вторник, 13 януари 2015 г.

L'oreal Color Infaillible Eyeshadows

    L'oreal е от козметичните марки, които по една или друга причина винаги съм избягвала. Не ми вдъхват голямо доверие, а и високите им цени за дрогерийна козметика, съвсем са ме отказали да ги купувам.
    Добрите отзиви за сенките им в бурканче Color Infaillible обаче, ме подтикна към проба. Преди около 2 години получих от размяна All night blue. Дълго им се чудех, но се оказаха страхотни и след още година ми се отдаде възможност да взема и Flashback Silver. Те също са много хубави. А миналата седмица приятелка ми подари за именния ден и останалите 2 цвята, които ще ви покажа днес.



     Сенките напомнят на известните Chanel Illusion D'ombre, които от много време искам да пробвам и по-точно Epatant, но освен че бройката е ~ 60 лв, текстурата се притеснявам да не изсъхне и да хвърля парите на вятъра.
     Благодарение на L'oreal и по-бюджетната им версия - Color Infaillible, успях да разбера каква е горе долу консистенцията им. Съгласям се с казаното по блоговете, че приличат на пресовани пигменти. Някак зърнести са, средно между кремообразни сенки и пигменти.



   Всички цветове на пазара са с блясък и ако не харесвате такива сенки, то тези ще ви дойдат прекалено може би. Но повярвайте, красиви са! Мажат се като масло, особено лилавото и сивото. Синият и черен цвят са идея по-сухи, но и те са супер лесни за употреба и нанасяне.

           Това са моите  /отляво надясно/:
    005 Purple Obsession ; 006 All Night Blue ; 014 Eternal Bаlck ; 015 Flashback Silver


    005 Purple Obsession е красиво лилаво, не е тъмно или пък прекалено ярко. В рамките на нормалното е и по двата параграфа. Според мен е най-подходящ за есента и зимата. Лесно носим за дневен грим.
   
   006 All Night Blue е индиговосин цвят, прилича ми на нощно небе. Аз съм със сини очи и трудно си намирам сенки в тази гама, но тези макар и притесненията мисля ми заспаха. А на кафеви или зелени очи как биха стоели...мммм, в такива моменти съжалявам за цвета на моите.
 
  014 Eternal Black е черно с блестящи сребърни частици/брокатчета. Малко ми простееше точно този нюанс, но на очи стои много красиво. Дори не предполагах, че толкова ще ми хареса. Според мен самостоятелно и леко опушен с кафяво или сиво, е екстра.
   
   015 Flashback Silver е сиволилав, много интересен цвят. Макар в името да е споменато само silver, в действителност е с доста светлолилави оттенъци и на око е чуден. И за дневен, и вечерен грим би стоял страхотно.
    

    Допрях съвсем леко и прокарах пръст, вижда се колко са пигментирани, а на долната снимка е останалото след като си мацнах на другата ръка. Както виждате сивото и лилавото са почти непокътнати.


     Трайността при мен е цял ден. Носила съм ги с минералната база на Artdeco - гримирам се сутрин в 7 и вечерта по същото време свалям непокътнати. Не очаквах на моя паднал клепач да се държат толкова добре, но е факт. Само цената им от 15 лв хич не ми допада, но въпреки това обмислям да взема ако зърна и не забравя Forever Pink, Burning Black, а и Endlress Chocolat не бих отказала. Последните няколко пъти виждам на промоция, дори пролетта бяха намалени в ДМ на 5 лв и ме е яд много, че не ги погледнах. Имам доста сенки в тази гама и избягвам да купувам нови. Тези, въпреки това, биха ме накарали да прегреша.
     Забравих да спомена, че се разпрашват леко и затова аз гримирам първо очите, когато реша да ги използвам и след това лицето. Нанасям ги с плоска четка със синтетични и жилави косми като притискам и леко потупвам по клепача, за да могат да залепнат хубаво и максимално малко количество да пада по бузите.
     А ето и по едно грим предложение от мен с тях:

     005 Purple Obsession - опуших с Golden Rose Matte 213 и сложих малко бели перлени сенки в основата на окото, червило Avon Perfect Kiss "Kiss me pink" и глос Avon Glazewear "Pink Shine"



                             



 
      006 All Night Blue - цък и пак 
      Червило - Maybelline Color Sensational 620 Pink Brown
    
      014 Eternal Black (опуших с матови цвята от Chocolate Bar, червило Avon Perfect Kiss "Chic Nude")

 



          015 Flashback Silver (опуших с Manhattan Multi effect Eyeshadow 46 Purple Glow, червилото е бледо розово, но не го помня кое е)


     С 2 ръце ви ги препоръчвам! Сполучлив и определено качествен продукт са.
     Не се спичат и изсъхват, както предполагах. Стига да не ги забравите отворени разбира се. В магазините тестерите са точно такива, защото не ги затварят, но ако са запечатани и непипани от любопитни и нагли ръчички, не би трябвало да има проблем. 

6 коментара:

  1. Сенките са страхотни и са ми любими. Задължително пробвай Endless Chocolat! http://kamicee.blogspot.com/2014/11/loreal-color-infallible.html

    ОтговорИзтриване
  2. Прекаляваш вече с тези сенки :(( Тъкмо си поръчах още една палитра ..естествено с неутрални цветове хаха .. Много ми харесват и тези,но ще се опитам да се въздържа от тях..Дано само не ги видя намалени някъде ... хаха. Иначе страхотно ревю и прекрасни снимки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам, признавам си. :))) И аз имам няколко палитри в уишлиста - Smoked + Naturally Yours (Zoeva), много ми харесват и Pro на Лорак, но засега стискам и си казвам имаш достатъчно. Да видим докога обаче. Снимките не станаха много добри, че започна да се стъмнява, но мисля цветовете се виждат горе долу добре. :)

      Изтриване
    2. Цветовете се виждат страхотно :)) Аз си поръчах Lorac Pro 2..Наистина нямам нужда,защото по Коледа се сдобих с една на Sleek,на която все още не мога да се нарадвам..Но една приятелка ми я намери на супер изгодна цена и просто нямаше как да я пропусна..Надявам се до няколко дни да я получа и ще я покажа във фб :))

      Изтриване