следващи извивките на тялото.  4 броя са в опаковка и струват около 6 лв. Купи ми ги съфорумка от Карфур, но в брошурата на Лили за юни месец ги видях като нов артикул и там струваха 6,10 или нещо от сорта.
     Ако имате проблем като моя, не пречи да пробвате. Цената им е нормална. На бройка също струват около 1,50-2 лв и се захабяват по-бързо, а и дискомфорта след употреба не е за предпочитане. За подмишниците са идеални също. Не се порязвам и зачервявам като преди.
     Направих грешката да отворя сайта на марката и виждам нов вид с тропически аромат, искам ги! Но дали ги има при нас? Трябва да проверя и да се обзаведа с тях. :)

5 коментара:

  1. И аз си взех такива,бяха на промоция 4+2 подарък и цена 4 евро някъде. Допадат ми,но Жилет си остават най-добрите :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами на Жилет все мъжките ползвах, но ставам на червени точки. Ти от кои си доволна?

      Изтриване
    2. От дамските сините дето са :)

      Изтриване
  2. Аз също съм с тази самобръсначка в момента. Взех си същата кутия за около 5,50 от Метро. На промоция са в момента. Доволна съм, обаче честно казано доста съм се изпорязала. Много са ми твърди и остри ножчетата. Любимите ми самобръсначки по принцип са дамските на SuperMax едни такива със странна дръжка. Много удобни, не ми се е случвало да се порежа с тях. Изхабяват се бавно, но в един момент главата им започва да пада. Според мен са идеални за чувствителна кожа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз се режа с всички, ако не внимавам на определени места. Няма как да си го спестя и да няма грам, но засега съм доволна от Уилкинсон. :)

      Изтриване