събота, 29 декември 2018 г.

Tarte Pineapple of my eye + Color Splash Hydrating Lipstick Surf's up

             Tarte е марка, която искам да пробвам повече от 2 години. Първо бях привлечена от палитрите им, а след това и от червилата Color Splash Hydrating. Толкова пъти съм се връщала да гледам видеа и да чета ревюта, че сигурно съм минавала през всяко по 3 пъти. Почти ги сънувах. Но ме тревожеше мисълта за пратката и разправията с митница + такси, затова само си мечтаех за тях. До тази есен, когато реших да питам дама поръчвала многократно от сайта им и след думите й, че пратката пристига до вас с DPD, директно с позната си направихме поръчка. Кашончето беше изпратено от Холандия, което ме навежда на мисълта да имат и на  европейска територия някой склад. :) Доставката над 80 $ е безплатна и се възползвахме от нея, като освен това хванахме и намаление от 25 %, което направи пазаруването и сдобиването с желани продукти още по-приятно. До утре сутрин пък тече още по-голямо и палитрата за която ще ви говоря днес, е на 68 лв. Хидратиращия им фдт струва 37 лв, четки и изгодни сетове, които определено си заслужава да им отделите внимание.


             Но звездата в тази публикация е едната им коледна палитра "Pineapple of my eye", която се предлага в комплект с очната линия "sex kitten liquid", мини балсам за устни "Rainforest of the Sea" и на популярната им спирала "Lights, camera, lashes". Има вариант и с течно матово червило + същата очна линия.
           

              Първото, което се усеща при отварянето на тази красива палитра, е разкошния аромат на какао с мляко. Да, ухае като шоколадовите на Too Faced и по-точно Semi-sweet Chocolate bar. Много хубав без да е изкуствен и да дразни очите. При гримиране аз спирам да го усещам, така че не е силен и неприятен. Определено доставя удоволствие и прави добро впечатление.


             Подбора на цветове в Pineapple of my eye също е страхотен за мен. Няма ненужни, странни и с кофти качество сянки. Мога да направя класически визии в бежово и шоколадово, които са подходящи за ежедневието или тъмни устни, пролетни с прасковеното samba и розовите блестящи, интересни в синьолилавата гама, както и топли с матовите патладжан и мауви в комбинация с разкошните copper и бронзови тонове. Изобщо от Tarte са се постарали да не липсва нищо. Има достатъчно матови и блестящи цветове, с които да постигнете идеалния празничен или пък дневен грим. Палитра, която е събрала в себе си абсолютно всичко необходимо и няма да ви е нужно нищо друго, ако решите да я вземете с вас на път или просто да гримирате някого.


             Освен това имате огледало, както и 2 цвята руж с хайлайтър и бронзър. За цената от грубо 100 лв с намалението, колкото ми излезна на мен и факта, че е vegan, качеството, мириса на какао, външния вид - топ продукт, в който си струва да се инвестира. Става на пръсти и иска забърсване, но кой мисли за това? От практична гледна точка със сигурност не е най-удобния вариант, но понякога се правят компромиси що се отнася до подобни красоти.


             Опаковката е готина и празнична, направена е от много здрава и стабилна пластмаса. Затваря се доста добре и се чува плътно щракване. Аз я отварям като вкарвам леко нокът до щтифта и бутам нагоре. Няма опасност да останете без маникюр, освен ако не сте с меки и крехки нокти. До момента не съм намерила недостатък, освен лъскавото покритието отвън и твърде топлия цвят на бронзанта.


             Пигментацията е много добра. Няма лош и слаб цвят, който да е нужно да наслагвате, за да извадите среден интензитет. Както матовите, така и блестящите са с чудесен пигмент, макар и не отличен. Ако сте свикнали със сууупер наситени и мазни сенки като някои на Urban Decay или Too Faced, тези са идея по-слаби от тях и въпреки това, са невероятни. Аз съм голям критик, което може да ви е достатъчен ориентир. Като маслени се усещат и се преливат с лекота. Разпрашват се, но не силно и да не се контролира. Най-вече се забелязва при матовите. Когато загребете повторно за другото око, прашинките полепват по четката и всичко е наред! При работа с пухкави или четки с по-груб косъм, които завъртете повече, е нормално подобни меки текстури да покажат  "слабост". Но толкова. Когато започнете да нанасяте на клепача, разбирате че сенките са красиви и резултата винаги е безупречен.


               Когато се опитах да извадя кутията от картонената опаковка, ме подразни факта, че я бяха залепили със силикон, който се наложи да махна с обезсмаслител и с нокът останалото. Можеха да я захванат по-друг начин, да не се движи при транспортирането, но щом се почисти без да се надраска, няма ядове. Не ми допадна и въздуха под стикера с имената на всеки цвят, ама му прощавам. Щях обаче да съм по-доволна да са отбелязани на предпазното фолио над тях или да са надписани до самите гнезда.



              Но нека ви покажа и разкажа за всеки един от тези красиви нюанси.  Суочовете съм направила без база и на чиста кожа с 2 прокарвания върху цветовете.




              Синьото е дуогром и с много красив отблеясък. Базата му е между тоуп и мауви. Носих го самостоятелно (без нищо под него) заедно с бледорозов шимър, опуших с лилавеещите матови и стана страхотно! Прелива като цветовете в палитрата на Too Faced Life is a festival.


              Като се замисля, единствено графитеното с частички е слабото място в палитрата, но при толкова голям избор.... не го отчитам като минус. Смятам че може да му се намери приложение.


             Само вижте тези топли есенни и бронзови нюанси - не са ли прекрасни? Точно те ме накараха да се разделя с Naked Heat. А и наличието на два озаряващи, които са просто разкошни за вътрешния ъгъл на окото. За моя вкуса са идеални и дори по-красиви от Heat!



              Нека ви кажа и за трайността, която знаете е относителна. Дори за моите проблемни клепачи, се оказаха много издръжливи. Ползвам базата на NYX HD. Гримирам се сутрин в 7,30 и свалям след 19 часа, като забелязвам леко избледняване и събиране на подвижния клепач след 16 часа. Успях да пробвам и веднъж с новата ми основа на Too Faced Shadow Insurance, като свалих грима в същия диапазон (7,30-16,30 с много малко избледняване).
              Да обърнем внимание и на продуктите за лице. Те също са с доста наситен пигмент. Бронзиращата пудра определено няма да пасне на всеки. Жълта и с ясно изразен топъл подтон е, но аз успях да я пригодя за себе си. Трябва да се нанася с пухкава и по-рехава четка, да се взема малко и да се прелива добре. Лесно можете да станете като матрьошка, затова и не е ок за начинаещи в грима.


              С ружовете е същото. Макар светлорозовия да изглежда по-безобиден, над фдт и пудра, повярвайте ми е много наситен и също никак безобиден. Другия цвят виждате е по-свежарски и ярък пролетен, който е чудесен за топлите месеци. Хайлайтъра е розов нюд и клони дори към шампанско. Той също е наситен, но при него се напластява за постигане на силен и "мокър" блясък. Малък минус е наличието на брокат, което веднага го прави неособено подходящ за дами с мазна кожа и широки пори. Но ако е пестиливо поставен, вярвам че бихте го харесали.


                Ще спомена разбира се и по няколко думи за очната линия, балсама и спиралата. Не ме впечатлиха, но ще си ги изразходвам, защото не са лоши продукти.


         Sex kitten е с тънък писец и лесно се рисуват тънки линии, като без затруднение аз си правя и по-плътни за котешко око. Туша е добър и цвета наситеночерен. Но се налага да повтарям, за да няма прозиране. Издържа цял ден и не се размазва. Сваля се като всяка друга очна линия, но лек дегримьор не успява да я изтрие. Аз почиствам грима с масло, след това досвалям остатъци с гел и накрая минавам с тампон с мицеларна вода.


            Така написано, звучи че е отлична и без забележка, но аз с очната линия на Golden Rose Dipliner постигам същите резултати и не бих се занимавала с поръчки от чужбина и купувала няколко пъти по-скъп продукт (40 лв пълноразмерна) със същото качество.
             Балсама за устни е бледорозов и придава лек полупрозрачен нюанс на устните. Моите са с естествен малинен пигмент и виждате колко нежно ги подчертава. Придава блясък и се усеща като глос, но не лепне досадно и не се събира. Има много готин аромат на мента, като на някакви бонбонки със захар или коледни бисквитки. Усеща се леко изтръпване, сякаш пощипва и прави пилинг. След него устните са меки и все едно мъртвата кожа започва да пада.


             Преди няколко дни го носих с червило в мауви розово над него и стоеше страхотно. Момичешко и свежо.


             Спиралата lights, camera, lashes за мен е обикновена. Леко удължава и извива, разделя и е ок за дневен грим. Не се рони и размазва, но и не прави уау мигли. Ако искате драма, няма да го постигнете. Четката е естествени влакна.



             Придава и малко обем, но нищо невиждано и заслужаващо цената от 50 лв за пълноразмерна опаковка.


                 Гримирах се доста с палитрата през последните 2 месеца и ще ви покажа няколко от визиите, които харесвам. Времето невинаги позволява снимки и при някои преливките не изглеждат толкова добре, но на живо бяха много по-хубави.


                                          Color Splash Hydrating lipstick "Surfs up"




              Тук отново съм с червилото "Surfs up". Оказа се идея по-кафяво от желаното, но и така ми допада.






               Пестеливо нанесен бронзър със светлорозовия руж и хайлайтъра:


               Любими са ми тези розови тонове с червеникави оттенъци. Мога да ги нося през цялата година и с различни червила.



            А бронзовото, опушено с тоуп и шоколадово + малинени устни или в червено, ми е топ комбинация за студените месеци!



            Черешката на тортата както се казва, оставих за финал. Color Splash Hydrating lipstick исках много. Не само заради опаковката, но и формулата ме изкушаваше. Харесвам червила с кремообрзни текстури, които подхранват и правят устните меки, но и са с наситени цветове. Избра си "Surfs up", защото исках по-различен топъл нюанс и какъвто нямам в колекцията си.



             Не е ли красиво? Умирам за синьо, особено за мента и тюркоазено, от което веднага ви идва наум колко ми допада тази гилза.  Напомня за морето и небето, за лазурносините води на безлюдните и тропически острови. Просто е разкошна!


            А "Surf''s up" напомня на горещото лято и залезите над морето. Изгарящ топъл нюанс!


               Няма аромат и е веган. Текстурата е много кремообразна и се плъзга като масло. Ако страдате от сухота и като цяло харесвате класическата формула за продукти за устни, много ще ви харесат червилата Color Splash. Имат лек блясък, комфортни са за носене и издържа средно 4-5 часа. При консумация на мазна храна се изтриват по-бързо, но знаете как е с подобни формули при други марки.


             Гладки, хидратирани и пухкави изглеждат устните. Обичам такъв финиш през цялата година и винаги мога да посягам към него, независимо от температурата или повода.


              Редовната цена е 40 лв. Не е малка, но състава и опаковката тук са определящи. Не мога да кажа, че са уникални и няма да откриете подобна текстура в дрогериите или пък при Avon, но външния вид е бижу! Стабилна пластмаса с мраморен принт в ярки летни багри, кой може да устои?


               Tarte имат богат избор от палитри, като Tartalette и версията in bloom, Tarteist Pro Amazonian Clay и matte, новата tarteist Pro Remix Amazonian Clay Tartalette toasted, а аз въздишам и по "love, trust & fairy dust".... така че която и да изберете, няма да сгрешите. Ще се докоснете не само до качествени формули, но и ще украсите тоалетката си като мен. ;)



2 коментара:

  1. Естествено този сет беше разграбен супер бързо при тази цена на намалението.Аз поръчах този с глос и молив, та да видим.Палитрата ми е интересна след тези похвали :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано да ти хареса Веси. Аз съм много доволна от сенките. Даже вчера пак се чудех на някой от намалените сетове - червило Cruisin с някакъв балсам, травъл сайз от маракула олио със серум и още крем, че и на хидратиращия фдт бях вдигнала мерника.... ама реших че нямам нужда. А и не можех да хвана безплатната доставка.

      Изтриване