събота, 11 юли 2015 г.

Catrice Revolutionary Step Ultra Stay & Gel Shine - Base & Top Coat

     Знаете колко държа на красивия и перфектно оформен маникюр, затова и обръщам голямо внимание на добрата основа и съответно топ лак. До скоро се кълнях и ползвах почти само топа на Poshe Dry Fast Top Coat, защото не се отдръпва гадно като Seche Vite, не се сгъстява (беше ми писнало малко след пълнене на ново шишенце, да разреждам при всяко лакиране) и в същото време съхне бързо колкото него. Но! Това се промени при получаването на новият топ лак на Catrice.
      Не харесвам лаковете на марката, при мен не траят достатъчно и текстурата им винаги ми е създавала проблеми, но откакто имам Gel Shine Top Coat не ползвам никой друг!
      Придава много хубав блясък, почти като Poshe (не толкова стъклен, но все пак доста приличен), съхне сравнително бързо, не се отдръпва и потъмнява или помътнява, лака ми издържа в зависимост от него, докато не го сваля. Трайността ме впечатли най-много, а с Poshe това ми е труднопостижимо понякога. Обикновено ми се е напукал някъде или се е отдръпнал от връхчетата. С Catrice Step 3 нямам такива проблеми.


     Четката му е широка плоска и много удобна. До момента не ми се е налагало да го разреждам, а го ползвам от 4 месеца. Не ми са се появявали и досадните балони. За подобен продукт, текстурата му е идеална и се нанася лесно. Има съвсем лек "намек" за гъстота.
      Държа да кажа малко повече за съхненето, понеже напоследък чета за така обичания гел топ на Essence от всички, за който казват, че съхне малко по-бавно (изкушена съм да го пробвам, обаче не го намирам никъде) - не очаквайте и с този, че лакът ви ще е сух след 5 минути. В това отношение все още не съм намерила идеалният и "100 %-ов двойник" на Seche Vite/Poshe, но спокойно 20-30 минутки след лакиране си лягам и сутрин нямам никакви поражения. Не съм от най-търпеливите и внимателни, но не ми се е случвало да разваля маникюра си. Икономичен е - не съм изразходила и 1/3 все още, а нанасям щедър слой на всеки пръст. Цената му е повече от приемлива (6,80 лв) за качеството. Можете да го намерите в Лили и по други вериги с щандове на марката.


      Сега малко и за базата - Step 1 Gel Shine Base Coat. Тя е с малко по-гъста формула от нормалното, но и при нея не съм имала проблем с нанасянето. Единствено, ако държите по-дълго отворена, може да ви се наложи за втората ръка да затворите и разклатите за секунди. Финиша и е матов, почти не личи че имате някакъв слой на ноктите. Прилича ми на естествен блясък. Тези, които имат и са чели поста ми за балсама на Nuxe Reve de Miel ще си спомнят може би направеното от мен сравнение - моите устни, но по-хубави и с базата има нещо такова.


     Съхне бързо, почти веднага след нанасяне. Не ми прави балони. Плочката ми не се е оцветявала от по-тъмни цветове, докато съм с нея. За трайност - не съм сигурна, че удължава повече живота, топа на мен ми е достатъчен. Но да кажем, че 3 дни лака ми е ок с нея. Сравнена обаче с Eveline 8 in 1, губи. С него маникюра ми е непокътнат почти седмица, особено с някои пясъци. Не е лош продукт, но моят фаворит от двата продукта, е топа.


     Снимки преди и след не съм правила, защото така или иначе ви показвам редовно. Напр. един от последните ми маникюри с Models Own Pink Punch - цък. Тук Deborah Shine Tech 60 на 6 дни! Още един красив крем - Orly Cashmere Cardigan.
     Препоръчвам ви, ако си търсите добър топ, а и база - пробвайте ги, не са никак лоши. Топа особено. си струва парите! Ще си го купя веднага щом го изразходя.

    *И двата продукта са ми предоставени за проба от Dodis International.

Няма коментари:

Публикуване на коментар