неделя, 3 май 2015 г.

Празни опаковки март, април

      Помислих, че ще се натрупа цяла торба и последните 2 месеца, но всъщност започнах да ползвам доста неща и редувам, при което не мога да изразходя наведнъж много. Поне няма да е особено дълъг поста. :)


       За крема за лице и маслото с какаово масло на Avon ви разказах в отделна публикация. Харесах и двата продукта.

       Този за лице омекотяваше добре кожата ми, но в студените месеци не ми беше достатъчен. Маслото за тяло и то не беше лошо. Подхранваше, хидратираше и омекотяваше. Искам да пробвам обаче много други, затова не бих го взела отново. Аромата им е хубав, но не мирише на шоколад или вафла, така че ако сте на диета е поносим. :)

   
     Мицеларната вода на Garnier е попадение. Икономична, справя се идеално със задачата си. Не оставя лепкав слой и не изсушава. Бюджетна е. Имам нова опаковка от нея. Спрея против изпотяване няма да купя отново. В началото много ми хареса, но в последствие става обратното. Не ме предпазваше и ми оставяше бели следи почти на всяка блуза/рокля.
     Душ гела Senses Hollywood Starlet не е нищо особено. Освен аромата им, тази евтина серия не купувам заради нещо друго май. Гел като всеки друг. Мирише на зеленина и цветя. Така или иначе не се предлага вече, редовно пускат нови видове.


        Маслото на The Body Shop с арганово масло ми е любимо. Много е плътно и гъсто. При вземане от кутията, се чува подобно на пукане. Не се разнася трудно, но иска лек натиск. Оставя типичния за марката мазен филм, най-вече когато сте на топло. Дори да е попило, стоите ли около печка, пак се активира. Чудесно е за зимните месеци и много суха кожа. Действително кожата ми е хидратирана дълги часове наред. Пак бих си го купила. Аромата е силничък, сякаш наистина е на арганово масло.
       Loreal Expert Instant Clear имах в малкото бяло шишенце - този. Много ми допадна аромата му. Ухаеше на мъжки парфюм или поне унисекс аромат, т.е. нямаше стандартния цветен или плодов. Ефекта му обаче не. Почистваше косата ми до скърцане, стоеше суха и залепена за главата. Никакъв обем, блясък и жизненост. Добре, че ми беше пробичка от 50 мл, за да разбера че не е моят шампоан. Взех го, когато ми се омазняваше по-бързо косата и имах пърхут, а той е предназначен за регулиране на секрецията, която води до това, но когато го извадих за ползване, вече проблемите бяха отшумели.
       Във флакона от серум за сухи краища на Avon, имах Extraordinary Oil на L'oreal. Не можах да го харесам. Не видях нито допълнително подхранване, нито блясък. А имах големи очаквания за него след отзивите. След Orofluido нищо друго не ме впечатлява.


        За серията Мед и мляко на Орифлейм също споделих наскоро, харесвам я и тези 2 крема за лице не правят изключение. Пак бих ги купила по нататък. Омекотяват кожата, хидратират, но не силно. Околоочния е приятен, ползвам го и за дневен, и за нощен.


       За Estee Lauder Advanced Night Repair и Estee Lauder Revitalizing Global Anti-Aging Creme писах съвсем скоро. Серума сякаш ми позаглади линиите на челото и назолабиалните. Крема хидратира прекрасно. Хубави продукти са. От серума имам още малко, но тези дни ще го приключа.
      Garnier Pure 3 in 1 ви го показах в такава публикация миналото лято, като си мислех че вече е към края си. А той ме изкара до вчера буквално. Ползвах го 2 години. Толкова е икономичен, че няма повече накъде. Перфектно почиства кожата ми лятото, но зиме ми докарваше рани направо. Много е агресивен, защото тогава кожата ми е суха и не мога да го ползвам. Пак ще си го взема, но може би следващото лято. Струва около 10 лв.
      Yves Rocher Hydra Vegetal Gel Creme ми беше любим крем. Ухаеше супер свежо, текстурата лека и приятна, подобна на гелообразна. От както съм го изразходила се каня да си го купя, но все имам много други и пропускам. В неговото бурканче приятелка ми беше отсипала от маската на Yoghurt of Bulgaria Probiotic Ultra Detox Face Mask, от която също останах доволна и ще си купя. Омекотява и подхранва кожата, аромата на рози е супер нежен и луксозен. Някак креместо ухае. Нямам нужда от крем за лице след нея. Ползвах гела от серията преди време, много добър е и той. Бих си взела и от кремовете за лице.
    Двете спирали бяха хубави, Oriflame Extendalash може би бих купила отново, но и трябват месеци, за да става за ползване. Много и е течен туша. Swing & Volume на Astor ми идва на същата цена като любимата ми GG Supreme Length и не я препоръчвам, понеже четката е особено и трябва свикване, а и не знам предлага ли се тук и въобще в асортимента вече.
   

      Avon TTA In Bloom не беше моя парфюм. Затова и реших да го изпръскам, за да ми се махне от тоалетката. Много е харесван и хвален, аз лично го определям като ретро цветен аромат. Толкова търсен беше, че го пуснаха отново на пазара миналата година. Моето флаконче беше половино, открих го съвсем случайно в продавалник. После поръчах и от новата партида, но го продадох. Не ми носи удоволствие, прекалено строг и не впечатляващ ми е.
     За молива Supershock Black (Avon) съм писала безброй пъти. Обожавам всичките им цветове, но този заедно с Blackberry ползвам най-често. Особено черния. Бетон е от сутрин до вечер върху сенки. Самостоятелно не го нося почти, защото ми се отпечатва на коста.
    Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation харесах много и купих още когато излезна преди 2 или 3 години. В последствие обаче видях, че е прекалено покривен и ми идваше сух. Стоеше някак брашняно и неестествено. Подчертаваше ми и порите около носа понякога, а аз нямам сякаш такива. Вечер след като се прибера и сваля грима си, имах пъпки и нямаше смисъл да се насилвам да го ползвам. Отдавна трябваше да пиша за него и да го изхвърля, но все го забравях. Хубав фдт е, но за себе си открих, че по-леките и даващи естествено "сочно" покритие, работят в пъти по-добре.


 
       За самобръсначките на Wilkinson Xtreme имам отделна публикация. Много ги харесвам, супер дълго време ползвам една. Стигала съм  до половин година. Мисля да си взема и със сменяемите глави да пробвам. Моя приятелка си купи наскоро и ми я похвали.
       Microcell 2000 Nail Repair е прочутия заздравител за чупливи и разслояващи се нокти, но при мен нямаше чудотворния ефект. Имам още малко от него, обаче е доста гъст вече. Докато го ползвах, ноктите едва едва се закрепиха, но ударя ли в твърда повърхност и моментално се чупеха. Голямата опаковка струва 27,20 лв. Имам и от топ лака мини, той пък е супер тънък и все едно нямам топ. Та така си стои.

Oriflame You Dazzle Shower Creme беше от някаква лимитирана колекция, от която имах и крема за ръце, и сапуна. Мирише обаче някак евтино. Хем е цветен и след душ се чувствам чиста, хем не ми хареса. Затова и спрях да поръчвам такива продукти и да се лъжа по цветните опаковки на марката....


       За тези 2 тестера споменах, че не съм очарована. Най-обикновени масло за тяло и крем за лице. Не бих си взела в пълен размер.



      И за финал - последното ми хоби напоследък е чайовете. Twinings лайка, мед и ванилия харесвах, докато не открих на българска марка доста добър и бюджетен вариант. Този е малко по-различен от познатия на всички в стандартната опаковка. По-ароматен е, но вкуса му за мен отново е някак блудкав и разводнен. Apple, Cinnamon & Raisin Tea ми допадна. Аромата беше хубав и на вкус също, но нищо впечатляващо. След Magic Apple на Teekanne никой друг не ме грабва. Blackcurrant, Ginseng & Vanilla не беше лош, напомни ми на вида Ginger & Lemon. Леко тръпчив е. Pure Peppermint ми е съвсем обикновена мента, българската на Биопрограма е по-добра. Lipton Peppermint пък не ми хареса хич. Ако не пишеше от какво е на пакетчето, едва ли щях да разбера. Толкова е слаб и неароматен. Не струва.


Мда, мислех че ще е кратък поста, но пак не успях. :)

2 коментара:

  1. Относно заздравителите за нокти - дълго време не можех да си пусна дълъг маникюр, защото се разслояваха. Купих си заздравителя на Мавала, също толкова хвален, колкото и този на Микросел. Имаше ефект върху твърдостта на плочката, но не и върху разслояването. След това опитах с 8 в 1 на Евелин. За 10 дни имах дълги и здрави нокти. Прекрасен! Може да пробваш с него! Струва около 5лв. Един курс ми беше достатъчен. След това съм го ползвала още веднъж, но за да имам дълги нокти по-бързо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евелина го имам от миналата година и е страхотен. И моите нокти отдавна се оправиха с него. Лака държи повече. Микросела ми се моташе в чекмеджето и реших да го спомена, че при мен не подейства. :)

      Изтриване