събота, 30 юли 2016 г.

Macadamia Oil Extract

        Последната година състоянието на косата ми се промени и краищата ми станаха по-сухи, поради което постоянно търсех подхранващи и силно хидратиращи олиа, терапии и финиш серуми за заглаждането и омекотяването й. Може да се каже, че открих добри и подходящи такива продукти, но от шампоаните и балсамите все удрях на камък. Измиваха косата, правеха я пухкава и обемна, обаче хидратация и подхранване не виждах или в моите очи все не беше достатъчна. И съвсем случайно, докато си разглеждах и избирах в parfimo.bg нещо за проба (вече съм поръчвала няколко пъти парфюми и козметика от тях и съм ви писала), забелязах този комплект. Беше в категорията при оригиналните и професионални Macadamia Natural Oil. Поразтърсих се за мнения и открих няколко, които ми вдъхнаха надежда, че може би и при мен ще подействат и не сгреших.


          Серията доколкото разбрах от тук, се е продавала в Лидл. Има също маска, хидратиращи ръкавици и чорапи (в сашета), както и масло за тяло. Опаковките им изглеждат луксозно с тези ориенталски и ретро мотиви. Може би само флаконите леко евтинеят, но за тази цена толкова. Количествата от 100 мл на шампоана и балсама, са идеални и напълно достатъчни за проба и пътуване. А и ако имате големи запаси като мен, които все ви спират да купувате нови, тези са сравнително лесни и се изразходват бързо. Моите дори вече са празни с изключение на терапията, така че мнението ми няма да е прибързано.


       Аромата на балсама и шампоана е цветен и леко парфюмен, наподобява ми на дъвка. Аз усещам бели цветя с малко амбра и ванилия. Шампоана е с доста рядка и водниста консистенция, но се пени нормално. Не прави богата и обемна пяна, но измива добре. При всички случаи не е от тези, които почистват скалпа в дълбочина. Още под душа косата ми става осезаемо мека.


            Тук скалпа ми е на 2 пълни дни и все още не се е омазнил, съвсем чист е.



       Балсама е с типичната за такъв продукт текстура, по-гъста и кремообразна. След нанасяне се престоява 5 минутки и се измива. Неговия аромат е по-плътен от този на шампоана.





       Ефекта е жизнена, много лъскава и хидратирана коса. Краищата са загладени. За пръв път виждам подобен ефект и най-вече откъм блясък от шампоан и балсам. А и всъщност като цяло. Малко по-добър постигах с дълбокоподхранващата маска на Макадамия в комбинация с олиото им, но и техните цени са 37 лв за кутия маска и 17 за 30 мл олио, така че категорично предпочитам тези.

      Както споменах, от високите температури се забелязва малко утежняване и по-бързо омазняване (при мен на третия ден), затова започнах да нанасям веднъж от този и веднъж от по-силен почистващ шампоан, с който регулирам и мога до 4 дни да не измия косата си. В студените месеци вероятно няма да имам подобен проблем и ще мога да ги ползвам често.


       Олиото /Macadamia Oil Extract Hair Treatment/ е най-силно и наистина хидратиращо от трите продукта. Ако досега съм казвала, че ги нанасям с шепата и косата ми буквално ги изпива, с това няма как да се случи. Трябват ви буквално няколко капки от него, в противен случай ще сте на клечки. Забелязала съм и че съхне по-бавно, ако се прекали. Случвало ми се е да се увлека с количеството и да не може да попие вечерта, но сутрин се събуждам и няма никакви мазни следи и клечки. Краищата ми са защитени и гладки, дори замаскира и цъфтежа (от 4 месеца не съм се постригвала, но като цяло при мен винаги е в малък % и почти липсва), а на слънце цялата коса блести като от рекламите. Чувствам я супер жизнена, лека, загладена и мека.


       Неговия аромат е по-различен. Ухае цитрусово и според моя нос, доста сходно с тоалетната вода на Salvatore Ferraghamo Incanto Shine. Единствения главен недостатък на този продукт, е евтината опаковка и факта, че тече. Прибрах кутията легнала в едно чекмедже, вече бях започнала с употребата му и когато дойде време втори път да слагам от олиото, цялото беше мазно. Затварям го плътно, но очевидно капачката е виновна и не приляга плътно към гърлото. При последната употреба, директно го избърсах по краищата и дължините, нямаше нужда от отваряне. :)



      Препоръчвам серията на онези от Вас с по-сухи и изтощени коси. Ако имате мазни корени, продуктите е вероятно да ви дойдат силни и да утежнят. Но пък не са скъпи и не губите нищо.
        Цената на комплекта е 13,40 лв и за мен си заслужаваше пробата. Бих си ги купила отново, но по отделно шампоан и балсам (има бутилки от 300 и 400 мл). Терапията ще я изразходя бавно и не ми трябва още една. 

       
        *Комплекта ми е предоставен за тест от парфюмо.        

2 коментара:

  1. Охо, супер, благодаря за ревюто. Бях забелязала продуктите им в ензо, но все не мога да стигна до поръчка, а и ми се искаше да знам предварително повече за тях. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма защо. :) И аз снощи докато търсех цени, видях че ги има и там. Сигурно съм единствения блогър, който не е поръчвал от енцо, но все се получава така, че избирам парфюмо. :D И сега сметнах, че големите опаковки излизат доста по-изгодно между другото. По 4,80 са.

      Изтриване