неделя, 21 февруари 2016 г.

Palmolive Thermal Spa Shower Creams

     Душ гела е продукта, който бих избрала най-лесно в козметичен магазин. Вече има безброй марки на нашия пазар, но 3 за мен си остават топ от години наред и ако не знам какво искам, винаги мога да посегна с удоволствие към Dove, Palmolive или Nivea. Никога няма да сбъркам. Предлагат универсални според мен аромати, душ кремове са (с богати и подхранващи формули) и не изсушават кожата.


      Миналата пролет при поредното ни ходене до Одрин, съвсем случайно се сдобих с тези 2 ексфолииращи душ крема на Palmolive. Както виждате, вървяха в комплект и макар да не обичам особено кафето, заради кокосовия се навих да го взема. Всъщност тук кафето не е така натрапчиво, а прилича на капучино с шоколад по-скоро и много ми хареса. От типа на онзи душ крем с бразилско кафе на Yves Rocher e.


       Консистенцията им бих казала че прилича на какаовия лосион на Жая. Толкова гъста, богата, подхранваща и е истинско удоволствие да се изкъпе човек с тях. Не излиза трудно от опаковката, но трябва време докато се стече, ако сте свалили повече от количеството им. Ексфолииращите частички са фини, не могат като истинските скрабове да премахнат мъртвата кожа, но и тяхната цел не е това. Просто правят една идея по-луксозен продукта. Толкова ми харесва текстурата им, че обичам да ги ползвам без да нанасям на гъбата, а директно с пълни шепи. :) Двата струваха 8,50 лири, което прави около 6 лв. Супер изгодни са за това качество.


        Чувствам се като в онази реклама, в която Клеопатра е легнала във вана с мляко и я обливат с него. Такова усещане ви създава. Ароматите им ме разтапят. Thermal Spa Cilt Yenileyici или на български Кокоса е със страхотен кремообразен мирис. Съдържа кокосово и масло от жожоба. Не си представяйте типичния за козметичен продукт, кокосов аромат. Нищо общо. Няма я онази тропическа и леко суха нотка. Тук е по-скоро млечен, сякаш е скъпо кокосово мляко и много луксозен.



      Не искам да свършва опаковката ми, защото тук серията я няма. Частичките му приличат на парченца от кокосов орех. Междувременно помирисах познатите Nivea Creme Coconut, Dove Purely Pampering и Palmolive Pampering Touch, за да ви кажа до кой най-много си доближава от предлаганите по нашите магазини. И печелившия е Dove Purely Pampering. Той е с кокосово мляко и цветчета от жасмин. Доста близък е аромата му до този на Palmolive, но от жасмина има цветна нотка. Много нежен!

      Body Butter Kahve Hazzi е с аромат на кафе, но не онзи горчив и силен натрапчив, какъвто за мен е аромата на кафето. Не пия и не понасям почти нищо с вкус на тази топла напитка. Този душ гел обаче ме спечели, да не кажа от първо помирисване. Лек кафен дъх с мляко и шоколад. Съдържа 100 % натурален екстракт от кафе на зърна. Формулата не включва сапун.



    Частичките тук имитират смлени зърна кафе предполагам, които също са фини и не дразнят кожата. Текстурата ви кара да мислите, че вземате душ с много гъсто капучино с шоколад. :) Ароматна, пухкава и мека пяна прави.


       Не изсушават кожата, оставят я мека, гладка и деликатно ароматизирана. Преди да се облека, усещам лекия мирис върху тялото ми. Сякаш ухаете на чисто бебе. :)


       Серията се състои от още няколко аромата - мента, праскова, ягода, ванилия и шоколад. В България съм виждала от сапуните към тях, които са огромни. От тях съм купувала с шоколад и кокос, които подарих на приятелки. Те също ухаеха страхотно. Не изключвам да се намират някъде и душ кремовете. Знаете че има разни магазини с продукти, които официалните за страната дистрибутори на съответната марка, не внасят.


      За финал ще ви кажа и няколко думи за душ крема Irresistible Softness. Него вече го има навсякъде по нашите магазини. Обогатен е с хидратиращо мляко и екстракти от 100 % естествен произход от орхидея и алое вера според производителя. Богатата му и кадифена формула ви обгръща в чувствен аромат на екзотични цветя.



      Не помня от колко време не ме е оставял без думи продукт и то точно измивен. За мен няма голямо значение точно душ гела ми, но вероятно не е така. Прави неописуемо мека, пухкава и кремообразна пяна. Сякаш нанасям по тялото си коприна. И е много обилна. Аромата е точно мистичен, но не е силен и не се разнася в цялата баня, а стои близо до кожата. Обаче усещането е като на луксозен душ крем! От типа на Dior Midnight Poison е.


       Нужно ви е много малко количество, защото се пени сериозно и ако прекаля, по 2 минути изполивам гъбата. На цвят е като кремче ванилия. Текстурата е като на по-течен лосион, не е така гъста като на горните 2. Подхранва кожата, не я изсушава и с две ръце ви го препоръчвам. Моята опаковка съм я купила за 4 лв (на цената на 250 мл) и си струва всяка стотинка! Не искам да излизам от банята, когато се къпя с него. Толкова много ми харесва!


        Какво мислите за душ кремовете на Palmolive? Харесват ли ви, имате ли любим аромат или на някоя друга марка сте открили по-добри?

Няма коментари:

Публикуване на коментар