понеделник, 24 декември 2018 г.

Orofluido Asia Zen Control - маска и еликсир за изглаждане на косата

                 Знаете за любовта ми към beauty elixir-а на Orofluido, в който не спирам да се кълна от години. За мен е незаменим за гъсти и/или изтощени, сухи и къдрави коси. Прави чудеса! Затова и когато излезна Asia Zen, имах голямо желание да я пробвам. Знаех че в аромата ще се влюбя, но за действието не бях сигурна. Не мислех че е за моите нужди и това, което търся от подобни продукти. Затова и 2-3 години само тайничко надничах ревюта, гледах клипчета в салони и въздишах. Буквално се убеждавах, че няма да ми харесат изобщо и ще съжалявам за покупката. А и имах доста олиа за краищата, но взеха да посвършват някои и така се реших все пак да дам шанс на заглаждащата серия.


            Първо всъщност си поръчах еликсира и след месец реших да взема маската, която от parfimo.bg ми изпратиха за проба. Голямата опаковка беше доста изгодна и направо се изсилих с нея вместо малката. Така де, като ще е гарга да е рошава. :)))


               Както и бях сигурна, аромата ме зашемети. Буквално се опиянявам и само за да вдишам понякога, си отварям еликсира. Ако познавате Armani Code или Code Elixir, е това е. Прекрасна комбинация от чувствени топли нотки на ванилия и камелия, примесени с цитруси. Портокалово масло, жасмин и бели цветя с медени акорди. На ароматерапия, на японски храм... на азиатска приказка ухае. Не знам защо не нося толкова Код, но е факт че в Asia има нещо силно пристрястяващо. И дори след като изсуша косата си, не изчезва напълно. Не е така силен, но го има.

            Всеки бранд препоръчва за максимално добри резултати да се използва цялата серия и е логично продуктите да работят с натрупване, да се допълват един с друг. Но аз не съм фен на балсамите особено, а към шампоаните съм капризна. Забелязвам, че заглаждащи, подхранващи и за изтощени коси не са най-доброто за мен. Търся почистване, обем и блясък. Искам и хидратация, но често това води до отнемане от текстурата й, затова съм внимателна. Ако маската ми ще е силна, то измиването трябва да става с прилично свалящ нечистотиите и освежаващ скалпа продукт. По тази причина засега не взех шампоана. Спрях се на маската, която ще ми е по-добър помощник от балсама.


              Текстурата е гъста и наподобява масло. Не ви е нужно много количество, защото не се стича по дължините. Аз съм с гъста коса и затова нанасям около 1 шепа. Престоявам с нея около 5 минути, след което изполивам с вода хубаво. При измиване с подхранващ шампоан или за блясък (напр. Aussie Miracle Shine и L'oreal Elseve with coconut oil), маската леко утежнява. Не ми омазнява по-бързо корените, но губи от обема и формата си на втория ден. А и по краищата сякаш се запечатва, на пипане се усеща като някаква текстура. На следващия ден това изчезва, но при фини коси няма да е ок. Когато обаче използвам почистващи шампоани, каквито са Herbal Essences с ягода и мента или пък на Matrix Biolage Normalizing, след маската и малко от еликсира, косата ми е като след салон!


                 Не ми е нужен друг продукт за разресване, защото четката минава с лекота. Суша я доста бързо, а на финала имам гладка, мека, блестяща и подредена коса. Обема в корените го има, дължините са подхранени и е еластична. Не е маска за всекидневна употреба или няколко пъти в седмицата, за мен и веднъж е напълно достатъчно.



           Обещанията на производителя за мен са изпълнени докрай.

                  - интензивно подхранване
                  - хубав естествен блясък
                  - гладка и еластична
                  - лесна за оформяне

                Маслото от камелия е известно със своите изглаждащи свойства, в комбинация с подхранващото оризово масло и бамбуково, което подобрява еластичността и подсилва косъма. Формулата съдържа още пантенол, който хидратира и запазва влагата. По този начин се предотвратява и накъсването. Има и хидролозирано царевично нишесте, което подхранва и допълнително заглажда, предпазва от начупване и укротява непокорната коса.



             Еликсира е като доста рядък, нищо общо с гъстия и богат класически beauty elixir. И дозатора му е с малка дупчица, за да не излиза по много. Трябва да тръскате леко в дланите си.


         Аз нанасям по 7-8 капки, но и моята коса носи на подобни формули. При мен 1-2 помпички, 2-3 капки не вършат работа. Като чета понякога как хората виждат резултат от такива количества и се изумявам. Аз изливам в шепата буквално, та имайте го впредвид. Не се унасяйте, ако имате лесно и бързоомазняващи се корени или като цяло сте с фина коса. Макар този вариант да е по-лекия, все пак си имайте наум и се съобразявайте с нуждите си.


             Олиото е мазничко. При разтриване между дланите се усеща, че не е безобидно като сухите на Nuxe или Caudalie. Не го изпива толкова бързо влажния косъм, затова е нужно да прецените колко да сложите. Съвета ми е да започнете с малко, за да проследите как ще се отрази и след това да увеличите при необходимост.


                Освен че приглажда, запечатва краищата и им придава блясък. Не чакайте само да скриете нацъфтялото. Никой продукт няма да го направи. Честичко преди съм се чудела защо определено олио не работи, а е трябвало ножицата да играе. Тогава виждам резултат.
                 Asia Zen Control Elixir е обогатено като маската с масла от камелия, бамбук и ориз. Осигурява защита при влага и предпазва от начупване, има и предотвратяващ увреждането UV филтър. Подходящ е за всеки тип коса.



               Икономичен е и ще стигне за доста време. Поне година ще се ползва. Аз свалих около 1 пръст за 7-8 стабилни нанасяния. При такава цена, си оправдава парите многократно.



                 Дали съжалявам за тези красиви и ароматни съкровища, определено не! Ако си търсите заглаждащи и укротяващи за непокорната ви или суха коса терапийки, не ги подминавайте. :)
                 А аз искам да пробвам Amazonia, но за тях подозирам че наистина няма да са ок при моята нетретирана коса. Споделете ми, ако сте ползвали продукт от серията.



                * Маската ми е предоставена от сайта за оригинални парфюми - parfimo.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар