вторник, 26 юли 2016 г.

Aura So dolly So Sweet

      Последните нови попъления по стелажите на козметика Аура през месец август ще са тези сладурски продукти с вкусни имена "Miss Patisserie" от новата им колекция So Dolly So Sweet! Много весела, розова, бонбонена и сладурска! Има и още по един цвят червило, руж и лак в по-светлорозово, както и мигли. Подобно на продуктите от редовния асортимент, и тези не ме разочароваха.


       Червилото 714 Miss Patisserie е в ярък, но не неоноворозов цвят. Формулата му е по-суха от червилата от Final Matte. Ако имате сухи участъци ще ги подчертае малко, затова е добре да ексфолиирате преди нанасяне или да ползвам балсам от типа на Nuxe Reve de Miel. Трайността обаче е чудесна и малко след нанасяне почти не се усеща, сякаш имате лек балсам на устните си. Комфортно е и приятно за носене. Аз не подновявам през работния ден. След обяда се поизтрива, но остава равномерен стейн. Ако хапвате по-мазна храна и обилно, вероятно ще имате нужда от повтаряне. Не се разтича.


         Има много вкусен аромат на ванилови бисквитки, без химична нотка. Такъв е и на червилата от Final Matte.



          Ружа Glorious Cheeks 226 Miss Patisserie е малък разкош. Освен страхотния розовокоралов цвят, има чудни частички, които придават много свеж вид. Стои момичешко и пролетно. А и принта е толкова хубав - стичаш се шоколад върху сочни ягодки.... ммм чак запреглъщах. :)


        Много добре пигментиран е, затова трябва да вземате по няколко прашинки и да допирате съвсем леко четката. Най-добре работя с него с мека и пухкава четка като Zoeva 126. Не е свръх наситен, че с лекота да се направите за матрьошка (като с Milani Baked Bella Rosa), но и не е нужно да чегъркате за цвят. И се оказа доста траен. Тук на първите 2 снимки съм сутринта в 7,30 непосредствено след гримиране (нанесла съм леко):

         
                А тук вечерта около 19,30 (поднових само червилото за снимките):

          Хайлайтъра е с гел текстура. Това е първият продукт с подобна консистенция, който ми минава през ръцете и въпреки това не ми е труден за употреба или нанасяне. Нужно ви е наистина много малко количество, с върха на пръста, защото е супер блестящ и достатъчно пигментиран. Частиците са брокатени по-скоро.


        Малко след полагане върху кожата засъхва и не мърда почти през целия ден. Оставя мокър ефект, много красив и е идеален за морски гримове. Можете да го нанасяте дори без база /фдт/. Чудесен е и върху клепача като акцент, опушен със светъл матов цвят. На онези от вас с мазни кожи, препоръчвам да погледнат прахообразния хайлайтър на марката, защото този ще им подчертае порите и няма да им хареса колко силно блести. Но за нормалните и сухи кожи, е добър вариант за разнообразие. :)


        Цвета му е между бледорозово и бежово, но на кожа стои като стандартните хайлайтъри (сребристобели са частичките при мен).


      Лака 438 'Miss Patisserie' е в много сочен розов цвят. Както казва една приятелка на такива цветове "пинков корал". Страшно ми напомня на OPI Elephantastic Pink, но този няма толкова коралово. Плюса на този лак при мен е, че издържа в пъти повече от OPI, а и не се нуждае от 3 слоя. Покрива перфектно на 2, четката му е широка, удобна, с лекота овала ми става перфектен. Текстурата е идеалната кремообразна. Няма никакви частички и това позволява да експериментирате много със стикери, брокати, пясъци като акцент. Чудесен и за поводи като рожден ден или просто ако обичате розово. Много слънчев и весел нюанс. А и кой не обича розово? :)




      Трайността е относителна, но при мен спокойно си издържа 3-4 дни. Свалям с минимални забележки, които само аз виждам. Вече съм ви писала за един лак от Resistant тук. На мен бързо ми омръзват маникюрите и обичам да сменям. Ако лаковете ви траят, този също седмица би откарал според мен. Цената му е около 5 лв.


       Единствено миглите не съм пробвала, макар че ми се иска. Никога не съм слагала, затова и нямам лепило за тях, но отзивите за този аксесоар на Aura са добри. Стоят естествено, можете да ги подрежете, за да паснат на вашата дължина.
        Съвсем скоро очаквайте колекцията, а дотогава ми споделете кое ви е харесало от нея и бихте пробвали. :)

2 коментара:

  1. Ивче, най-накрая се завърна! Невероятно сладък пост. :) Лакът наистина ми напомни на OPI-то от индийската колекция, а след OPI Ink, той ми е най-любимият на бранда. Лепенките са страхотни и те, не се притеснявай, че е останало номерчето, то е против уроки. Ружът непременно ще си го взема, всичко е много готино. Само хайлайтърът нещо не ми допадна. Червилото също е много свеж летен цвят, но аз не нося матови червила и ще се въздържа. На теб ти стои чудно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. :) Липсваше ми писането, но и сега ми е малко смотано като ми я няма информацията. Направо не ми се включваше лаптопа, ако не беше блога. Да се надяваме, че е за добро. Ружа и на мен ми е фаворит, няма да сгрешиш с него. :-)

      Изтриване