вторник, 31 юли 2018 г.

Penthouse Pet Passionate EDP

           Спомням си времето, когато бях малка и баба приготвяше торти с пухкав бял крем за празниците и рождения си ден. Печеше ванилови блатове винаги, биеше сметаната със захар и аз се въртях около нея да облизвам и опитвам с пръстче от приставките на миксера. Почти винаги правеше бяла с лимонови блатове и украсяваше с шоколади пръчици. Днес моя вкус е друг, но любовта ми към сладкишите остана и дори е по-силна. Не правя често, но когато имам възможност - винаги с дни чета рецепти и се чудя коя да подхвана. Давам всичко от себе си и с радвам, когато близките ми го оценят. А аромата на ванилия и какао, който се разнася след като сместа започне да се изпича, е несравнимо чувство и заради което си струва да изцапам половината кухненска посуда. :)
            Днес дами, отново ще си говорим за аромати, но не на сладкиши. А за едно случайно мое откритие. "Passionate" е производство на Palm Beach Beaute, американска фирма. Не съм се интересувала много, но разбрах че съществуват от близо 10 години и се занимават с парфюми. Базата им се намира във Флорида. Всичко е под лиценз и имат няколко марки. Penthouse е една от тях. Аз попаднах на този красив флакон, разглеждайки сайта parfimo.bg за оригинални парфюми и си го избрах за проба. Изчетох всеки отзив, който намерих и не съжалявам.


           Не напразно започнах тази публикация с едно скрито мое хоби, а именно приготвянето на сладки изкушения. Passionate е не по-малко такова. Но нека ви кажа кое ме спечели в него. Първоначално го поисках основно заради красивия и кокетен флакон.
Червено и черно си е класика, а тази сатенена панделка е толкова сладка! Няма как да не Ви направи впечатление и на Вас. Пирамидата му не беше от особено предпочитаните от мен, но за цената от 6 лв нямаше какво да мисля повече.


             Не само външния вид е причината да пиша тези редове днес. А това, което се крие вътре. Аз не съм от почитателите на сладките, шоколадови, ориенталски и топли парфюми. Нито пък искам да ухая на изпечен току що пай с много ванилия. Не обичам задушливите и натрапчиви, отнемащи от пространството на околните. Когато температурите паднат обаче и избирам за себе си подобен типаж, определено държа той да бъде балансиран и да ми носи душевно удоволствие. Не искам хората около мен да огладняват или да ме питат какво съм яла, че мирише така. И в това бутилче има точно това!


         Сочни и леко тръпчиви цитруси. Сладки и нежно захаросани портокали с грейпфрут, които сякаш сте поръсили с щипка канела и ванилия. Усещат се и малини. Но не онези оваляни в кристална захар и лепнещи от сладост, а флиртуващи в любовен танц с ванилова шушулка. Не очаквайте сладкарски привкус. Има препратка към мъжки парфюм и едно много интересно анималистично усещане. Дървесина не липсва, топла и обвита в мек амбър и медени акценти. Гушлив, но в същото време е и свеж. Цитрусите поддържат това чувство през почти цялото му развитие. В комбинация с жасмин, не губи женствения си характер.


           Първия час е хамелеон и има много да преоткривате, да се докосвате до нотките. Все едно откривате нови места. Плавно и хармонично. Прави дълга пътека, докато стигне до базата от муск, сандалово дърво и кашмирена ванилия. И когато е на финала, ляга като втора кожа. Напудрена и облечена в луксозно бельо. Като любимия мъж с червена роза в ръка, който ви гали и целува. А брадата му боцка нежно бузките ви. Като топъл кашмирен пуловер в студена зимна нощ, камината пука и вие сте с чаша скъпо уиски в ръка.


          Чувствен, мек, въздействащ и в същото време с остър на моменти характер. Колкото гальовен, толкова и пиперлив е. Очаквайте непредвидимото и се отдайте на тръпката, защото само тогава се случват най-страстните изживявания. ;)


           И понеже съм на такава вълна, ще ви споделя няколко думи за още едно откритие. А именно Pharrell Williams Girl. Тръгнало ми е на аромати с унисекс звучене последната година и започвам да ги харесвам. Girl може спокойно да се носи и от мъж без да се усети дамското в него. В пирамидата му има лавандула, пипер, кедър и сандалово дърво. Муска го прави чист, а белите цветове на нероли сякаш омекотяват цялостната картина. Няма онези остри и резки черти. Ухае на млад, целеустремен и красив мъж. Върху моята кожа има и ветивер с малко пудреност от ирис.


             Girl ми напомня малко на някои аромати на Hermes и Tom Ford, заради дървесните си нотки. Но не бих го сравнила с никой конкретен. Леко кремест, пудрен и с animalic финиш.

1 коментар:

  1. Търся си нов парфюм, след като прочетох статията Ви реших да заложа на Girl.

    ОтговорИзтриване