понеделник, 20 април 2015 г.

The Body Shop Blueberry Lip Butter

     Когато сте фенове на "плодовите" козметични продукти, а любима ваша марка е спец в такива и постоянно пуска нови изкушаващи колекции, няма как да пропуснете да пробвате почти от всичко. Въпросното масло за устни от серията с боровинка си закупих от фирмения магазин на The Body Shop на бул. Истиклял през есента в Истанбул. Много трудно си избрах едно. Чудех се с шеа ли, с боровинка ли, с мед ли.... но ужасно вкусният аромат и любовта към боровинките, ме накара да грабна този. Исках нещичко от тази колекция, та задоволих глада си с тази малка симпатична лилавосиня кутийка. Въпреки това ексфолианта за тяло не спира да излиза от главата ми, заедно с малиновия, а консистенцията им като на конфитюр буквално.... не питайте каква воля имам, за да устоя досега на ужасните намаления, които имаше наскоро в британския сайт на марката. Стисках със зъби и затварях страницата, за да не се ядосвам повече на безкрайните ми запаси. Да, знам че като скрабове не са нещо особено, но аромата им, ох!


    Маслата за устни са запечатани с фолио, за разлика от тези за тяло или поне някои и други продукти на марката и няма начин да не забележите, ако попаднете все пак на отворено, което ме съмнява да се случи в чужбина. Затваря се много плътно кутийката, лекичка и удобна е за носене в дамската чанта. Няма да имате проблем да я вземете с вас при пътуване.



    Текстурата е плътна и трябва с кръгообразни движения с пръст да "разтопите". Първите 1-2 ползвания е по-сухо, но след това се нормализира и става по-лесна употребата му. Нанесено е лекичко и комфортно за носене, като нормален балсам.



Прилича на онези твърдите балсами, които продават в малки опаковки и препоръчват да се ползват за успокояване и масаж върху слепоочията или пък за стъпала. Цвета му е наситен бял. Моите устни са естествено тъмночервени/малинени и с по-светли червила напр. съм мъртвец. Същото се получава и ако нанеса повече от това масло. Приличам на болна. Аз го ползвам предимно вечер преди лягане, но ако реша все пак да нанеса през деня и да излезна, трябва да сложа съвсем малко.


    Мирише мноооого вкусно, едва ли е нужно да казвам. Аромата е сякаш на боровинков сладолед, но си представете както ментата има охлаждащ и леко тръпчив ефект, така усещам и този. Супер готин и сладък, особено като си задържите носа малко по-дълго до опаковката. Няма грам химическа миризма за мен. Наситено и плътно на боровинки ухае. Ако не харесвате толкова отчетливите аромати, да го имате впредвид.
     Идва ред на ефекта от него. Както и murfeishun е споменавала за други 2 вида, така и по чужди блогове са казвали момичета, че освен аромата им, действието не е нещо, с което се славят. Има и доволни разбира се. Не мога да не кажа, че не прави абсолютно нищо и с него или без е все едно. Хидратира и омекотява устните ми или поне моите, но ако сте със супер сухи и напукани, не бива да очаквате "обновяване". Аз не оставам почти никога без червило или някакъв балсам, следователно нямам напукани и проблемни устни, но все пак и времето навън оказва влияние. Сутрин имам още лек слой от него, понякога съм го "изяла", но сравнен с Nuxe Reve de Miel е по-слаб. След като изчезне напълно, не чувствам опъване или сухота, не ми дразни по никакъв начин. Количеството е 10 мл и ще стигне за доста време. Ето и състава:


       Не е лош продукт, нито пък скъп. Струват около 10 лв балсамите или 12 лв тук, но ако започнете с този продукт на марката, може да останете с грешно впечатление - че продуктите на The Body Shop не струват. Така че бих насочила вниманието ви в друга посока, ако естествено не сте запалени по тази част и неустоимо ви привличат или си търсите нов "улов" за проба. Имат сладурски опаковки и невероятно апетитни вкусове, но дотам. Ефекта им не е несравним и неповторим, за да оправдаят 12-те си лева. Аз бих ги дала за душ гел, макар реално погледнато и за такъв да са много, но всеки с лудостите и пристрастията си. ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар