вторник, 30 януари 2018 г.

Avon Mark Epic Lip lipstick

         Avon не спират да обогатяват колекциите си от червила и тази зима новото попълнение, е серията Epic lip. Формулата обещава 2 пъти по-наситен цвят от класическите червила на марката, дълготрайност и мекота на устните.


         Поместени са в същите гилзи като на останалите серии от Mark. Аромата е като на нектар от праскови. Много приятен и ненатрапчив за мен. Цветовете са по-смели и различни, но има и страхотни нюдове с розови кремообразни нюанси. Червени и фуксия не липсват. Интересните са тъмносиният "Blue Suede" и лилавият "Spellbound".


         Формулата е наистина кремообразна и с наситен пигмент. Разнасят се с лекота, но заради наситеността им, малко подчертават недостатъците по устните. Комфортни са за носене и се усещат като мек пастел. Не тежат и не лепнат. Финиша им е с красив блясък, типичен за хидратиращите червила, но не прекалено. Ако трябва да ги сравня с останалите червила на марката, а аз имам и съм пробвала от всички серии, не мога да кажа че тази е с най-високо покритие. Особено за лилавото, иска много напластяване.


        Издържат на лека и немазна храна, но ако консумирате готвено, супи и бургери, изчезват след тях. Излизах вечерно време с Extreme Mauve! и само на пиене, се задържа спокойно около 5 часа. След това остана като стейн и устните малко се изсушиха в края на вечерта. Имаше и леко извън контура, но с такива цветове молива е задължителен.

        * Лилавото е Spellbound.
     
         Rosy Outlook е много хубав кафяв нюд, но на снимката по-долу е излезнал блед заради светкавицата. На суоча на ръката ми е реалния цвят. За нежен и лек ежедневен грим или пък опушени очи, е страхотен! Няма блестящи частици, но стои изключително естествено. И е един от малкото такива цветове, които не ме правят болнава.


        Днес видях и "Wink of Pink", което е страхотен прасковен нюд с много красиви шимър частици, но не смея да рискувам с нюдовете аз. За супер бели момичета ще е подходящ.


        Blushing beauty е прекрасно пастелно розово, с уклон към пепеляво. Не е прекалено "студено",  сякаш е с неутрален подтон. И то е кремообразно. Бих го носила с удоволствие с всякакви визии и спортно или елегантно облекло.       Идва интересната част, а именно "Blue Suede". И този страхотен тъмносин нюанс е крем. Много лесно се нанесе, но трудно оформих контура без молив. А и цапа зъбките меката формула. Но пигментацията му е чудна. Със сигурност не бих го носила в ежедневието, а на вечерни партита. Но определено е готино.         Extreme Mauve! e интересна смесица между малина и червено. В него има блестящи частички. С чудесна пигментация е и издържа достатъчно, както споделих.


         "Spellbound" е с най-капризна от 5-те формула. Много мека и мазна е, пигмента е по-слаб и резултата на снимките е постигнат с доста напластяване. Интересно е, обаче му пиша минус заради прекалено маслената текстура. Ако искате почти матово и наситено виолетово, погледнете лимитката на Trend It up в ДМ. Има страхотно такова!


         Приятна серия, но не мисля че е нещо иновативно и по-различно от останалите Avon-ски червила. Ако си харесате нюанс от нея, пробвайте ги. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар