петък, 29 юли 2016 г.

Essence Little Eye Brow Monsters

        Little Eye Brow Monsters е последната лимитирана колекция на Essence, която можете да намерите в някои дрогерии и аптеки докрая на месеца. Мисля че едва ли ще изчезнат изцяло през август, но вероятно няма да се зареждат допълнително като се изкупят наличностите.


         От марката ми изпратиха няколко продукта за проба в началото на месеца и докато все още имате възможност да купите, бързам да ви кажа какво включва и можете да очаквате. Получих 5 неща от общо 9, които можете да разгледате подробно тук в сайта - терапия за стимулиране растежа и сгъстяване, пинсета, шаблони, четка за попълване и сресване, както и хайлайтър за под веждите.


          Най-много от всичко съм ползвала терапията, т.к. искам да сгъстя и направя по-плътни и изразителни веждите си. Имам места с по-малко косъмчета и са рехави, затова се старах да се мажа редовно вечер преди лягане. Обогатена е с масла. Цената й е 5,49 лв.


          Опаковката й е много удобна за употреба. Апликатора е като на глосовете за устни и ухае много вкусно на ванилия и малини. Текстурата е гелообразна. Много прилича на Rimmel Shock Gloss и с консистенцията, и с аромата. Не е мазна като вазелините, така че не е неприятна изобщо. На сутринта вече е попила, освен ако неволно не сте я избърсали по чаршафите си. За около месец ползване, забелязвам че косъмчетата израстват малко по-бързо, при което се налага почти всяка сутрин да почиствам по няколко и веждите изглеждат по-добре оформени, стоят по-гладки. Изразходила съм 1/4 от количеството за периода. Мисля че би стигнала за средно 4-5 месеца редовна употреба терапията. Определено виждам ефект от нея. Преди да започна да я ползвам можете да видите как изглеждаха вляво на снимката веждите ми (непопълнени) и вдясно е снимката от днес (попълнени с много малко от сета на Wet n'wild).


           Шаблоните (01 say yes to statement brows) бих казала, че са глезотия и са подходящи за жени с редки, рехави и светли вежди. Такива, които имат видима нужда от попълване и добро оформяне. Моите за радост не са от тях и пробвах само единият вид. Имам сравнително гъсти и достатъчно дебели вежди, но този шаблон ми ги прави прекалено груби за моя вкус. Ако искате да експериментирате обаче или пък за Хелуин, са забавни и биха ви свършили работа.



                                          Miss Drama - са в стил Николета Лозанова за мен :–)

           Не знам дали съм ви споменавала за моите несгоди с пинсетите. Пробвала съм не една или две, но единствената която харесвам и ползвам до ден днешен, е от онези черните и най-обикновените (в червените калъфчета). И от тях съм имала няколко броя, докато не улуча хубава (разбирайте да скубе бързо, лесно и да не накъсва космите и да ги захваща). Имам и още 2, които стават, но нали знаете като свикне човек с едно и му е удобно. Затова и бях скептично настроена към тази (01 don't touch the monsters!). Но останах много приятно изненадана.



           Когато я стиснете няма луфт (знаете че пинцетите с такъв, не скубят) и захваща идеално косъма. Все още не съм я разработила добре и затова трябва да се стиска здраво, защото е нова и супер стабилна. Като изключа това, нямам никакви други забележки. Доволна съм от нея, колкото и от моята, така че се радвам на тази придобивка и може би е време да заеме мястото на моята остаряла помощница. :) Освен това е опакована в удобно гумено калъфче, има си предпазител, а и сладурския жълт цвят не е за пропускане. Струва 4,39 лв.


             Хайлайтъра ми беше най-интересен. Той се предлага в 2 цвята - 01 lift'em up in white и 02 lift'em up in rosy. Аз имам първият. Не е нито мазен, нито сух. Нанесен веднъж, почти не мърда от мястото си. Засъхва за секунди и трябва да се работи бързо с него. С чист пръст и търкане не пада. Единствено ако се намокри, е възможно да се размаже леко.



           Блестящ е доста и покривен. Нужно ви е малко количество, защото заради пигмента стои бяло. Искаше ми се да няма толкова блясък, но нанесен внимателно и пестеливо под чупката на веждите, няма да сте като коледна елха. И определено ефект има от него. Повдига оптически и изглеждат добре оформени. Но ако не сте със оскубани вежди и не са поне малко по-тъмни (на руси не мисля че ще се забелязва), няма особен смисъл. За онези от вас, които се грижат старателно за "рамката" на лицето си и имат среднодебели, е чудесен.




          Обикновено при мен стика издържа работния ден, но не в перфектно състояние. Имам навик да се пипам и съм го поразмазала. Суоча от ръката ми обаче, искам да ви кажа че с вода не се изтри. Успях да изчистя ръката си с тампон с мицеларна вода и хубаво търкане. Днес забелязах нещо, което може да се дължи на някоя от съставките в него. През целия ден ме сърбеше в зоната и едва ли е от нещо друго. Явно нещо ме дразни, но не мога да кажа от какво. Нямам ранички, за да се влияят те. Мисля да го пробвам като хайлайтър на скулите, смятам че би стоял добре и там. Цена - 5,49.

          
           Последна, но една от звездите в Little Brow Monster за мен е дуо четката (01 say yes to statement brows). Имам няколко ъглови скосени (angled) четки и една за сресване. Не мислех че ще ме грабне и би могла да е по-добра, защото доскоро не попълвах веждите си, но съм с приятни чувства към нея. Косъма и е мек и е с идеалната дебелина. Нито е от най-фините и да ги прави като от списание, нито е дебела и за секунди с лекота оформям и попълвам. Веждие стоят естествено и са много изразителни. Другата пък за сресване е супер за целта си и също е изработена от хубави влакна. Хем са гъсто разположени, хем не са груби и "телени". Удобна е - лекичка и си заслужава, ако нямате такава. Ще ви е голям помощник за завършек на грима. И тя струва 5,49 лв.




          Много интересна и "полезна" за мен колекция. Общо взето само шаблоните за моите вежди не са нужни, останалите продукти ще си използвам с удоволствие. И особено бих препоръчала пинсетата и четката. Иска ми се да ползвам по-дълго време терапията, за да съм по-обектива в мнението си за нея и ще ви споделя по-натам дали има по-голям ефект. А вие избрахте ли си нещо от колекцията?

Няма коментари:

Публикуване на коментар