неделя, 23 ноември 2014 г.

Catrice Luxury Lacquers Million Brilliance 01 It's Showtime & Farmasi 02

    Няколко години подред пробвах лакове на Catrice, но нито един не ме впечатли с цвят или качество. За няколко часа ми се ожулваха връхчетата, маникюра ми изглеждаше като носен 3-4 дни и доста захабен. Ето затова и спрях да ги купувам. Наскоро видях, че има нова серия "Luxury Lacquers", но поради горните причини не им обърнах грам внимание. Няколко седмици по-късно от вносителите на марката за България получих този готин сребърен цвят и миналата седмица го носих.


    Избрах да комбинирам с пастелно бяло, защото мислех че ще ми е трудно да го сваля самостоятелно.




    Обикновено глитърите се нанасят трудно, знаете че като отворите шишенцето и след трети лакиран нокът максимум се точат и сгъстяват. И при този го има, въпреки това не ми беше чак толкова трудно нанасянето. Имам богат опит в това и се справих. :D На 2 слоя покрива, като ефект върху друг лак един е достатъчен. Аз си сложих под него не обикновена база, а peel-off. Моята е на Essence от колекцията Ready For Boarding. За съжаление обаче в България мисля че не продават и тази от редовния асортимент. С нея можете да отлепите на цяла люспа лака. В случая не стигнах до там, It's a showtime издържа спокойно 3 дни и го изтрих по начина, по който махам всички лакове - задържах памук 1 минута и базата някак го размекна, та не успя да ми надере плочката и не се озорих изобщо. Имаше на 2 нокътя отчупени ъгълчета, но аз не си пазя ръцете при работа и е нормално. Отдавам го и на това, че ползвах и заздравих доста ноктите си с Eveline 8 in 1, ако са ви чупливи и меки не знам как ще се държи при вас.


     Завършекът не е грапав като  на някои глитъри, не ми се закачаше по дрехите и не сложих топ лак. Цвета е много хубав сребърен и идеален за коледни маникюри. Блести доста и се забелязва. Знаете, че съм пробвала какво ли не и в това отношение не мога да кажа, че е уау и няма други такива на пазара. Препоръчвам ви го, ако нямате подобен в колекцията и си падате по глитъри, а също и не ви се чака онлайн поръчка или не умеете да правите такива. Бюджетен е (хубавите China Glaze струват двойно и за ден имам забележки като след почти седмично носене, но пък правят страхотни цветове и си давам като поп парите; друг вариант е Golden Rose Jolly Jewels 102 ако не ви падат бързо и те), не ми се обели за няколко часа и създава настроение.
     Опаковката ми изглежда луксозна, огледах я малко и си казах, че ми прилича на Chanel-ските лакове. Дръпнах капачката и тя се извади точно като тях, така че ако ви идва голяма, спокойно можете да я махнете.



Четката му е нормална, не е от онези плоските и широки, на мен ми беше ок.


 Останалите цветове също не са лоши, можете да ги разгледате на стелажите на марката. Цената им е 7 лв и стотинки предполагам, пак не са я написали в сайта, но видях тук 3,50 евро и вероятно е толкова някъде в левове. Освен Вас, можете да зарадвате и близка приятелка или позната за празниците с някой от тези лакове.



     От доста време исках хубав плътен бял лак за основа под глитъри, но повечето предлагани на пазара или не са покривни на нормалните 2 слоя или се точат. Препоръчаха ми Farmasi 02 и Essie Blanc. Аз обаче хич не харесвам лаковете на Essie, а и 12-15 лв за такъв цвят не давам. Затова се насочих към другият. Макар да струва само 1,50 (Елитис) мога с ръка на сърцето да кажа, че е идеалният бял крем. Нанася се като масло, покрива перфектно на 2 слоя, не става на балончета и ми издържа 3 дни без проблем. Много киснене във вода и въпреки това не мръдна. Дори връхчетата бяха бетон! Освен това, досега смятах бяло пастелно за грозно на ръце и някак евтино, но сега твърдя точно обратното - изглежда ми луксозно. В комбинация с Catrice It's a showtime пък, ми стана не само Коледно и снежно, но  излъчваше елегантност, нежност и чистота този маникюр. Бих си я направила отново, а и с тъмносин шимър ще стои също страхотно. ;–)
     Ето и още един красив сребърен глитър Lost in glitter 050 end up glamorous , но марката p2  не се предлага тук. Имат малка разлика все пак, p2 е с холограмни частици и идея по-рядък като консистенция.


4 коментара:

  1. Страхотен е. Мен ме привлича един лилав глитър..ако не се лъжа от същата серия :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щом направих и вчерашния маникюр с него..... си личи и аз колко го харесах. :) Ще огледам останалите в петък, да видим дали ще си харесам друг.

      Изтриване
  2. Златна си, Ивче! Тъкмо си търсех бял лак. Дано го намеря и при нас този на Farmasi. Иначе много хубави снимки! Комбинацията е просто страхотна! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Маги. Стискам палци да го намериш, супер е за тези пари.:)

      Изтриване