вторник, 28 октомври 2014 г.

Eau de Lys Princesse Marina De Bourbon EDT

       В началото на парфюмното ми увлечение всичко цветно, плодово и аква беше мой тип. Шарените флакони пък направо магнит за очите ми. Сега ако ме питате, ще ви кажа че са страшни бози и не заслужават грам внимание. Малко са онези леки и цветни аромати, които за мен си струват и имат място на тоалетката. Понякога е ок да имаш нещо заради "опаковката", но и доста често състава те отблъсква. Eau de Lys е от онези "прости", ефирни като нежен полъх и неангажиращи парфюми.


     Мога да го препоръчам на момичета, които не харесват ориенталци, алдехиди, шипри и прочие. Цитруси, бамбук и зелена ябълка са в основата на Eau de Lys и изпъкват на моята кожа. Няколко минути след като улегне, усещам и цветен акорд. Има развитие, но аз го намирам за еднотипен, незабележим и "невинен" парфюм. Избива ме на смях от описанието тук. Точно с такъв тип аромат не мисля, че можете да бъдете изкусителки и още по-малко да блеснете с женственост, елегантност и чувственост. За вечерен аромат и дума на може да става, освен в горещите дни от годината.
    Eau de Lys е подходящ за пролет и лято. В студените месеци имам нужда от парфюм с характер, който да се стеле около мен и да ме "топли". Цитрусите са последното ми желание тогава.


      Дори и да успея скоро да го изразходя, не бих си го купила повторно. Взех този флакон в пристъп на лудост. Със сигурност има аромати в тази категория, заслужаващи да се опознаят и притежават, но това странно флаконче не е едно от тях. Разбира се, то има своите фенове. Свят голям, хора и вкусове бол. Сравненията с Шанс о фреш (Шанел) и Еклат на Ланвин аз не подкрепям. Фреш е силно цитрусов и голям свежак, макар че аз не го тача особено. Еклат, макар и сходен, е доста по-шлейфов, има една приятна балсаместа нотка, с която се отличава.
      Флакона е необичаен и малко неудобен за носене при път. Не мога да определя на какво прилича. Трайността също никаква я няма или прекалено бързо свиквам с аромата, около 2-3 часа. Уж има максима, че нещо като не ти допада го усещаш дълго, но аз явно не спадам в графата. Общо взето не съм впечатлена и малко съжалявам, но идната пролет/лято ще гледам да го разкарам от полизрението си и да освободя място за нови красоти. :)

2 коментара:

  1. Шишенцето е симпатично, но явно вътре нещата не са добре.
    Страхотно ревю обаче, обожавам да чета твоите ревюта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, има и много по-хубави. А и за мен е важен парфюма (течността), не толкова флакона. Най-трудно ми е да пиша такива постове. Не може да ми се обърне езика и да разпъвам локуми. Усещам си го, обаче предаването по веригата не е никак лесно. :)

      Изтриване