сряда, 1 август 2018 г.

Нови придобивки за лято 2018

            Една от най-четените публикации в блога е за нови придобивки, но е и най-трудоемка за писане. Аз никога не мога да се организирам, когато съм събрала няколко нещица и винаги постовете ми стават километрични. Простете ми за това и скролвайте бързичко, ако нямате достатъчно свободно време. Опитвам се да бъда кратка, обаче ми се ще да кажа и по няколко думи за всеки продукт, дреха или аксесоар. Та, имайте търпение. :)


              Както знаете, показвам винаги голямо разнообразие от покупки. И днес няма да е по-различно. Ще видите козметика, парфюми, дрехи, аксесоари и обувки. Мислех да ви покажа какво си купих от Египетския пазар в Истанбул, но това ще оставя за отделен пост в раздел пътувания. :)

              Започвам с подарък от позната - великолепния душ гел British Rose на The Body Shop, за който вече имам отделен пост. Уникално нежен и в същото време свеж аромат. Прекрасно начало на деня и леко измиване, без да пресушава кожата.


                 Приятелка ходи до новооткрития магазин и не можех да не й поръчам нещичко. Исках да пробвам йогуртите и избрах с роза отново. Ухае идентично с мечтания от мен Ralph Lauren Romance. Имах малко от този аромат и пак го желая. Разкошни за мен студени пролетни цветя. А текстурата на йогурта е чудесна за летните месеци. Попива бързо, като дарява кожата с доза хидратация и мекота. Душ крема с банан ухае като продуктите за коса (на узрели и много сладки плодове) и е абсолютно вълшебство. Цената му е 9,90 и 17,90 за йогурта. Крема за ръце с коноп ми е фаворит отдавна, затова поднових. Цената на 30 мл е 9,90. Опаковката от 100 мл струва 25 лв. Тоалетната вода с грейпфрут са я подарили, за което много благодаря! Наистина е супер достоверен аромата й. Освен това е и сравнително трайна.


              За приятелка взех от разпродажбата на ОПИ в Ивис 2 лака - DS Reflection и Underneath the mistletoe. Червения холограм ви показах наскоро. А другият не съм пробвала, че не му е сега времето.



              От Born Pretty Store пристигнаха нови "капачки" за сваляне на глитъри, холограмен лак и стикери с масло за кожички. Скоро ще ви разкажа повече за тях. От маслото-писалка вече имам с кайсия и харесвам много. Стикерите са си идеални.


          От лака съм леко разочарована, защото исках яркочервено, а този (Gamma Ray) е малинено и очакванията ми не се оправдаха.


             Много удобно за чантата и бюрото в офиса. Не е мазно, за секунди нанасям и попива до няколко минути.





            От naturalcare.bg ми изпратиха по мой избор тези 3 нещица - ароматна свещ, серум и стик против изпотяване. Имахме доста дълга кореспонденция, защото исках подходящи за моите нужди и вкус продукти. Свеща French Lilac на Pacifica е разкооошна. Очаквах слаб аромат, а тя се оказа приказна и още като отворих пакета се усети. Луксозно ухае! Серума на Antipodes Hosanna пазя за есента, затова не мога да кажа нищо. Но стика на Jason Tea Tree използвам вече 2 месеца и нямам забележки. Омекотява кожата под мишниците, аромата е доста близък до свеща на I/tems Moon Flower, не дразни след бръснене и се усещам свежа през целият ден. Няма петна по дрехите и неприятен аромат, но не спира изпотяването.


            Бяха ми сложили и сашета на измиващото средство с кокос, както и на 2 пасти за зъби от Jason, но все още не съм ги пробвала.



             Напоследък често поръчвам от parfimo.bg - заедно с продуктите, които си избирам за проба, забърсвам най-вече аромати. Отвори ми се манията по парфюми пак и постоянно съм гладна за нови. :)


                Не можах да се стърпя като видях Audrey, защото се влюбих в опаковката. Опитали са се да имитират Coco Mademoiselle, но никой не може да направи хубаво копие на Chanel за съжаление. Аз взех този флакон заради цвета и красивата камелия на него, затова съм повече от щастлива. Мириса не е лош, просто не може да се сравни с класата и луксозния подпис на Chanel. Поръчах насляпо, не успях да открия никакво описание на аромата и спечелих. Защото съм фен на КМ. :)


               От дълго време медитирах над She Wood, и Заг Зодиак му пуснаха перфектната и вярвайте ми по-добра (трайна, наситена и шлейфова) от оригинала имитация. Обаче аз си държа на флакона и си поръчах Dsquared. Колежка и приятелка имат варианта на Заг и такава диря оставя след себе си! Ако обичате виолетки и дървесни нотки, непременно го тествайте. Щом Ина потвърди за качеството му и й пълних 2 пъти да пращам до Германия, си направете извода. 50 мл са около 12 лв, в зависимост от шишенцето.


              Спрея на Vespa Senzacione заедно с Morgan Sun & Love поръчах заради Audrey. Да не пускам само него. Спрейчето е леко - цветно и с меки цитруси, за освежаване става. Не се лъжете да поръчвайте другия обаче. Ауууу, спирт и сол. Ужас е. Ще върви към контейнера, защото и за ароматизатор не става!


               За необичайната Artemisia на Pomellato 67 ви разказах вече. Приятелката, за която взех за подарък с душ гел ги хареса също много! Така че Ви препоръчвам с 2 ръце.


              За Florabotanica на Balenciaga ви готвя отделен пост, защото си заслужава внимание. Година я мислих и поръчах пак спонтанно. Ако харесвате зеленина, солени акорди и роза и сте фен на Градините на Hermes, непременно я пробвайте. Много нетипичен и странен дори, обаче за мен страхотен!


             Парфюмо ми бяха изпратили и 3 мострички с едната поръчка. Много им се зарадвах. Аз си бях пуснала на Nudo Rose Intense. Ухае разкошно на рози, ванилия и пачули. Ако не го намира за идентичен с Oriflame GG Going Incontro, веднага щях да взема. Nudo Amber също ме впечатли. Не е типичния сладък и накъртващ парфюм с амбра. Много мек, гушлив и топъл, обаче не банален. Purplelips на S. Dali е лилав като външния си вид, но е унисекс. Така че имайте го впредвид, ако вземате насляпо.



          Следващата ми и последна поръчка от сайта бяха тези кокетни флакони. Двата на Salvador Dali Agua Verde и Sun & Roses поръчах сама заедно с яркорозовите ластици на Invisibobble, а останалите ми бяха предоставени за тест от тях.


             Sun & Roses е комбинация от сладки малини и свежи рози, по-скоро сладък и плодов е, но не лепкав и на който ухае всяка втора. От розата има един различен завършек. На моята кожа идва по-сладък, отколкото предпочитам. Ако някоя от Вас го желае, съм склонна да се разделя с него. :)


             Agua Verde е мъжки за моя нос, макар да го спрягат за унисекс. Пръснах само веднъж като го получих и ми дойде малко нахален за сега. Ще го разучавам още, но не е толкова нетраен върху мен както казват. Издържа 4 часа от пръсване.


             Вчера пристигнаха новите стикове на Aura Sheer stick, Cheek stick & Quick Stick. От утре започвам проби и ще ви споделя скоро какво мисляза тях.


              От фейсбук страницата на Bioten Bulgaria спечелих всички аромати на новите душ кремове. Ухаят страхотно, но най-впечатлена и изненадана останах от лимон и ванилия. Същата Захарна целувка на Balea е. Cranberry & Passion Fruit заедно с Iris също са чудесни! Cotton Flower си мирише на памук, а с Какао и макадамия ядково.


             Вчера дойде пакетче с изненади от Ина (от коледните колети от Германия ще си спомните за нея), която си е тук за лятната ваканция. Не чета парфюмната тема във форума от години, обаче отворих погрешка и се коментираше смокинов, зелен аромат. Става въпрос за Jil Sander Sun Pop Green Fusion и го пожелах на мига. Намерих го в ибей при немски продавач за под 15 евро около 1/3 от флакона и помолих да го поръча. Не само уханието му, но и опаковката е един път! Много щастлива съм, че го имам в колекцията си. Оказа се почти идентичен със спреният и обожаван от мен Avon Jet Femme Holiday.


             Исках шалчета за глава, само че цените от 12 лв тук за парче плат ме отказаха и Ина ме изненада с тези двата от Primark. Пожела да ми вземе и лимитираните лосион с кремче за ръце с виолетка на Treacle Moon that mysterious one. Аромата е магически! Кремообразен, тъмен и сякаш лееееко опушен. Мистичен и приказен. А мини дезодоранта Ombia Sensitive има свеж мирис и супер сладка опаковка, та ще си го запазя за пътуването ми в края на месеца.


             В пакетчето се криеха чайчета и няколко тарта на Yankee Candle - Magical Frosted Forest, The Perfect Tree & Rainbow Cookie. Сега на паля свещи, но есента ще ги използвам.


             При едно ходене до магазин на Art of Living в града, се сдобих с няколко продукта за устна хигиена. Водата на Dental Paradontit и пастата на Alverde 5 in 1 Nanaminze взех преди 2 седмици от ДМ. А четката на nordics заедно с двете пасти на Lavera Mint и Biomed Propoline, са от аюрведичния. И маааалко съжалявам за Biomed, защото платих 7 лв и стотинки за нея, а в момента в Ивис са 2 на цената на 1 (5 лв).


             С приятелки си поръчахме дреболийки от Faberlic. Аз си поръчах от новите шийт маски Juicy Care Mix, но пристигна само тази с екстракт от лотоса. На всичкото отгоре и пукната, да видим залепването с тиксо помогнало ли е за запазването на течността в нея. Взех и мостри на някои парфюми. Едната дама си поръча комплекти с киви и с папая, чиито душ гелове и течни сапуни са в супер сладки малки тубички от по 200 мл. Кивито ухае свежо, но се усеща повече зелена ябълка, а папаята е сладка и с разкошен тропически вкус. Другата пожела от серията с мента и шоколад скраб с душ гел.


        Ако сте опитвали от блокчетата на After eight, е точно на това е аромата им. Или пък сладолед мента с парченца черен шоколад. Хем е хладен от ментата, хем шоколада убива от тръпчивите нотки и се получава много приятна комбинация. Почти 50 на 50 е откъм състав.



            Скраба не съм пробвала, защото и без това е малка опаковка, но отворих да душна.


            Майка ми ме помоли да й взема нов околоочен и се спрях на Ziaja Goat's milk този път. Пробвала съм дневния крем от серията и за около очите с маслина. Харесаха ми и реших да опита този.


           Започвам с придобивките ми от Турция. Миналия месец ходихме до Одрин на шопинг и този път бях супер скромна. От gratis си взех Soft Finishing Brush B02 на Real Techniques от Powder Blue Collection, защото имаше добро намаление. Излезна ми 27 лв. Още не съм я пробвала обаче, срааам! Тя беше с най-хубави отзиви и затова грабнах нея, а и другите не ме изкушиха.

 
           От watsons да не съм капо си избрах тази маска с краставица на тяхната марка, която е корейска и с хидратиращи свойства. Имам нужда от такъв ефект постоянно, надявам се че ще ми свърши работа.



            Заредих си шкафа и с любимите ароматизатори на Air Wick. Магнолията съм имала, другите 2 са подобни на стари техни видове. Свежо, зелено и леко цветно ухаят. Купих си и 2 кутии чай на непозната за мен марка Dora Life, но от черния съм разочарована. От партида ли е или просто не стават, то едва има вкус и цвят почти не пуска. Дано с нара да бива.


             От Avon си поръчах преди повече от месец вече този комплект обеци. Много ми харесаха и на живо не разочароват. Вече имам 3 техни подобни сета и нямам разочарования.


             Поръчах си и най-хубавия им скраб за стъпала с морска сол, както и разтвора от серията. Той не става за мен, защото е като вода и не виждам ефект. Спрейчето с алое и мента от тазгодишната лимитка е доста приятен. Лаковете от Mark Gel Shine Golden Eyes & Contrast Boost са разкошни, вече ги видяхте.


             От години не можех да открия хубава четка за гъстата ми коса. Тази на Avon от професионалната серия с косъм от глиган ме изненада. Най-доброто, което съм ползвала до момента е. Но пластмасата миришеше ужасно на китайска фабрика. Мих я с душ гел и търках, 10 дни стоя на терасата да изветрее и все още леко се усеща. Обаче толкова хубаво ме разресва и не скубе, че и прощавам.


            И се чисти супер лесно, така че цената от 10-12 лв е оправдана за мен!



             От Karaca Home си взех по една от тези чинии и купичка от лятната им колекция Akdeniz. Изкушавах се да направя комплект, но имам 3 сервиза и вече ще трябва да ги нося в съседите. Купичката ми е идеална за закуска. Събира точното количество от мляко с овесени ядки и плод.



            А тази раничка с бродерия хич не беше планувана. Нея купих от Истанбул от магазинче до кула Галата. Поръча ми я позната, но я харесах и купих за себе си. Сега съм още по-доволна и смятам да се сдобия и с тъмносиня другия месец. Дааа, пак буукнах един уикенд в края на септември. Ненаситна съм. :) Освен красива, е и супер удобна. И си отива с доста цветове.


              От Sateen в мол Erasta (Одрин) си купих тези 2 поли. Влюбих се в лилавата, нямах никаква дреха в точно това пурпурно виолетово в гардероба. А другата с точна е чудесен спортен модел. Бяха по 20 лири, което по сегашния курс на лирата прави 7-8 лв. Без пари са!




               Лилавата мерих с жълтия топ от следващия колаж и не спрях да се ядосвам, че не купих. Но тази събота пак решихме да се разходим до там и този път се поправих. По път към пробните обаче видях и същата пола, но в наситено кралскосиньо и очите ми станаха на понички. Веднага я грабнах!


           Пред касата на дълъг ред стояха шалове и като съзрях малките с различните цветни десени, просто се залепих. Избрах си 3. Бяха намалени по 12 лири, и ми излезнаха 13 лв.





             От предния пазар си купих тази рокля в страхотно наситено жълто от De facto с паднали рамене и пижамка с кактуси. Много са сладки! Все се надявам, че ще отворят и тук този магазин. Така и не можах да харесам LC Waikiki. Вярвате ли ми, всеки път като влезна и се чудя какво толкова му харесват хората. Имам една пижама и жилетка от там. Нищичко друго!



              Мдааа, все още не съм изпрала пижама и си чака в торбата. Трябва да го сторя!


           Обявявам тази година за най-каръшката по отношение на сандали. Върнах 3 чифта, хора! Тези в розово с нюд на Polaris от Flo взех с чуденки, дали ще нося. Това са най-удобните сандали евър. Без грам пришки и убиване. Аууу, щях да сбъркам ако не ги бях купила.


             Чехлите в розово злато пък ме грабнаха заради цвета, но аз съм с широк крак и кожата им е по-твърда, затова и ми убиват при пръстите. Отговарят на 37 номер, ~ 24 см е стелката. Ако някой ги хареса и е със слаб крак, да не му се набива кожата. Бих се разделила с тях срещу 10 лв. Само за из квартала не ми се държат в шкафа.



            Дааа, три чифта взех от този магазин! Мента ли е, трябва да е мое. И пак проблем с убиванете, този път само на десния крак. Но при мен без значение от марката, цената и кожата, има проблеми. Та не съм критерий, ама никакъв.



           Разглеждайки фейсбук, ми излезна реклама на страницата на Noemi, която не помня кога съм харесала. Отворих и първото нещо пред очите ми бяха тази рокля и следващата. Аууу, сънувах ги! Поръчах и двете, с уговорката да върна дългата. Все пак съм 155 см и както предполагах, не е за мен. Колежка я пробва и на нея беше идеална, но пък и стягаше около гърдите. Размер М е това. На мен ми е дълга и в торса. Много е хубава, обаче не за моите габарити. Да я преформям нацяло и да се изгуби кройката, се отказах. Материята и цветовете са един път. А от магазина са супер любезни и ме спечелиха.


              Следващата си оставих и с нетърпение чакам рождения ми ден, за да я облека. Точно за моята крушовидна фигура е и в любими цветове. Тънка материя и с лека подплата в долната част. И тя е размер М.


               Сандалите също поръчах за нея, понеже нямах подходящи. На марката Lasocki са, от obuvki.bg. Следващата рокля в светла бих казала сива мента, не помня от къде купих вече. Но модела е с ретро вайб и смятам за попадение.


           Долу горе по същото време се сдобих и с 2 страхотни хавлии за баня - едната в мента отново, другата в бяло с ментова бродерия. Затваряха магазин за спално бельо и нямаше как да не се възползвам от намаленията.


               От там взех и 2 комплекта за спалня. Този е на ТАС, но не успях да открия снимка в нета. За него и следващия в мента, си взех само един изчистен долен чаршаф, предвид факта че продават на килограм.


            Този разкош е на марката Classy и от 3 дни спя на него. Такова удоволствие е да положиш тяло на памучен сатен, не си и помислям за друга тъкан. През цялата година го предпочитам. Несравнима мекота и комфорт носи.



               И нека ви издам, че първия път ги пуснах заедно двата. Уплаших се как ще излезнат, макар че бях сложила кърпичка от тези на Brite. Трябваше да са 2, защото наблъсках пералнята с 8 кг. И въпреки това ще видите че излезнаха безупречни!




           Роклята с розовосини мотиви ми допадна заради цвета и шарките, но не е за моята фигура. Яд ме е, защото я взех и не мога да нося. Ако някой си я хареса, с нея също съм склонна да се разделя. Изпращам с опция за преглед и проба. Не ми се дава, но предпочитам някой да я нося и да не стои в гардероба.



             Преди 2 седмици реших да се разходя до мола, не бях го правила от месеци. От H&M си избрах жълт топ като белия на снимката заради виолетовата пола от Sateen и взех, обаче го върнах след 3 дни. Прибрах се, меря го и ужас! Цвета наситен патешки, бях като циганка. А и 25 лв за 2 педи плат си е кожодерство. Но пък не устоях на спортната пола с плисета и бяло райе. Цената й е 45 лв и също смятам, че не си заслужава. Ама я харесах, прежалих се! И познайте, в Одрин видях същата бяла за 25 лири!!! Сметнете по 0,37 стотинки колко прави. Но беше само 40-ка, а и аз се влюбих в черната. На снимката отдясно е друга спортно-елегатна, която пък открих последна бройка в Stradivarius мисля. И струваше скромните 18 лв. С чоропогащник и зимата смятам да я нося.


          През юни имаше отново спортна седмица в Лидл и си купих този клин в черно с ярки коралови акценти. Доста е стегнат, така че се тренира хубаво с него. :)


              От пазарче до нас през юни си взех тази памучна свободна риза, която не е уау, но е удобна и не описва. :)


             Роклята на сини хортензии ли са не знам, но купих още през април от Barka. Трябва да я нося на шивачка заради високото деколте, да го подкъси малко и се мотам. Пазя я за някой повод. Модела и цветовете са мои, затова я сложих в гардероба и да чака момента! :)


              Да продължа и да ви споделя за неуспешните покупки на сандали. Бях обсебена от тези турскосини още щом ги зърнах на витрината на Nadit & Nadit. И платих 110 лв за тях, но след като на втория ден подметката се пречупи, кожата започна да пуска боя и ми направи краката сини, в комбинация с разлепяне от вътрешната страна - ами върнах ги! Естествена кожа, но некачествена. Яд ме е, защото бяха удобни и в обожавания син цвят, обаче качеството беше 0.



            През юни си харесах този модел в бяло в Gianni. Уж българска марка, удобни... дрън дрън. Обух ги и за 20 минути до работа, десния сандал се скъса от единия край до глезена. Собственика на магазина реши да хитрува и да ги кърпи, но ситуацията се повтори и с другия, като се скъса на още 2 места. След хиляди разправии, ми върнаха парите.


             А и ми разраниха кожата на 2 места, така че не ми трябваха такива боклуци.


            Мдаааа, сагата продължава. Харесах Sole сандалите с помпони от Avon на колежка, обаче на моя крака с дебел прасец и широк при пръстите, отново коцуз. Не стояха добре и 37-цата ми теснееше. Та върнах и тях.



              И така.... след 3 неуспешни покупки, още през юни, си взех от Мегияс тези бързоходки за макс 25 лв по спомен. И те като розовите с нюд от Flo са ми много удобни. Извода е, Иветка да си купува само евтини обувки и няма да има проблем, хаха.


              За финал оставих тази чанта от Desigual Thalassa Roterdam , която си поръчах от колегите за рождения ден. Дадох им я обаче да я скрият и подарят на деня. Бях я видяла в obuvki.bg и не спрях да я мисля. Та преди седмица не можах да я подмина, т.к. в момента има и намаление. На живо е също толкова хубава!



              И сандалите, които взех и видяхте на снимката с роклята от Noemi. Не са най-красивите, но са меки и удобни. За мен това вече е водещо при избора на обувки предвид проблемите с краката ми.


             И да... това беше всичко! Пишете ми, ако имате въпроси за нещо, ще се постарая да ви отговоря и бъда полезна.
             Целувки!

2 коментара:

  1. И аз съм хвърлика око на Wood, само че мъжкия. Случайно имаш ли наблюдения за Rocky Mountain?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъжкия She Wood го ползва колежка и много харесва. Унисекс си е за мен, но за Rocky Mountain не мога да кажа нищо. Аз чета мненията във fragrantica и ми помагат доста.

      Изтриване