понеделник, 23 януари 2017 г.

Aura Face Contour + Luxury Dark Eyeshadow Palettes

       В началото на месеца се появиха и при нас дългоочакваните палитри на Aura. За очи са с 12 цвята сенки и контуриращите с 4 цвята пудри. Тези за очи сa 2 - една в топли кафяви и една в студени и по-тъмни нюанси и 2 за лице - за светла и тъмна кожа. Можете да ги откриете в дрогерии Лили, Ивис и Елитис (или където има стелажи на марката). Аз имам по-тъмната палитра за очи и светлата за лице.
       Ще започна с опаковките, които са пластмасови и с гланцово покритие. Материала изглежда здрав на пръв поглед, но според мен не е особено стабилен. Още в деня в който ги получих, изпуснах пакета с двете и единия държач на контуриращата се счупи от външния край, в следствие на което тя не може да се затваря плътно. Така че картонените опаковки са чук в това отношение - няма шанс да се счупят или разглобят. Но естествено, ако не сте толкова "сръчни" като мен, може би няма да имате проблем. За покритието ви е ясно, че оставят следи, но не е нещо ново. Има го при всеки предмет с гланцов финиш.



         Харесва ми това, че всеки цвят си има име. Точно като при високия клас продукти. При описването под постове с грим или видеа, би било в пъти по-лесно да напишете кое сте ползвали, отколкото да обяснявате на кой ред и подред е цвета. Ако бяха и написани на кутията би било още по-хубаво, но за тази цена и това не е малко.


        Ще започна с палитрата за очи. Използвам я от близо 2 седмици, правих няколко визии с нея по 2 пъти и мисля че достатъчно я тествах, за да ви кажа какво е качеството й. Четката не съм докосвала, защото за моя вкус не е употребяема и не мога да ви кажа нищо за нея.
        Допада ми факта, че няма само перлени/блестящи цветове, а и матови и сатенени. Най-пигментирани са блестящите - 08 Sense, 10 Feel05 Close и 06 Devotion. От матовите добър пигмент имат и двете сиви - 03 Descret & 04 Flow. Всъщност Flow може да мине и за черно, но не карбоново. Останалите нюанси също не са за пренебрегване и с база не е нужно наслагване, за да извадите някакъв цвят. Но те са по-светли просто и няма как да стоят като черното. С изключение на бялото, синьото и лилавото, са идеални за затопляне в сгъвката. Осигуряват перфектна база за преливки.


        Минусът на сенките е, че се разпрашват. Виждате колкото лесно се цапа около гнездата. Особено бялото и 02 Genuine изглеждат като брашно. Не мога да не кажа, че не падат грам и под очите, но е в много малък процент и фрапантното остава само в опаковката. Много зависи с какви четки работите и това главно определя дали ще имате прашинки по бузите. Ако нанасяте с пухкави и по-твърди косми, няма да избягате от разпрашване, но ако се гримирате с по-хубави четки, чиито косми са сбити, мога да кажа че няма да видите прашинки изобщо. Особено металическите нюанси залепват без проблем.


        Другият и последен минус, заради който не мога да нарека Luxury Dark Eyeshadow Palette любима, за мен е липсата на 3 цвята. Нужен ми е матов шоколадов или просто идея по-тъмен от 07 Delicate, някакъв бледозлатист нюанс /ванилия/ за просветляване на вътрешния ъгъл на окото и за под веждите, както и нещо в бледобежово или златисто за подвижния клепач. Това брашняно бяло изобщо не ми се вписва никъде, но го ползвам във всеки грим, поради липсата на шампанско. Друго не бих променила в палитрата. Всичко останало ми е на място и мога да направя, както вечерен, така и дневен грим.


        Без база пигментацията е слаба и на първия ред виждате колко са бледи цветовете. На втория са с база и са достатъчно наситени и без напластяване. Освен това издържат цял ден и ако избледнеят, то е почти незабележимо. Моят клепач е сух, но паднал и напоследък доста от палитрите ми със сенки ме предават, а тези стоят почти до вечерта и едва преди да ги сваля (разбирайте след 10 часа носене), са започнали леко да се събират.


        Палитрата предлага чудесен избор за различни ежедневни или вечерни визии и е много добро попадение от дрогерията. Особено поради факта, че е комбинация от мат, шимър и сатен. Не очаквайте да има качеството на Urban Decay, Too Faced или Zoeva, а е по-скоро се ходна с палитрите на Sleek. Струва 25 лв.
        Ето няколко визии, които сътворих с нея. Не съм ползвала никакви други сенки.

              * Използвах - 01, 02, 04, 07, 08, 09 и 10
             * Използвах всички от 01 до 06
        * 01, 02, 03, 04, 11 и 12 за подвижния клепач


         Вторият продукт и тук с ръка на сърцето мога да кажа, че не съм спряла да използвам откакто го имам, е контуриращата палитра за лице. Разкошни цветове, изключително лесни за работа, достатъчно пигментирани, трайни и с всичко необходимо да подчертаете контурите!



         Не ми трябва палитра с 8 или 10 цвята, тази е идеалната! Fix вече си има славата и я наричат "бананова пудра". Наистина е чудесна за фиксиране на коректора в зоната под очите. Нито прекалено бяла, нито с жълт подтон... перфектна! Някой спомена че не му била мека формулата и искал да се разпрашвала леко - нека пробва с блендиращата четка на Impala. Онази която ви похвалих за хайлайтър. Нанася чудно! Хем взема нужното количество, хем не се хаби продукт и всичко залепва на място.


        Highlight е класически цвят за хайлайтър. Според мен е универсален, но на някои момичета им избива розов подтон и вчера всъщност разбрах откъде. Аз го видях когато се гримирах на светлото през деня. Сутрин на лампа обаче, е типичния цвят бяло злато и няма нищо розово. И в двата варианта при мен стои красиво и не му намерих забележки. Частичките са с точната големина и финиша му е нито тип Мери-лу, нито сатенен. Хем си личи достатъчно, хем не стои прекалено и тежко. Умерен е!


        Soft Bronze използвам след Soft Sculpt, за да прелея още по-добре и премахна границите, ако са останали. Много нежен топъл матов цвят.Soft Sculpt е най-тъмния и типичен контуриращ нюанс, и всъщност главния в палитрата. Нито студен, нито като бронзираща пудра. За моето око са намерили точната среда и резултата е универсален контуриращ продукт. И омекотява, и затопля, и оформя контура - без оранжеви и жълтеещи оттенъци. Достатъчно пигментиран е, не се разпрашва и се прелива с две движения буквално. Дори само заради него и фиксиращият си струва да се купи тази палитра. Нанасям за секунди с четката Flat Contour (на Риъл Техникс), а ако искам супер натурален завършек - с бялата "японка" (имитацията).




         С 2 ръце и 2 крака ви препоръчвам тази палитра. Няма да съжалявате! И ако сте начинаещи, и ако имате опит. Не открих нито един минус и за нея бих платила не 15, а 25 лв!


     Изключително естествено стоят цветовете на лицето и оформят скулите ви без старание! Издържат цял ден и не се разпрашват!


        Ако си търсите бюджетна контурираща палитра, тази от всичко излезнало през последната година в дрогерията, за мен е най-хубавата!



       Коя палитра си избрахте вие?

       * Палитрите са предоставени за проба от PR.

2 коментара:

  1. Напълно съм съгласна за контуриращата палитра. И обичам, когато правиш ревюта на сенки за очи, защото винаги правиш страхотни гримове с тях <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Аз този път не съм особено доволна, защото напоследък откъм преливки, сякащ съм сменила техниката си и не мога да ги докарам както искам. :D

      Изтриване