неделя, 21 септември 2014 г.

Essence Superfine eyeliner pen & 3D eyeshadow 09 Irresistible Chocolates

     Преди 2 дни Тея сподели за промоцията на новата спирала Lash Princes Volume Mascara на Essence в ДМ, която върви в комплект с любимата й очна линия и аз реших, че е същата като моята, но снощи видях че греша. Последните няколко пъти обаче, не ползвам любимия си молив Supershock на Avon за очна линия, а именно Superfine eyeliner pen и останах много доволна. Правих и грим, за да пробвам новите червила Avon Ultra Color Bold, затова вчера направих снимки на продуктите и днес ще ви разкажа за тях. Няма какво повече да отлагам, щом препоръчах на позната и ми сподели тези дни, че също е доволна.
     Сенките пък вчера ви ги показах като нова придобивка, подарък са ми. Не бях ползвала от години сенки от редовния асортимент на Essence и бяха подходящи за тъмни устни. Спретнах един бърз грим и с тях. :)


     Essence Superfine eyeliner pen е с удобен, тънък писец и прави линиите лесно, като могат да са по-тънички и със средна дебелина.


    Аз харесвам точно с нормална и затова повтарям малко след първия слой, за да удебеля и коригирам, ако съм кривнала някъде. Пигмента е наситен, но не е катранено черен.


        Нали козметиката на марката е насочена към момичета, мисля че е идеална за тях. :-) Трайността й обаче е много добра. Вчера докато направя една линийка за суоча и до 2 минути да оставя всичко, за да се измия, вече беше засъхнала и с вода, течен сапун + яко търкане не успя да падне. (Това да не ви притеснява, работи се супер лесно и да сгрешите, се коригира. Щом аз, която за първи път ползвам от 7-8 год. такъв тип се справих...). Нарочно не взех тампон с мицеларна вода, с който свалям без проблем грима си, няма го онова размазване като при Супершок молива и оставих така снощи:


    От тогава съм измила поне 6-7 пъти ръцете си и стои още една бледа линия, което затвърждава мнението ми за дълготрайност. 



    Не очаквах такова качество и ако не бяха ми я подарили, едва ли щях да й обърна внимание или да си я купя. Както казах предпочитам очната ми линия да е със средна дебелина, а тези с писец обикновено са за фини и едва видими. :D Спечели ме и може би занапред ще я поддържам.
    Има и един недостатък или поне при мен - когато гримирам едното око и премина към другото, точно преди опашката сякаш свършва пигмента и се налага да затворя за малко и оставя наклонена надолу. След това си е пак като нова. Но това не ме притеснява, затова си я ползвам доста често. Цената й е 5,49 лв.

     Essence 3D Eyeshadow 09 irresistible chocolates са в светли, ежедневни цветове. Единият е бежов (на окото бие на шампанско), а другият кафяв. Идеални са за ученички или жени, които предпочитат лекия и ненатрапчив грим. В същото време нямат много умения и подходящи материали за работа, разбирайте четки. Преливат се лесно.



    Изглеждат мазни, но се ронят и трябва да внимавате при нанасяне. Нанасяйки тъмният цвят, паднаха доста прашинки по скулите ми. Може би трябва първо да гримирате очите, а не като мен лицето, но пусти навици.... Задължително използвайте база, защото без нея ето каква е пигментираността им:


    Аз сложих на клепача от NYX HD Eyeshadow Base.


      Гримирах се около обяд и до вечерта сенките не се събраха, но леко избледняха и видимо си личеше, че не е току що направен грима. Но за аудиторията, за която са предназначени и ценовия им клас, са ок. Макар за същите пари да могат да се намерят и по-хубави. Например с още 2 лв отгоре можете да купите 2 единички на Флормар, но това е друга тема. :)
     Струват 6,20 и има разнообразие, моите виждам липсват. Вероятно при смяната на асортимента са отпаднали и на тяхно място има нов цвят.
     Опаковката е стандартната кръгла. Не знам дали е стабилна, т.к. не съм я пренасяла досега в чанта при пътуване.



    Общо взето съм доволна от двата продукта като препоръчвам очната линия най-вече!



                * червило - Avon Ultra Color Bold "Bold Bordeaux"
 

2 коментара: