петък, 29 март 2019 г.

Сутрешна рутина - грижа за кожата

             Последните месеци, режима ми след ставане се промени доста. Телефона вече не звъни в 6,30 ч. Настроен е на 5,45 и за мнозина, това си е лудост. Аз обичам да разполагам с повече време и да имам 20 минутки за излежаване и разсъняване, отколкото да скачам като попарена от леглото. Но истината е, че аз като цяло не обичам да спя и не мога до късно освен това. А и откакто започнах да тренирам сутрин, трябваше да свикна по някакъв начин да се справя. Та аз го направих с преместването на стрелките. :)
             Научих се че постоянството дисциплинира, затова и вече съм с изградени нови навици. Нямам време за очна линия и сенки всеки ден, но чувството след тренировка е невероятно и постигнатите резултати, ме карат да съм горда. Разбира се, не съм спряла да се гримирам и продължавам да го правя с удоволствие. В грижата ми за кожата обаче, не правя компромиси и пропуски. Стъпките тук се следват стриктно.


             Обикновено първо минавам през банята. Мия лицето с вода и зъбите, след което слагам клина с потника и започвам с адреналина. :) Приключа ли, понякога си правя закуската и влизам в банята за душ. Напоследък умирам за успокояващи и нежни цветни аромати, които да ме препращат в градината на двора сред купища пролетни цветя. С душ геловете Magnolia White Tea на Yves Rocher и British Rose на The Body Shop, мускулите ми се отпускат и сетивата насищат със свежест. Ухаят нежно и деня започва с усмивка.


                През някои дни обичам да ексфолиирам кожата си и тогава посягам към Rice Scrub на Rituals..., в който съм влюбена. Цялата серия с оризово мляко и черешов цвят е фантастична и ме кара да се наслаждавам на всеки миг под душа. Луксозен, млечен и разцъвфващ.
                Много любим ми стана и душ крема на treaclemoon One ginger morning, който е толкова ободряващ. Сякаш сте изпили ударна доза силно кафе без захар. :)))


                След като съм свалила "белезите" от трениращото тяло, преминавам към лицето. Първо отмивам нощната грижа с гел или както напоследък предпочитам - с пяна. Заобичах този продукт и вече не оставам без него. Два до три пъти седмично ексфолиирам с Yves Rocher Hydra Vegetal Radiance Exfoliating gel, който ми е сред постоянните фаворити и си купих втори. Аромат, текстура и действие, нямам забележки! В момента посягам почти два пъти дневно към новата ми пяна - Lumene Kirkas Radiance & Boosting Cleansing Foam. Ухае мнооого свежо (напомня на зелени ябълки и бяло грозде) и наистина действа прекрасно в ранните часове. Не изсушава, една помпичка е напълно достатъчно за цялото лице и шия. Сваля дори грима ми почти на 100 % и има уникална пухкава текстура. Радвам се, че я хванах на промоция в парфюмо и зае почетно място в банята ми. Сега се чудя какво да си поръчам още, не бях пробвала нищо на марката от години и от бялата им козметика съвсем. Грешка :)


              Всички ползвани от мен пяни досега, са се стапяли бързо между влажните длани. Тази е различна. При допир с кожата, се усеща и превръща в нещо подобно на мус и крем. Много пухкава е при масажиране, не изчезва за секунди. Отмива се лесно обаче.


             Пълен грим сваля малко по-трудно и с очния се затруднява, но с лек ежедневен се справя без усилия. Единствения минус е, че пощипва при контакт с очите. Препоръчвам ви да не почиствате очна линия и водоустойчива спирала с нея. Дразни повече при силно търкане.


          Усещането след измиване и подсушаване, е разкошно. Освен освежаващия ефект, на допир лицето ви е като бебешко. Толкова меко и нежно на пипане, не е било скоро.


             Не изсушава допълнително, но в студените дни аз не мога да пропусна крема. През лятото съм сигурна, че мога да остана в домашния условия "гола". :)


              Освен това е много икономична и тази опаковка от 150 мл, мисля че би стигнала за половин година. Като знам колко дълго използвах пяната ми на Uriage, тази ще е с мен докрая на годината вероятно. :)
              Излизайки от банята, често ми се случва часовника да тиктака бързо и имам нужда от лосион, който да попива почти моментално. За летните месеци съм си запазила йогурта с британска роза, а в слънчевите и все още хладни пролетни дни, наблягам на малко по-богати формули. Такъв е последният ми лосион в шкафчето, а именно Sunflowers на E. Arden, който си избрах за последната пратка от parfimo.bg


             Някои намират аромат на Слънчогледите за твърде ретро, но аз го обожавам. Колкото чист, толкова и слънчев е. Представете си синята Nivea с добавени цитрусови нотки. Толкова жизнерадостен и усмихнат е. В комбинация с тоалетната вода, при мен се запазва почти през целият ден! Малко са парфюмите, които усещам и още повече след 2 часа носене. Този струва под 20 лв и следобяда продължавам да долавям около мен. А в унисон със слънчевото време, доставя истинска наслада!


              Продължавам да се мазотя.... с новият антицелулитен лосион на Avon Works Boost & Burn, който се бори с проблемните зони и портокаловата кожа на дупето. :)


           Ухае ненатрапчиво и е оранжев на цвят, като досега не съм забелязала да оставя петна по дрехите ми. Абсорбира се до минута и оставя доста готин охлаждащ ефект. Ако се разхождате по хавлия, се усеща доста cool. :-)


                Ползвах и миналогодишния, който беше в синя тубичка, този сякаш е по-силен от него. За ефект можем да говорим след изразходването му. Ще споделя в празни опаковки.


            Обикновено се гримирам по хавлия, за да няма поражения по тоалета. Патила съм си от фдт и вече внимавам. Та, още повече ме охлажда лосиона в комбинация с хладния въздух, прокрадващ се от вратата на терасата. Подозирам че ще го изразходя до истински топлите дни и трябва да се заредя с нов. А дотогава, тренираме и се храним качествено. :)
             Завършека на ритуалчето преди грима, е с най-важната стъпка. Грижата за лицето ми е на първо място винаги. Мога да не нанеса лосион, термозащита на косата и парфюм, да пропусна сенките и да излезна натурално, но без крем за лице и околоочен никога! Знаете след 25 колко е важно да хидратирате, а в студеното и подхранвате дермалния слой. Поставете си го за цел и се научете да бъде постоянни.


                Започвам с дневен лосион Urban Shield с SPF 20 на марката Pure Beauty, която е произведена в Корея за дрогерии watsons. Има аромат, напомнящ класическата Nivea, но е по-приятен и играе ролята на серум. Плюса е слънцезащитния фактор, който не бива да забравяте също. Не прави кир ефект и се допълва перфектно с дневния ми крем Elixir Jeunesse * Yves Rocher, чийто аромат опиянява! На зеленина и лукс ухае. Гел-крем текстура, плъзгаща се като масло по кожата и хидратираща отлично! Пасват си като втора кожа и с фдт. Не съм имала никакви проблеми и с 4-те си налични досега. Не се свличат, оксидират и издържат цял ден!


             Последната стъпка е околоочната грижа, която от близо 3 месеца се състои от маска с превантивна защита или двойната лифтинг система на Avon Anew. Нея в момента нанасям вечер, а сутрин от тази анти-ейдж регенерираща маска с омега 3 на Rossmann - Rival de Loop. Оказа се лека и моята кожа я изпива бързо, затова и често повтарям с още един слой.


             Бяла е на цвят и с текстура на лек крем, затова и се абсорбира до минута. Важно е да отбележа, че не съм забелязала да прикрие тъмните кръгове, но коректора ми не се събира и не усещам опъване през деня. За нощна грижа ми идва слабичка, въпреки че няколко пъти съм я ползвала и тогава. Просто мажа обилно количество, докато ми е кофмортно.
              В останалите минути, обикновено са не повече от 30 преди излизане, се старая да се приведа в нормален човешки вид. Разбирайте да изравня тена, прикрия следите от недоспиване и придам руменина на бледите ми черти. Случва се да гладя, тепърва да се чудя какво ще обличам, да събирам закуските и обяда, а времето тече. Закъснея ли, по улиците ме гледат как припкам като сърничка, но това е забързаното ежедневие. Аз съм свикнала и си го имам като втората тренировка, кардио да искам. :))) Вие справяте ли се лесно със ставането сутрин и колко време ви отнема да се приготвите за работния ден?

             *** Продуктите на Yves Rocher, E. Arden Sunflowers и Lumene Kirkas Cleansing Foam са предоставени за проба.

3 коментара:

  1. Много харесвам нещата на Lumene, но напоследък толкова са вдигнали цените, че са в категорията на Lierac.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз това забелязвам от година. Искам да си взема от онази серия в ментовите опаковки, ама те направо са с цените на висок клас аптечна козметика. А и количествата направо нищожни...

      Изтриване
  2. Ивче,от къде си купуваш продуктите на Ив Роше? Благодаря!!!

    ОтговорИзтриване