петък, 16 септември 2016 г.

Avon Jet Femme Holiday

       Лазурни води, отрупани палми с кокосови орехи и узрели банани, тропични коктейли, слънце и много лятно настроение. Така си представям перфектната ваканция на някой красив и топъл екзотичен остров. Когато обаче е само мираж, и флакон с ароматна течност, може да ви отведе там. Такава е и картината, която изниква в съзнанието ми, когато се полея с Jet Femme Holiday. Не само името, но и аромата на този парфюм, са толкова в унисон с мечтаната почивка.


          Представете си, че сте на брега и пече жарко слънце. Морската вода се е затоплила и облива стъпалата ви, а вие хапвате от популярния тайландски десерт (банан в кокосово мляко - цък за рецепта, правила съм го и става вкусен) и край вас се разнася нежен аромат на жасмин и портокалов цвят. Да, на мен Jet Femme Holiday ми ухае на подсладено с малко захар и мед топло кокосово мляко, но стоплено от слънчевите лъчи. Овкусен с лъжица ментов сироп и смокиня за разкош. Усеща се и смолистата кора на кедъра, и соления намек на морските води с намек за свежест от бергамота.


         С много добър шлейф и трайност е този Джет Фем, а в концентрация EDT. Един от малкото летни аромати, които наистина са с мен с часове наред и особено сутрин преди температурите да са чукнали 30 + градуса. При лек вятър е просто божествен. Понеже обаче е спрян, а знам че има и други фенове като мен, мога да ви препоръчам да тествате Рефанската версия на Bvlgari Eau Parfumee The Blanc - 419 номер е. Върху мен, откривам близки черти.


       Кои са вашите любими летни парфюми и мечтани дестинации? Аз имам голямо желание да посетя Тайланд някога. Надявам се да успея в бъдеще да сбъдна тази моя мечта.



1 коментар: