сряда, 7 ноември 2018 г.

Oriflame Royal Velvet - тоник, дневен, нощен и околоочен крем

           Колкото и да казват производителите, че една серия от бялата козметика или за коса, действа изцяло само ако се ползва всичко от нея.... аз го намирам за маркетингов трик и почти никога не съм го спазвала. Имам 1-2 изключения, но обичам да ползвам различни продукти и марки. Днес обаче ще си говорим точно за едно от тях.
            Royal Velvet (Кралска кадифена колекция) е една от най-популярните серии от бялата козметика на шведската компания Oriflame. Позната е повече от 10 години и продължава успешно да се продава. Включва почистващо мляко, тоник, околоочен, дневен и нощен крем, както и ултрастягащи капсули. Цените им са достъпни при намаление и бих ги наредила до дрогерийните продукти, може би се идея по-скъпи или колкото L'oreal.




               Royal Velvet взех за майка ми, но аз посягам често към нея, когато ги посещавам през уикендите и виждам че ми се отразяват много добре. Нямам проблем с това, че са за дами 40 + и затова не си нося бялата козметика, а разчитам на тях. Ще започна с тоника, който ме спечели още с първата употреба. Текстурата е по-скоро като на лек гел-серум и не попива за секунди, а сякаш запечатва влагата и подготвя кожата за нощната грижа. Няма лепкав слой след него.


            Има приятен и ненатрапчив мирис на свеж ирис и бледолилав цвят. Помага и за досвалянето на остатъците от грим. Нанасям с памучен тампон, както обикновено.Успокоява кожата и определено помага за по-доброто усвояване на следващия продукт.


             За околоочния крем от серията мисля че имам отделна публикация, затова накратко ще споделя за него. Плътна маслена текстура, която се разнася лесно и не мазнее, но е силно подхранваща и омекотява невероятно добре сухата кожа. Много икономичен е и стига за поне 6 месеца.


              Хидратира, заглажда и е чудесен при дами с първи фини линии. На мен ми стана любим, но ще се върна след години може би отново на него.
              Дневния крем е с гъста бяла текстура, която наподобява доста слънцезащитните кремове. Ухае приятно на ирис. Също като околоочния е много подхранващ и хидратира перфектно. Освен това има SPF 15. Толкова комфортно усещам кожата си след нанасяне, че често не искам да слагам нищо друго. Еластична, мека и като напомпана. Оставя филм и за комбинирани към мазни кожи, може би ще идва по-силен. Особено през лятото не го препоръчвам.



             Нощния крем е с бледолилава на цвят и плътна гелообразна текстура. Аромата му е по-различен от дневния. Някак точно като за употреба вечерно време, луксозно и успокояващо действие има. На ирис и тъмна орхидея, но не непоносимо. Кремообразно и чувствено се усеща.


              Както споменах вече, нанасям го след тоника и двата продукта се допълват отлично. Крема не оставя мазен филм, а подхранващ. Възстановява и леко стяга, като сутрин кожата се усеща балансирана. Хем е еластична, хем няма неприятен слой. На мен особено впечатление ми направи, че не ми се омазнява зоната около носа. Дори през лятото в жегите, се събуждах с бистър тен, свежа кожа и подхранена.


               Леко хаотични, но се постарах максимално обективно да ви споделя какви са усещанията ми след употреба. Много ми допадат и четирите продукта, но имам забележки към състава. Затова и не знам дали бих повторила. Не е нормално да има парабени все още.

Няма коментари:

Публикуване на коментар